Zajímavosti
Ilustrace

Jak se chovají pánové aneb typické stereotypy

Některé věci jsou mužům snad vrozené, bohužel spíše k jejich škodě. Proč nepochválí nový účes a co se vlastně odehrává v jejich hlavě – a naznačuje na stereotypy, které se nám asi nikdy nepodaří úplně pozměnit k obrazu svému.

Je nutné brát druhé pohlaví takové, jaké uvnitř opravdu je, protože jinak jsme na nejlepší cestě se definitivně zbláznit, jak by možná řekl klasik. Takže, kde vlastně začít? Tak třeba u toho účesu…

Jeho vlastní kštice je mu spíše lhostejná

Snad i proto, že nad svým účesem zase tolik nepřemýšlí, neumí naplno ocenit ten váš. I to je jistě velmi věrohodné vysvětlení, které zde můžeme postavit na úroveň diskuzního argumentu. Ženy navíc znají desítky různých forem účesu, z čehož by se jistě pánům zježily vlasy hrůzou na hlavě, pokud už tedy rovnou nemají pleš!

pánský účas

A jistě, je tu další věc, která dívkám a ženám nedá spát, ale pánové ji neřeší a nehodlají na sobě nijak pracovat. Zeptat se na cestu je totiž na dovolené problém! Muži milují situace, kdy přijdou na řešení sami nebo se jim povede vyzrát na nějaký opravdu zapeklitý problém. Když ale kroužíte kolem jednoho místa a nevíte, kde přesně v cizině jste, asi pak podobná snaha nebude nejlepší – a nesetká se s úspěchem spolucestujících. Muž by ze sebe udělal někoho zranitelného, někoho, kdo potřebuje cizí pomoc v situaci zdánlivě zcela banální (ale cvičící úspěšně s naší nervozitou).

Muži nepláčou: Jak často jste slyšela toto rčení?

Slzy, respektive sebelítost a naříkání rozhodně k samcům nepatří, tak to určila snad už sama moudrá matka příroda – u mnoha různých živočišných druhů. Ale jak je na tom člověk? Podobně, protože dát najevo zranitelnost, znamená hodně riskovat. Zatímco každý druhý muž nepláče prakticky vůbec, většina pláče mnohem méně často než zástupkyně něžného pohlaví. Snad jen při rozchodu nebo narození potomka se slzy objevují – a že jde někdy opravdu doslova o potoky…

plačící muž

Někdy také vůbec nežárlí a vy nechápete proč? Je to snad proto, že se znáte původně online seznamky už pět let a vlastně ho už nepřitahujete? Ale tak to vůbec není, nebojte! Naopak mu spíš lichotí, když ostatní muži ocení, jakou cestu si prošel a koho si do svého života vybojoval. Takže když vás příště někam povede za ruku a nebude mít tendenci zuřivě žárlit na každého, kdo vás svléká pohledem, možná za tím stojí právě podobný impuls…

Proč vlastně usínají, když se chcete ještě mazlit?

Klasický scénář, muž po sexu prakticky hned usne, ale vy byste se ráda mazlila nebo si alespoň povídala. Jenže nejde o to, že by se snad pánové nudili – ale spíš tu opět roli hrají nevyzpytatelné hormony. Pokud bude po sexu vyšší hladina prolaktinu, může mít váš přítel, bez ohledu na věk nebo fyzickou kondici, prostě chuť co nejdříve usnout. A jak známo, hormonům se moc dobře poroučet nedá, bohužel!

pár v posteli

Pánská křivka vzrušení je také někde jinde, v přímém rozporu s tou ženskou, která potřebuje nejprve čas na „rozehřátí“, aby si příjemné chvíle co nejvíce užila. Snad i proto, že při sexu obecně spotřebují trochu víc kalorií, je usínání po vykonané „práci“ o něco snadnější, i kdyby chtěli, zívání v tomto směru prostě neporučí!

A proč nám pořád zírají na prsa?

Ještě jedna věc pak jistě dívkám a ženám vězí v hlavě – pánská fixace na prsa. Nejde o kojení, ale spíš zákon přírody. Pokud jde o hrudník opravdu výstavní, symbolizuje od pradávna plodnou ženu, která bude mít spoustu zdravých potomků. Jinými slovy, úspěch je zaručen, takže se může jít do akce. Oproti tomu relativně malá velikost košíčků už je mínus a vidí to tak i samy ženy, které bohužel často kvůli podobným věcem psychicky velmi trpí. Naštěstí dnešní estetická chirurgie umí opravdu mnohé!

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
2 1

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz