Informace
Ilustrace

Co je to seznamka a jaká jsou pravidla hry

Nebaví vás věčné chození po barech a diskotékách? Je to pro vás zbytečná ztráta času, ale přesto toužíte po tom, abyste se s někým seznámili?

V tom případě je pro vás ideální internetová seznamka, která vám ušetří váš čas, peníze, ale zároveň vám dá novou zkušenost.

Co je to seznamka?

Každý z nás ve svém životě přijde do okamžiku, kdy chce partnera – ať je to dříve nebo později. Partnerské soužití znali lidé již v dávných dobách. Například v 19. století se objevovaly i první inzeráty nabízející seznámení se. Jak šel čas dál a dál, lidé začali využívat na seznamování i jiné způsoby, mezi které patří v dnešní době i online seznamky.

Na internetu strávíme velké množství času. A to nejen v práci, ale i ve volném čase. Na internetu se bavíme s přáteli, hrajeme hry, vzděláváme se, ale hledáme i nové známosti – a to velmi často formou online seznamek, kde se občas najdou i dva, kteří spolu časem navážou vztah. Tímto způsobem se seznamuje dokonce více než třetina lidí v naší republice.

Jaké jsou populární seznamky?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vážný vztah? Uživatelé od věku 25+ let.
Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména flirt.

Seznamka dělí lidi

Seznamky odjakživa dělí lidi na dva tábory. Na ty, kterým to přijde jako dobrý nápad a způsob na seznámení se, ten druhý si myslí, že jde o místo plné úchylů, podvodníků a naprostých zoufalců. Nenechte se ale těmito řečmi odradit. Seznamky jsou totiž místem, kde se můžete setkat s velkým množstvím lidí dle svých preferencí, díky čemuž je větší šance, že narazíte na někoho, kdo vám sedne a nebudete muset absolvovat desítky schůzek za účelem hledání toho pravého protějšků pro vás.

Díky jisté anonymitě na internetu jde navíc i o jednoduchý způsob, jak navázat s protějším pohlavím konverzaci  - a to i pro stydlivější jedince. Jde i o místo vhodné pro každého co nemá velké množství volného času k tomu, aby chodil a hledal někoho venku. Díky nejrůznějším filtrům vám může seznamka najít lidi ve vašem okolí, lidi se stejnými zájmy nebo preferencemi do života.

Seznamka na různé účely

Na internetu najdete velké množství seznamek, které slouží k nejrůznějším účelům. Kromě seznamek pro ty, co hledají vážný vztah, to jsou i seznamky na flirt, na sex, pro seniory, pro gaye i lesbičky, ale i jiné. I když jde o dobrá místa na seznámení se, vzhledem k anonymitě protějšků bychom se však měli mít i na pozoru. Do té doby, než se s vámi druhý sejde, nevíte, co čekat. Pokud tedy nepodnikáte videohovory, kdy víte, že se za obrazovkou neskrývá opravdu nějaké individuum.

Abyste zamezili možným problémům, nikdy na svém profilu neuvádějte osobní informace jako je adresa, telefonní číslo, apod. Seznamky, na které můžete narazit, mohou být zdarma, ale i placené. To však ne vždy ukazuje kvalitu dané služby. Je tedy jen na vás, co si vyberete. Vždy si ale nejprve projděte recenze ostatních uživatelů na vybranou seznamku.

Několik tipů na závěr

  • Na svůj profil nepiště citlivé údaje, jakými je vaše adresa či telefon.
  • Dbejte na kvalitní profilovou fotku. Usmívejte se na ní, působte mile. Nikdy však nevkládejte pobuřující fotografie, které přilákají jen lidi, kterým jde o sex.
  • Pokud se vám osoba, se kterou si píšete, nezdá, prostě s ní kontakt ukončete.
  • Na první schůzku vyrazte mezi lidi, popřípadě  řekněte někomu blízkému, kde vás hledat, kdy něco.
Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
1 1

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz