Tipy a návody
Ilustrace

Letní lásce nic nebrání, vhod přijde hlavně dlouhodobě nezadaným

Nemůžete pořád nikoho najít, i když se zkoušíte seznamovat doslova ostošest? V létě zapomeňte na nějaké předsudky a užijte si lásku jako z románu – nebo rovnou stříbrného plátna.

Jestli bude mít pokračování ještě na podzim nebo ne, tolik neřešte, důležité je si užít letní měsíce se vším všudy. Ostatně, během léta máte tolik příležitostí se seznámit, jako snad už nikdy jindy během roku. Nejen proto, že je období dovolených a všichni kolem jsou o poznání uvolněnější a veselejší.

V létě je nálada otevřenější, seznamte se na koupališti

Bez velkých závazků a očekávání, žádný vážný vztah, ale spíš kratší románek, který může a nemusí mít další zajímavé pokračování. Žádná svatba nebo společné bydlení se neplánuje, spíš tady jde o výlety, zážitky a poznávání nových míst bok po boku. Kam to celé povede, je jen a jen na vás dvou. Flirtování může přerůst ve vážnější známost, fantazii se tady meze nekladou – pokud pracujete nebo žijete poblíž, létem ještě nic nekončí. Nebylo by lepší to alespoň společně zkusit, jak si sednete, až přijde říjen a listopad, klasické všední dny s minimem slunce?

pár na koupališti

Během letních odpoledne a večerů jsme také víc vidět – automaticky se pak tvoří více dopaminu nebo serotoninu, protože slunce má k naší pokožce větší přístup. A když je těchto hormonů vyšší množství, dobrá nálada je snad úplně automatická věc, ani se po ní nemusíme ptát. Méně vrstev oblečení, neformální střih, kraťasy a tričko nebo halenka, hlavně nic, v čem bychom se neustále potili a cítili nepohodlně. Jaké další výhody má seznamování, které se odehrává právě v létě?

  • Bezstarostnost. Je přeci jen o něco větší, protože je doba dovolených a vztahy se nemusí brát tak vážně. Třeba vydrží měsíc, možná budete spolu o něco delší dobu – proč to tolik hrotit?
  • Koupaliště nebo pláže. Aneb potenciální protějšek si lépe prohlédnete, samozřejmě v mezích zákona a nasazené sluneční brýle jsou podmínkou. A že jsou ty křivky skutečně zajímavé?
  • Spontánnost. Oproti zimním měsícům a seznamování se v kavárně se během léta můžete i mírně odvázat. Pročpak je asi zamilovanost v létě o tolik běžnější než v jiných částech roku?

Krátký románek na dovolené v zahraničí, milenecký vztah trvající třeba jen dva týdny – sejdou se, rozejdou se a míří každý svou cestou, kolikrát se už tohle na světě stalo? V létě je právě takovýto trend vůbec nejběžnější. Není žádný důvod, proč si neužít léto, zvláště pokud jste delší dobu nezadaní a uvnitř duše tím pádem i docela smutní…

Nejste připraveni na vážný vztah? To nevadí

Pokud se ještě necítíte na to, že byste do něčeho šli po hlavě, vůbec nic zásadního se neděje. Naopak, v létě můžete navázat vztah, který bude spíše nezávazný, a pokud to protějšek vnímá stejně, ani jedna strana pak nebude moci říkat, že někdo ranil její city. Přes léto bychom se měli hlavně bavit, ne brát věci tak vážně! Bylo by to nakonec kontraproduktivní, nežeňte se do vztahu, o kterém nejste přesvědčení, že je to určitě „ten pravý“.

pár na skále

Dovolená v zahraničí a bezpečné seznámení? I to samozřejmě jde, ale musíte dodržovat princip předběžné opatrnosti, mít ochranu v kabelce nebo peněžence a také nedělat nic, čeho byste později litovali. Zamilovat se dá kdykoliv a kdekoliv, ale nebude tohle spíš malé poblouznění? Každopádně, tenhle styl je prost komplikovaných emocí – a všeho moc škodí, takže brát svět moc vážně není vůbec zapotřebí. Je pravděpodobné, že váš románek skončí, ale proč by vlastně musel nutně pokračovat? Můžete být také osamělí na online seznamkách s křiklavým tvrzením, že hledáte výhradně vážný vztah a chcete ještě letos založit rodinu. Jenže v takových případech se žel nesetkáte s moc velkým ohlasem.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
1 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz