Vztahy
Ilustrace

Doslova osudový partner: najdeme ho vůbec někdy?

Láska, na kterou jsme celý život čekali a chceme ji sdílet až do konce svých dnů. Osudový společník pro každý den, s nímž máme tolik společného, až nestačíme zírat.

 

Přesně tak – nešetříme superlativy a minimálně z našeho pohledu není důvod měnit hodnocení. Je to totiž doslova láska jako trám, se kterou jsme den ode dne spokojenější. Máme z ní radost a ostatní závidějí, ať už veřejně nebo potajmu. Kolik partnerů už prošlo vaším životem? A byl některý z nich ten opravdu osudový? Vždycky záleží na dojmech, který po sobě zanechají, že? 

Dokážete spolu žít ještě po mnoha letech… 

starý pár

Jistě, partnerské vztahy umí být různé – někdy nás namíchnou a jindy jsme za ně šťastní třeba i po dvaceti společně strávených sezónách, když si trochu vypůjčíme obvyklý sportovní žargon. Umíte být ještě po letech kamarádi, i když jste se třeba rozešli? Zajít společně na kávu nebo oběd, popovídat o životě, užít si společně strávený čas. Pak si můžete dozajista gratulovat, ve dnešním světě to určitě není samozřejmost.  

U jiných kontaktů jste zase rádi, že se už moc nepotkáváte – ať už hrál podstatnou roli alkohol, rodinné vztahy nebo prostě jen absence zdravého rozumu při manipulaci s penězi, na některý vztah se raději zapomíná. Nakonec, i mysl si tím pomáhá a vytlačuje vzpomínky na negativní věci na okraj, toť dlouhodobě vědecky prokázaný fakt! Do podobné kategorie spadají i partneři, s nimiž jsme si prostě nesedli, i to se přece může stát (a v mezilidských vztazích i stává, vlastně docela často…). 

Jaké vztahy lákají nejvíc? Přece ty nenaplněné! 

Začalo to přímo parádně, vše bylo zalité sluncem a růžové, ale pak se přihodila věc, která původní představy zbourala a proměnila je v neuskutečnitelnou fantazii. Realita je krutá, možná jste dokonce ani dodnes nezjistili pravou příčinu rozchodu. Snad právě proto máme sklon se takovými vztahy spíš užírat než na ně úplně zapomenout a začít znovu. Když je v minulosti něco neobjasněného, stále se k tomu vracíme a přemýšlíme. Šlo ale opravdu o lásku? Nemáte zbytečný pocit viny, který vás jen trápí na každém kroku, když je přitom skutečnost docela jiná? 

Osudového partnera si ale můžete vytvořit i sami, třeba z toho, se kterým žijete právě teď. V opačném případě se vydejte na nějakou internetovou seznamku a uvidíte, jestli vám bude přát štěstí. Není nad to jej trochu pokoušet, protože jednou přijde do cesty – možná, když to zrovna nejméně čekáte. Jak si vyrobit osudového partnera, existuje nějaký recept? 

  • Berte jej takového, jaký je. I s tím, co považujete v koutku duše za divné nebo nenormální.  

  • Dělejte jiné věci než ty, na jaké jste každý den zvyklí. Bojujte s rutinou, jak to jenom jde! 

  • Pomluvy? Ale ne, nikoho neshazujte, zvláště ne svého partnera před společnými známými. 

  • Naslouchat – právě toto umění je třeba zapojit do akce, mluvte spolu o všem, i o problémech. 

A také je důležité, abyste byli na jeho straně – zvláště pokud probíhá zrovna nějaká osobní krize, při které by bylo záhodno toho druhého patřičně podržet. Malá romantická gesta jsou také víc než výroční kytice růží, na to by neměli zapomínat především pánové. A když jeden bude slavit úspěch, druhý se pak přidá a nebude sedět v koutě, že?   

Přijměte jeho známé a spěte společně… 

pár v posteli

Jít spát ve stejnou dobu (jistě, pokud to tedy směnný provoz a další okolnosti dovolí), ale také přijmout vzájemně své přátele, kteří jsou pro náš život důležití a chceme, aby je brala za své i drahá polovička. Důležitá je také tělesná blízkost a intimita, takže se líbejte co nejvíc – i kdyby mělo jít jen o malý polibek při rozloučení na cestě do práce, má to svůj smysl! Povídejte si o něčem jiném než práci nebo problémech, proberte i dovolenou, která se blíží mílovými kroky. Ve vztahu zkrátka nesmí přijít ke slovu nuda… 

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
1 1

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz