Tipy a návody
Ilustrace

Seznamování přes internet – aneb to nejdůležitější o seznamkách!

Seznamování přes internet je celosvětovým fenoménem a nevyhýbá se ani Česku. Setkat se můžete s tradičními i nově vznikajícími seznamkami, které jsou zdarma nebo za určitý poplatek.

Pokud se cítíte osamělí nebo nespokojeni ve stávajícím vztahu, registrujte se na seznamovací web a vyzkoušejte nejpopulárnější způsob seznamování současnosti - online.  Ať už jste čerstvě dospělí, ve středním nebo pokročilém věku, na internetových seznamkách najdete přehršel potenciálních partnerů, kteří hledají to samé co vy. Připojte se k nim a najděte své štěstí po boku nového partnera. Jaké jsou nejlepší seznamky? A podle jakých kritérií seznamky vybírat? Přehledné srovnání těch nejpopulárnějších:

Seznamka eDarling

Možná jste o seznamce eDarling četli již nějaké recenze, možná je pro vás úplnou novinkou. Tento seznamovací portál je zaměřen na vážné seznámení a můžete se na něm těšit na širokou základnu uživatelů. Web provede rozbor vaší osobnosti a na základě výsledků vám doporučí vhodné partnery. Naleznete na něm uživatele všech věkových kategorií, kteří jsou naladěni na stejnou vlnu jako vy. Registrace je zcela zdarma, ale pro využití funkcí si musíte zaplatit VIP členství. Toho se však neobávejte. Získáte s ním přístup k fotografiím a můžete oslovit kohokoliv na seznamce.

edarling

Spokojeni budete s vyváženým poměrem mužů a žen. Na tomto webu narazíte nejvíce na členy ve věku od 30 do 55 let s dostatečným vzděláním. VIP členství si můžete zakoupit až na jeden rok, a čím delší členství si vyberete, tím vás vyjde na měsíc levněji. Připravte se však na zdlouhavé vyplňování osobnostního dotazníku. Samozřejmostí na eDarling je šifrování osobních dat, neomezená komunikace, přehled o návštěvách profilů a až 20 nových návrhů denně. Členství můžete kdykoliv vypovědět, ale učiňte tak nejpozději tři dny před koncem smluvní doby. Stačí odeslat výpovědní formulář nebo zaslat písemnou výpověď emailem. Po ukončení VIP členství můžete svůj profil smazat bez podpory seznamky.

Seznamka Academic Singles

Dáváte přednost seznamkám na úrovni? Pak si nenechte ujít Academic Singles. Tento seznamovací portál si zakládá na tom, že sdružuje především vysokoškoláky, kteří touží po vážném seznámení. Neznamená to však, že by se na něj nemohli zaregistrovat i uživatelé s nižším vzděláním. Registrace je bezplatná a nenáročná a získáte přístup k funkcím po aktivaci VIP účtu. Na konci registrace vám web doporučí vhodné protějšky. Podmínkou k využívání služeb je profilová fotografie, pod kterou můžete zvolit, zda se bude zobrazovat rozmazaně či nikoliv.

academic singles

Aktivace Prémiového členství je neodmyslitelným krokem, pokud se chcete na seznamce skutečně seznámit. Zaplatit si ho můžete na jeden měsíc, půl roku nebo rok. Toto členství se automaticky obnovuje. A co s členstvím získáte? Můžete neomezeně přijímat a odesílat zprávy a sledovat návštěvníky svého profilu. Dále si můžete prohlédnout fotky ostatních uživatelů nebo vytvořit online adresář s oblíbenými kontakty. Členství musíte vypovědět nejpozději 14 dnů před vypršením příslušné doby. Na Academic Singles můžete natrefit na životní lásku nebo navázat nové přátelství. V současné době je na seznamce 24 tisíc uživatelů a rovnoměrný počet mužů a žen.

Hledáte nezávazný vztah?

Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména partnery na jednu noc.
cDate logotype img-responsive
cDate
Chcete experimentovat, chcete nezávazný vztah?
Flirtkontakt logotype img-responsive
Flirtkontakt
Flirtujete rádi? Chcete spíše jen sex?

Seznamka Badoo

Badoo je seznamkou, na které jsou registrováni lidé z celého světa. Jestliže hledáte spíše flirt nebo milenecký poměr, je tento web tím správným místem. To ale neznamená, že neobsahuje i uživatele se zájmem o vážný vztah. Jen v menší míře než jiné seznamky. Jeho předností je to, že se na něm seznámíte i bez aktivace placených funkcí. Můžete si prohlížet fotky dalších uživatelů a využívat aplikaci ve svém chytrém telefonu. Registrace na Badoo je skutečně rychlá, ale nemohou se na něj registrovat uživatelé mladší 18let. Každý uživatel na něm musí mít nahranou alespoň jednu profilovou fotografii a musí ověřit svůj účet zadáním telefonního čísla.

badoo

Badoo umožňuje rychlé vyhledání uživatelů ze všech koutů Česka i z celého světa. Své sympatie můžete vyjádřit darováním srdce. Pokud vám protějšek také daruje srdce, zobrazí se vám shoda. Zdarma přijímáte zprávy a prohlížíte si návštěvníky svého profilu. Rozhodnete-li se pro aktivaci Premium členství, můžete tak učinit na týden, měsíc, tři měsíce nebo na celý život. Poté si můžete inkognito prohlížet ostatní profily, vaše zprávy se zobrazí osloveným uživatelům přednostně a můžete zasílat ve zprávách nálepky. Premium členství jednoduše pozastavíte ve svém profilu. Stejně tak svépomocí zrušíte svůj účet nebo ho můžete dočasně deaktivovat.

Seznamka Tinder

Tinder je bezesporu jednou z nejznámějších seznamovacích sítí. Funguje nejen jako seznamka, ale i jako sociální síť. Snadno se s ní seznámíte s lidmi stejné geografické polohy nebo s těmi, s nimiž jste došli k vzájemné shodě. Tím budete mít možnost zahájit s uživatelem chat a navázat přátelství nebo jakýkoliv typ poměru. Zaplatit si můžete Prémiové členství na jeden, šest nebo dvanáct měsíců. S ním můžete lajkovat neomezené množství profilů, TOPovat svůj profil a zobrazovat uživatele, kteří olajkovali váš profil. Starší uživatele ale může zklamat to, že lidé nad 30 let zaplatí mnohem vyšší cenu než mladší uživatelé.

tinder

Tinder nedisponuje žádnou vědeckou metodou seznamování. Navíc nejsou profily kontrolovány a na této síti mohou se vyskytovat falešné účty s nevhodným obsahem. Profily mohou vidět pouze registrovaní členové a díky Prémiovému členství si můžete nastavit, jaké informace se o vás budou zobrazovat. Počítejte s tím, že placené služby se automaticky prodlužují a strhnou se vám peníze z účtu. Členství ale jednoduše zrušíte v nastavení svého profilu. Využít můžete aplikaci, kterou si můžete instalovat do svého chytrého telefonu. Jestliže se chcete seznámit s lidmi ze všech krajů Česka nebo ze zahraničí, je Tinder vhodným místem.

Předpoklady kvalitních seznamek, které fungují

Na internetu narazíte na desítky seznamek, ale ne o všech se dá říct, že jsou kvalitní. Již při samotné registraci byste neměli vyplňovat žádné citlivé osobní údaje, jako je vaše skutečné jméno nebo adresa. Hrozí, že vaše údaje budou použity pro marketingové účely. Nenechte se zmást tím, že tyto údaje jsou potřebné pro ověření uživatelů. Kvalitní seznamovací stránky tyto údaje nevyžadují a respektují vaše soukromí. Po přihlášení vám zobrazí pouze to, co skutečně hledáte, a nebudou vás obtěžovat fotografiemi vašich potenciálních konkurentů, ale naopak vám ukážou profily svobodných protějšků. Na seznamce na úrovni navíc můžete zablokovat obtěžující uživatele, kteří vás zahlcují nevyžádanými zprávami nebo se chovají neslušně. Na některých seznamovacích serverech narazíte na osobnostní test. Nebraňte se mu, i to je známka kvality. Seznamovací weby díky tomu zjistí, co je pro vás ve vztahu důležité a mohou vám doporučit vhodné partnery, s nimiž máte něco společného. Ty nejlepší portály fungují také na mobilu a vyvinuly pro své uživatele aplikace.

Nejlepší seznamky vám nejčastěji zprostředkují vážný vztah. Ale existují i takové, které se zaměřují na seznámení za účelem flirtu nebo sexuálního dobrodružství. Spokojeni tak budou lidé hledající vážný poměr nebo sex na jednu noc, popřípadě dlouhodobého milence. Kvalitní seznamovací servery nevytvářejí ve svém uživatelském prostředí falešné profily a eliminují výskyt podvodníků ověřováním identity uživatelů. Získáte na nich přístup k různým funkcím a můžete si prohlédnout a zkontaktovat partnery ze svého okolí. Pokud jsou placené, můžete si vyzkoušet na pár dní Prémiové funkce. Na základě toho se pak můžete rozhodnout, zda si po skončení zkušební doby členství aktivujete. Na kvalitních seznamkách naleznete vysoký počet uživatelů a filtrování vyhledávání. Můžete zvážit, zda si nahrajete profilovou fotografii nebo ne. Nikdo vás nenutí, abyste se zavázali k dlouhodobému členství a je jenom na vás, na jakou dobu se k členství uvážete. Sami můžete svůj profil kdykoliv smazat a zrušit předplacené členství.

online seznamování

Placené seznamky nebo zdarma?

Placené seznamky mají mnoho výhod, ale i ty zdarma mají spoustu zastánců a příznivců. Podívejme se ale nejprve na ty placené. Pravda je taková, že ty nejlepší seznamovací portály jsou většinou za poplatek. Možná se vám nechce dávat za seznámení žádné peníze, ale určitě stojíte o to, abyste narazili na stejně naladěné uživatele. Členové takových webů jsou ověřeni, nevyskytují se na nich falešné profily a můžete si vyzkoušet měsíční členství. Ceny na placených portálech by měly být takové, aby neodradily potenciální uživatele a nezasáhly do jejich měsíčního rozpočtu. Obvykle si můžete měsíční členství prodloužit na delší dobu, například na tři měsíce, půl rok nebo rok. Členství s sebou přináší řadu Prémiových funkcí, které urychlují a zefektivňují seznamování. Někoho může odradit to, že se členství po skončení samo obnovuje a seznamka vám strhne automaticky peníze z účtu. Ani tím se nenechte odstrašit. Na kvalitních seznamovacích stránkách si můžete toto členství sami pozastavit a zrušit, aniž byste museli psát někam do ciziny.

online platba

Seznamky zdarma však mají více uživatelů, ale na druhou stranu na nich klesají šance na vážné seznámení. Váš profil a fotografie si může prohlédnout kdokoliv, kdo na seznamovací portál zavítá. Počítejte s tím, že se na těchto webech vyskytují nepoužívané a falešné profily a lidi, kteří to nemyslí se seznamováním vážně, krátí si na nich volný čas a baví se na cizí účet. Pokud ale hledáte nezávazný flirt, představují tyto weby způsob, jak ho najít. Mnoho lidí na nich oceňuje to, že je většina funkcí zdarma a ušetří na nich. Potýkat se ale na nich budete se značným množstvím reklam. Na těchto seznamovacích serverech rovněž nebudete chráněni před útoky nepřátelských uživatelů a nebudete mít na nich potřebné soukromí. Profily ani fotografie nejsou kontrolovány a nemáte jistotu, že se uživatelé nevydávají za někoho jiného.

Na co si dát pozor při výběru seznamky

Na některých seznamkách byste si měli dát pozor na nekalé praktiky. Seznamovací portál byste měli vybírat s rozmyslem, abyste nenaletěli a nezaplatili za služby, které nakonec nedostanete. Jako první byste měli zvážit, jestli se zaregistrujete na českou nebo zahraniční seznamku. Zatímco české weby mají uživatelkou podporu v češtině, se zahraničními weby bude těžší domluva při řešení problémů. Vždy si přečtěte všeobecné obchodní podmínky. Jestliže se rozhodnete pro zrušení profilu nebo odstoupení od smlouvy, u některých seznamek musíte poslat písemnou výpověď do zahraničí, a to několik dní před koncem platnosti placeného členství. Nestihnete-li tuto lhůtu, členství se vám automaticky prodlouží na další období. Z účtu se vám strhnou peníze, a pokud na nich nebudete mít dostatek peněžních prostředků nebo si zablokujete kartu, mohou peníze vymáhat inkasní agentury. Nezapomeňte na to, že na takových portálech pouhé smazání profilu nestačí, protože se tím nezbavujete placených služeb.

Na nesolidních seznamkách se také můžete setkat s fiktivními uživatelskými profily, které uměle navyšují počet profilů, abyste měli pocit, že je na webu dostatek členů. Prvotní zprávy dostáváte od placených asistentek nebo robotů a po zaplacení VIP členství se náhle tyto fiktivní profily odmlčí. A vy poté zjistíte, že se nemáte s kým seznamovat. Vaše data nemusejí být v bezpečí a citlivé osobní údaje mohou být zneužity, včetně čísla vaší platební karty. Než se na nějakou seznamku zaregistrujete, přečtěte si uživatelské recenze na nezávislých portálech. Naopak recenze na seznamovacích webech mohou být uměle vytvořeny.

Na co se dívat při výběru seznamky

Výběr seznamky byste neměli podcenit. Na internetu narazíte na nepřeberné množství stránek s různými službami. Před samotnou registrací byste si měli rozmyslet, jestli chcete za služby něco platit nebo raději zvolíte servery zdarma. Na nich ale nemůžete zvýraznit svůj profil a přijdete o různé bonusy. Ujasněte si, zda hledáte vážný vztah nebo spíše flirt. Každý web je zaměřen na trochu něco jiného. Zjistěte si předem, na jakou věkovou kategorii se seznamovací portály zaměřují. Může se stát, že na nich nebude například dostatek uživatelů ve zralém a seniorském věku. Při samotné registraci byste měli mít možnost uvést o sobě podstatné informace, například kdo jste, koho hledáte a jaké jsou vaše představy o životě. Přečtěte si obchodní podmínky seznamek, a zda vaše osobní údaje nepředají třetí straně k marketingovým účelům.

zamilovaný pár

Při výběru seznamek se rovněž orientujte jejich zaměřením. Některé jsou přímo pro homosexuály, jiné pro věřící nebo postižené. Zvažte výhody, které vám přinášejí placené portály. Pokud hledáte někoho na trvalý vztah, jsou ideální právě ty placené. Měsíční investice není nijak vysoká a stojí vás pár desítek až stovek korun měsíčně. Vyberte si seznamovací weby na základě míry důvěryhodnosti. Poznáte je podle toho, že je neprovozují pochybné společnosti se zahraničními adresami a mohou se pochlubit dlouholetou historií. Dále je na vašem uvážení, zda jste ochotni vyplňovat dlouhý osobnostní test nebo raději upřednostňujete rychlou registraci bez osobních otázek a psychologického dotazníku. V neposlední řadě si ověřte, jestli můžete svůj profil spravovat sami včetně pozastavení členství nebo zrušení účtu.

Populární seznamky

Chcete se seznamovat online? Nejlepší seznamky

Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vzdělaného partnera? Uživatelé od věku 25+ let.
eDarling logotype img-responsive
eDarling
Seznamka s registrací až na 25 minut, kde projdete osobnostním testem. Velmi vážná seznámení pro ty, kteří to myslí opravdu vážně.

Recenze dalších seznamek, které stojí za pozornost

  1. Singles 50
  2. Divoké rande
  3. Flirt.com
  4. New Honey
  5. Milenecký vztah

Závěrečné shrnutí

Nejkvalitnější seznamky jsou takové, které vám nezatajují žádné podstatné informace, nezneužívají vaše osobní údaje a pomáhají vám různými funkcemi seznámit se s novými protějšky. Mnohem lepší je registrovat se na zpoplatněné seznamky, ale dejte si pozor na smluvní podmínky. Vždy se vyplatí číst nezávislé uživatelské recenze, které vám poodhalí pozitivní a negativní stránky seznamovacích webů. Ať už hledáte vážný poměr, přátelství nebo milenecký vztah, na internetu natrefíte na seznamovací stránky všech zaměření. A pokud se vám nechce hledat nejvhodnější seznamku pro vaše potřeby, využijte srovnávače seznamovacích portálů, na kterých najdete i nezávislé recenze a hodnocení. Nezůstávejte již déle sami a zaregistrujte se na nějakou seznamku, například eDarling, Badoo, Tinder nebo Academic Singles!

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
11 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz