Vztahy
Ilustrace

Nevěra je skutečně nepříjemná, jak ji ale suverénně odhalit?

Možná partnera jen zbytečně podezíráte, ale třeba bude na jeho poněkud zvláštním chování v poslední době něco víc. Pokud má mimomanželskou aférku, obvykle se zadaří ji utajit, je ale i řada případů, kdy vše doslova prasklo – a způsobilo rozpad dlouholetého vztahu.

Jak poznáte, že vám partner či partnerka nelžou, mají čisté svědomí a tím pádem můžete klidně spát? Je tu pár věcí, na které si zkrátka musíte dát pozor. Protože pokud přímo neodhalí, minimálně hodně napoví, jaká je vlastně skutečnost…

Neustále skrývá telefon – aneb něco tu nehraje…

Má až panickou hrůzu z toho, že byste měli jeho telefon někdy během dne v ruce. Snad proto, abyste mohli zjistit, kdo mu volá, píše SMS zprávy nebo dokonce lehce erotické emaily. Pokud je mobil prostě schovaný nebo si jej nosí partneři všude s sebou, je možné, že prostě něco tají. Dokonce i víc než pravděpodobné, pokud se takové chování objevilo teprve v posledních týdnech. Může sice říci, že je to kvůli práci, protože když volá šéf, u třetího zazvonění by přišel o prémie – ale je to spíš chabý pokus o výmluvu. Tak pátrejte dál!

smskování

Partneři, kteří mají nějaké milostné pletky mimo domov, se také neustále vymlouvají na pracovní povinnosti. Jasně, každý z nás má spoustu práce a případné přesčasy snad ani netřeba komentovat, ale pokud zůstává v práci v podstatě nonstop, je hned důvod k jistým obavám. A když je doma, doslova v jednom kuse si kontroluje mobil, jestli nemá nový email nebo příchozí zprávu. Potom je na podezírání přímo zaděláno, že? Flirtování se sice mnohdy utají – ale jen za cenu obrovských bezpečnostních opatření. A těch si zaručeně všimnete, aspoň tedy v náznaku…

Přehnaná péče o vzhled a večerní nedostupnost

Když je na služební cestě a během večera a noci si vypne mobil, je to také určitý náznak. Mnohem častěji se ale setkáte s tím, že partneři, kteří mají ještě další paralelní vztah, se začnou podstatně víc starat o to, jak vypadají a jak působí na druhé. Pečlivé holení, česání, změna vzhledu a vizáže, úplně nový sestřih, který mu nebo jí ještě před rokem přišel jako neskutečný úlet. I takhle partnerské vztahy přece začínají, jeden se chce druhému líbit, že? A tentokrát to nejspíš nebudete vy. Kdy je ještě namístě zbystřit? Ne vždy totiž přistihnete milovanou osobu přímo při chatování na online seznamce, takže je třeba mít oči otevřené.

  • Koníčky, které dříve naprosto opomíjel nebo se jim i vysmíval. Najednou si jde každé ráno zaběhat, trochu upravil životosprávu a je posedlý touhou zhubnout nebo nabrat trochu svalů. Jistě, může to být i kvůli vám nebo pro komplexy ze sebe sama, ale pravda je spíš jinde.

  • Přestal s malými pozornostmi. I kdyby to byla hezká večeře jednou za měsíc v restauraci, aby vás mile překvapil. I když to měl dříve ve zvyku, teď už květiny dlouho nepřinesl. Možná už nemá důvod – a důvodem může být známost, samozřejmě pečlivě utajená před veřejností.

  • V posteli je všechno najednou trochu jinak. Jako by jej milostné radovánky už moc nebavily, nastala změna, které si chtě nechtě prostě všimnete a bude vám vrtat hlavou. Nepřítomný pohled nebo naopak nechuť k sexu, to je už přeci jen jasná známka, že se tady něco děje.

Náladový, přecitlivělý, chová se úplně jinak…

rozhádaný pár

Partneři, kteří zahýbají, často významně změní své chování k dlouhodobému protějšku. Působí náladově, velmi podrážděně a nezřídka se také hádá – zdánlivě bez příčiny. Pokud vás partner začne obviňovat přímo z nevěry, patrně bude mít špatné svědomí on sám, takže pozor! Na druhou stranu, pozvolná změna v chování je určitě přirozená.

Partner se totiž nemůže pořád chovat tak, jako v době, kdy jste oba byli čerstvě zamilovaní a nevadilo vám nic na světě, s výjimkou doby, kdy nejste neustále spolu. Možná má také určité sklony ke vztahovačnosti, to ovšem automaticky neznamená, že snad hledá jiné vztahy, díky kterým by se cítil lépe. Každý si totiž podobnou věc řeší v sobě jinak, a ne vždy je přímým spouštěčem nevěry, ta vyžaduje přeci jen trochu víc negativních faktorů.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
4 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz