Informace
Ilustrace

Nemůžete být s partnerem, ale současně ani bez něj?

Těžké rozhodnutí, které se promítne do mnoha oblastí našeho života. S partnerem jsme už delší dobu, dá se říci, že je doslova a do písmene životní – přitom rozum neustále naznačuje, že bychom se měli odebrat někam jinam a posunout v životě zase dál, tam, kam s námi nemůže tento protějšek jít společně.

Nejsou uspokojeny některé z vašich potřeb, až příliš se ve vztahu obětujete a milujete přímo až nezdravým způsobem. Co potom dělat a jak se zachovat? Složité to přemýšlení, zvláště pokud jsou ve hře i děti.

Komplikované rozhodnutí, které nelze vzít zpět

Ilustrace 1

Ukončit vztah – takové přání se objeví snad vždycky po velké hádce, ale myšlenky na něj nevydrží nijak dlouho. Po usmíření se může vrátit vše do starých kolejí. Nebo také ne, protože seznámení přes internet je dnes snadné a nezávazně na kávu můžete snad s kýmkoliv – co když vám pak někdo padne do oka? Zkusit něco nového, zažít frustraci ze stávajícího vztahu. Kdo by tohle neznal, tedy alespoň z vyprávění svých přátel nebo členů širšího rodinného kruhu?

  • Hodně záleží i na typu vztahu. Jde o závažné rozhodnutí, které zřejmě notně ovlivní život.
  • V jaké fázi vlastně teď váš vztah je? Máte k sobě blízko, investovali jste do sebe spoustu času?
  • Pokud máte společné děti nebo jste na sobě ekonomicky závislí, je řešení ještě těžší, že?

Když je složité odejít z dlouholetého vztahu…

Společné děti na základní či střední škole, ale také skvělý tchán nebo skvělá tchyně, to jsou někdy důvody, které oddalují nebo přímo znemožňují naše rozhodnutí. Nicméně, rozhodnutí opravdu setrvat ve špatném vztahu, co nám jen bere síly, s sebou pak může nést poměrně závažné následky, včetně těch, co se plně podepíší na zdravotním stavu. Každý další den, kdy se odchod pouze zvažuje, pak bude těžší a těžší.

Jaké jsou populární seznamky?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vážný vztah? Uživatelé od věku 25+ let.
Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména flirt.

A co ochrana před nezdravými vazbami?

Potkala jste ho na internetové seznamce a zprvu byl prostě úžasný, až pak se začal vybarvovat a nyní už víte, že nešlo o právě dvakrát šťastný krok ve vašem životě. Po pár měsících si konečně budete všímat vad, které jsou skoro neslučitelné s fungováním vztahu a je jen a pouze na vás, jak se ve finále rozhodnete. Láska může být hodně povzbuzující, ale pokud bude právě takováto, jistě vám na klidu a pohodě nepřidá, spíše naopak. Jak vlastně poznáte, že už pro něj nebo pro ni prostě nejste číslem jedna?

Jednoduše, přestane se vámi zabývat, samozřejmě hodně postupně a pozvolna, aby nevzbudil nápadný dojem. Předstírá, že je zaneprázdněn pracovními povinnostmi, přicházejícími velmi náhle a nečekaně. Problém také nastává, pokud vás dělí velká vzdálenost, počítající se třeba až na stovky kilometrů – když je pořád v práci, nemá čas ani na Skype a telefonáty jsou naopak stále kratší, protože se vymlouvá na své závazky vůči zaměstnavateli. Skutečně, ruku na srdce, tady tedy vážně něco nehraje…

Zvláštní věty, ale také vlastní zvláštní pocity

Ilustrace 2

Partner používá velmi podivná slovní spojení, která se očividně zaměřují na vaši společnou budoucnost a znějí dosti pochybovačně. Proč se tak vlastně děje? Možná i proto, že nevnímá společnou budoucnost, o které sníte především vy. A když s vámi vlastně ani o další budoucnosti nemluví, je jasné, že se asi blíží nějaký přelomový bod – třeba i konec vztahu. Chcete být s člověkem, co neprobírá, kam pojedete v létě, protože tím směrem se mu žádné myšlenky ani neubírají?

Příliš častá kritika je také důkazem konce, protože milující partner určitě nebude zmiňovat po celý den vaše (domnělé) nešvary. Pokud se však opravdu rozejdete, nemusíte si zoufat. Existují přece různé internetové seznamky, na kterých si najdete známost – dříve či později, stačí jen mít v sobě trochu trpělivosti a odhodlání. Jen vzácně totiž potkáte toho pravého či tu pravou dvě hodiny od registrace…

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
1 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz