Vztahy
Ilustrace

Dvě kouzelná slovíčka, co upevňují vztah, vyjádříte i gesty

Možná si to podle partnera či partnerky neříkáte dost často a možná se tím váš protějšek dokonce trochu trápí. Jistě, slyšet „Miluji tě“ je velice krásné, ale bylo by chybou, kdybyste si podobná slůvka říkali jen proto, že je chce ten druhý slyšet.

Mnohem lepší bude, když si je dáte najevo nějakým gestem nebo pozorností. Je přitom tisíc a jeden nápad, co udělat, abyste tomu druhému dokázali, že na něj neustále myslíte. Pomohou i drobnosti, poskládejte z nich pestrobarevnou mozaiku a uvidíte, že váš vztah bude mnohem harmoničtější!

Nezapomeňte na poděkování, nejen za maličkosti

Abyste spolu dobře vycházeli, musíte se chovat slušně – to platí nejen na pracovišti, ale samozřejmě také v rámci rodinných vztahů, ať už jsou jakékoliv. Vzájemně si poděkovat, to je přece základ, i kdyby šlo jen o přidržení dveří, vždyť i taková věc se počítá. Važte si každé chvíle, co spolu strávíte v souladu a spokojenosti, právě vstřícnost je pomáhá patřičně rozmnožovat.

zamilovaný pár

Jen kousek od poděkování je omluva, která patří ke standardní výbavě každého slušného člověka. Váš návrh nebyl lepší, hádali jste se zbytečně, kvůli malichernosti. Do vztahu patří i omlouvání se za různé přešlapy, které čas od času přeci udělá každý. Vaše ego je možná docela silné, ale nemělo by dělat ve vztahu nějaký rozruch, protože to vůbec není ku prospěchu věci a časem byste to poznali na náladě partnera. Moudřejší ustoupí, jak praví okřídlený slogan známý lidstvu snad už po tisíciletí.

Pochvala zabere, zkuste si to alespoň jednou

Jistě, když jste byli malí, ať už šlo o iniciativu vašich rodičů nebo nějaký úspěch ve škole, pochvala vždycky inspirovala a potěšila. Přesně totéž ale můžete vyzkoušet i ve vztahu, protože pokud alespoň občas partnera nechválíte, je to skoro, jako by vám bylo jedno, co vlastně dělá a jak se snaží. Klidně i v rámci nějakých maličkostí, hlavně aby byla chvála slyšet. Věřte, že i kdyby skromnost nedovolila projevit emoce navenek, určitě tím potěšíte alespoň partnerovo nitro. Pokud je introvert, víte to nejlépe sami…

zamilovaný pár

Pohled řekne víc než tisíc slov. To není jen nějaký reklamní slogan, ale realita, protože oko je přece oknem do duše. I kdybyste chtěli svůj záměr skrýt, zrak vás někdy prozradí, neboť se v něm skrývá i to nejtajnější, co chcete před veřejností, pokud možno stále schovávat. Očima dáme najevo nenávist i lásku, tak zkuste variantu B a podívejte se na partnera zase o něco mileji. Když bude vše opětovat, určitě jste na dobré cestě za příjemně stráveným letním večerem, a to ani nemusíte mít dovolenou.

Pánové, narozeniny jsou hodně důležité!

Pokud jste na výročí a narozeniny poněkud zapomětliví, raději si nastavte kalendář do mobilu, abyste si vše připomenuli alespoň týden dopředu – a stihli koupit růži nebo třeba jinou drobnou pozornost, alespoň tedy pro začátek. Zapomenout na podobný datum je prohřešek, který se prostě neodpouští, a to platí snad naprosto pro všechny, nezávisle na věku, pohlaví a době, po kterou trvá váš manželský svazek. A když jsme u těch maličkostí, rozhodně na ně nezapomínejte. Musíte se umět také trochu překvapovat, samozřejmě v pozitivním slova smyslu. Čím třeba zaujmete partnerovu pozornost?

darování květin

  • Květina je hezký dárek, a to nejen na Valentýna nebo první rande. Samozřejmě, že nosit podobný prezent každý den by se okoukalo, ale několikrát do roka to udělat můžete, ne?
  • Šperk. A nemusí být rozhodně nijak nákladný, protože existují i ty, které zalahodí vybranému vkusu, a přesto nesáhnou hlouběji do vaší peněženky. Vybírejte srdcem a bude to správně.
  • Romantická večeře ve vybrané restauraci. Děti dejte na hlídání a užijte si báječný večer ve dvou. Takové rande, co jenom posílí vzájemný vztah. Vychutnejte si prostě jeden druhého…
Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 1

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz