Zajímavosti
Ilustrace

Seznámení podle zvěrokruhu – jaká znamení se k sobě hodí?

To, v jakém znamení zvěrokruhu jste narození může leccos povědět o vašich povahových vlastnostech, silných i slabých stránkách a obecném typu fungování. Není to samozřejmě nic vědecky ověřeného, výsledky u někoho sedět mohou a u jiného zase nemusí, ale chtě nechtě si musíme přiznat, že na nás většinou charakteristiky našeho znamení na 80% sedí.

A právě proto, že typologie znamení pomáhá určovat osobnostní charakteristiky jednotlivce, lze je vzájemně porovnávat a hodnotit, která znamení se k sobě hodí a která nikoliv podle partnerského horoskopu. Nejde o nic závazného, to, že podle horoskopu jsou vaše znamení absolutně nesnášenlivá ještě neznamená, že nemůžete mít krásný a zdravý vztah. Proto berte tento článek spíše jako doporučení, typ, možná něco pro pobavení. Rozhodně nic omezujícího.

Jaké jsou populární seznamky?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vážný vztah? Uživatelé od věku 25+ let.
Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména flirt.

Znamení zvěrokruhu je dvanáct – Beran, Býk, Blíženci, Rak, Lev, Panna, Váhy, Štír, Střelec, Kozoroh, Vodnář a Ryby. Každému spadá určité období roku. Znamení se člení do čtyř skupin dle jejich podstaty. Ohnivá – Beran, Lev, Střelec, ti bývají opravdu „ohniví“. Jsou energetičtí, podnikaví, snadno se rozzlobí, lehce mění nálady, jsou nesmírně schopní ale i výbušní a temperamentní. Vzdušná – Blíženci, Váhy, Vodnář, vzdušná znamení jsou nejvíce „éterická“, vzdálená a nepředvídatelná. Jsou všestranní a intelektuální ale dělá jim potíže udržet pozornost v jedné věci. Vodní – Rak, Štír a Ryby jsou zaměřeni na city, nejdůležitější jsou pro ně vztahy, reagují dle momentálních emocí, jsou socitní a empatičtí. A nakonec zemská znamení – Býk, Kozoroh a Panna, kteří jsou realističtí, materialističtí a konzervativní. Potřebují jistoty a jasný, přehledný svět kolem sebe.

A jak spolu jednotlivá znamení vychází? Která se k sobě nejlépe hodí?

Charakteristiky znamení
Beran
Beran
21.03 - 20.04
Býk
Býk
21.04 - 20.05
Blíženci
Blíženci
21.05 - 21.06
Rak
Rak
22.06 - 22.07
Lev
Lev
23.07 - 22.08
Panna
Panna
23.08 - 21.09
Váhy
Váhy
22.09 - 22.10
Štír
Štír
23.10 - 22.11
Střelec
Střelec
23.11 - 21.12
Kozoroh
Kozoroh
22.12 - 20.01
Vodnář
Vodnář
21.01 - 19.02
Ryby
Ryby
20.02 - 20.03

Beran

Beran je temperamentní a vášnivý. Potřebuje mít všechno hned, být všude první. Je velmi tvrdohlavý a trucuje, když se mu něco nepodaří a často si na sebe nakládá více, než zvládne jen aby dokázal, jak je dobrý. Má nerealistické sny, ale také velkou kreativitu a fantazii. Ve vztahu je vášnivý a oddaný. Nejlépe se hodí k dalšímu beranovi, který ho nejspíše pochopí. Pak ale pozor, aby se z těch dvou nestalo nezřízené tornádo. Skvěle doplňovat berana může jeho absolutní protiklad – Váhy. Protiklady se přitahují a pokud se dokáží hned na začátku nezabít, může jít o perfektně vyváženy vztah. Vzrušení a nezdolnou energii, to se vytvoří ve vztahu se Lvem. Pozor ale na časté spory, kdy si oba budou chtít navzájem dominovat. Svobodu beran najde u střelce a pohodlí domova u býka. Ale pozor, aby ho nezačalo brzy pálit dobré bydlo. Problematické vztahy bývají s kozorohy a pannami, jejichž praktičnost, touha mít vše pečlivě naplánované a přízemní pohled na věci může berany dovádět k nepříčetnosti.

Býk

21.4 – 20.5

Býci jsou vyloženě domácké tipy. Oddaní a věrní až za hrob, milují klid a pohodu. Nesnáší změny a novoty, jsou konzervativní. Mají rádi doteky a jsou velmi erotičtí. Zároveň si nadevše cení věrné lásky. Nejlepší vztah budou mít s pannami, shodnou se v praktičnosti, touze po uspořádání a klidu. Rozumí si i v tvoření krásných věcí, jsou klidní a otevření. Svou erotickou touhu si mohou vybít se štírem. Od stereotypu a nudy býka zachrání kreativní a citlivá váha, zatímco věrnost a romantiku ocení ryby. Pozor by si měli býci dát na střelce, lvy a další temperamentní znamení, která chvilku neposedí a změnu zkrátka životně potřebují. Také pozor na nečitelná, záhadná znamení, jako jsou kupříkladu blíženci. Býci se posle statistik nejčastěji vyskytují na seznamkách pro vážný vztah

Blíženci

21.5 – 20.6

Blíženci jsou hraví, kreativní. Zároveň ale také nestálí a trvá jim dlouho, než se dokáží usadit. K lásce zkrátka potřebují intelektuální porozumění, pro ně musí být vztah oduševnělý. Trvá dlouho, než se k někomu dokáží připoutat, ale pak to stojí za to. Jsou nápadití a vyžadují ve vztahu inspiraci. Intelektuální porozumění, pro ně tolik důležité, mohou najít ve vztahu s beranem. Vztah bude dynamický a nikdo se v něm nebude nudit. Stejně tak si může blíženec užívat ve vztahu se střelcem, který ale bývá neuspořádanější, jde více do extrémů a snadno se může stát, že zkrátka přestřelí. Vztah s dalším blížencem může být skvělý, dokud dva nenarazí v zásadních nesouhlasech s názory druhého. Dobře si mohou blíženci rozumět s pannami a lvi. Rádi jsou v pohybu a dělají netradiční věci a proto může být pro blížence ideálním znamení také vodnář.

Rak

22.6 – 22.7

Raci jsou empatičtí a milující. Šťastná a fungující rodina je pro ně vším. Lásku dávají plnou náručí a vše, co k životu potřebují jsou harmonické vztahy. Překypují něhou a citlivostí, i proto je obtížné dostat je z vyjetých kolejí. Raci jsou zkrátka klasické „hospodyňky“, kteří nikam jinam nechtějí a nedělá jim to dobře. Raci jsou praktičtí, přesní a analytičtí. Pokud je láska ovšem neopětovaná, stávají se raci zahořklými, vlezlými a žárlivými. Nejlépe si raci rozumí s dalšími vodními znameními – s dalšími raky (ale pozor, aby ti dva pak nezamrzli na jednom místě), s praktickými pannami a kreativními vodnáři. Pozor by si raci měli dát na vztahy s erotickými, vášnivými a přelétavými štíry.

Lev

23.7 – 22.8

Lvi potřebují být v centru pozornosti. Jsou to kočky, které se rády vyhřívají na výsluní. Potřebují být obdivování, chtějí mít pocit, že se o ně druhý stará a dává jim plnou pozornost. Zároveň musí mít něco, co může obdivovat na svém protějšku. Musí se zkrátka mít čím chlubit, druhý by mu měl imponovat. Miluje, když na něm ostatní tak trochu visí a je pro ně nepostradatelným. Rozumět si bude s cílevědomým beranem. Ale pozor, beran nesmí být až příliš nezávislý, lev potřebuje vědět, jak je pro něj důležitý. Kreativní váhy, kterým nebude dělat problém nejrůznějšími způsoby lvovi připomínat, jak moc je pro ně důležitý jsou skvělými protějšky a stejně tak vodnář, který ale nesmí být příliš svazován. Vrchol erotiky pak lvi zažívají se štírem, bohužel ton ale většinou bývají vztahy jen na jednu noc, povahově jsou tato znamení dost nekompatibilní. Pravá italská domácnost, ale také nesmírná energie společně namířená tak, že dokáže přestavět svět, to je spojení se střelcem. A pozor by si lvi měli dávat na panny a kozorohy, kteří svou praktičností a pragmatismem lva svazují a ubíjí.

Panna

23.8 – 22.9

Panny se dokáží perfektně ovládat, málokdy dávají najevo své city a zezačátku mohou působit ledově a nepřístupně. Jsou nohama pevně na zemi, nechtějí nic nerealistického, jsou materialistické, spolehlivé a ocení všechno pevné a stabilní. Když si jí druhý dokáže získat, změní se panna z ledové královny v citlivou, oddanou a nadevše věrnou bytost. Ideální vztah je s kozorohem, který pannám rozumí a dokáže jim dát přesně to, co chtějí. Taková pouta jsou pevná a stabilní. Rozpustit ledy dokáže skvěle štír. Dobře si bude rozumět i s býkem či s jinou pannou. Pozor ale na přílišné puntíčkářství a pedantství. Problematické bývají vztahy se lvy, kdy lvi se cítí svázáni a „škatulkování“, zatímco panny utiskovány.

Váhy

23.9 – 23.10

Váhy jsou společenské, mají šerm a hledají intelektuálně zdatného protějška. Díky své kreativitě se nespokojí s ničím nudným. Potřebují kolem sebe hodně lidí a vztahů. K sobě potřebují někoho, kdo jim dá tolik potřebnou stabilitu, jakýsi pevný bod, o který se mohou opřít a dál rozvíjet svou kreativitu a tvůrčí činnost. Skvěle fungovat tak budou s pannou nebo kozorohem, kteří ale musí být citliví a trochu ustoupit ze svých požadavků na přesnost a pečlivost. Zajímavé může být spojení s rozlítaným a energickým střelcem. Tito dva se budou ve vztahu skvěle doplňovat a nudu nechají daleko za dveřmi. Rozumět si mohou s intelektuálně založeným vodnářem. Jejich debaty mohou být náplní dlouhých večerů.

Štír

24.10 – 22.11

Znamení štíra je jasně spojeno s erotikou. Všechno už zkusili, nic je nemůže překvapit. Jsou žhaví a vášniví. Bohužel ale pokud štíři přestanou hledat lásku, stávají se z nich sukničkáři a nevěrníci, kteří si užívají jen a pouze sex. Když se jim ale podaří se doopravdy zamilovat, potom celou svou vášeň směřují jen a pouze na svého partnera. Skvěle si rozumí s dalšími štíry, kdy je vztah naplněn vášní a energií. Pozor ale na časté neshody. Skvěle jim to bude klapat i s domáckými a věrnými raky. V tom případě ale potřebují spíše dominantnějšího raka, který je dokáže životem provést. Jejich vzájemná láska pak může přerůst v neskutečně silné pouto. Porozumět si může i s pannou, která mu dodá patřičnou stabilitu. Naopak s beranem je soužití výbušné a problematické. Věděli jste, že štíři mají nejvyšší zastoupení mezi uživateli flirt seznamek?

Střelec

23.11 – 22.12

Co střelec, to neřízená střela, která dříve střílí a až pak míří. Jsou to dobrodruzi a cestovatelé, co se ze všeho nejvíce bojí ztráty svobody. I proto mohou být ve vztazích přelétaví, čemuž napomáhá i jejich vrozená schopnost absolutně se nadchnout pro něco nového a pak to stejně rychle opustit. V partnerském vztahu hledají stabilitu. Někoho, o koho se mohou opřít, až budou vylétávat k výšinám. Pokud někoho takového najdou, nedělá jim problém usadit se. Ale hlavně se je nesnažte nijak svázat, nenechají se! Skvěle se hodí k optimistickým beranům, rozumět si mohou i s tolerantní pannou nebo kozorohem. Pokud se vydaří a navážou vztah s býkem – jejich vlastním opakem – a oba jsou otevření, může jít o výjimečně dobré pouto, kdy se budou oba perfektně doplňovat. Rozumět si střelec bude se lvem, ovšem ten si musí zvyknout na střelcům nekompromisní až ničivý smysl pro humor. A s kým střelec rozhodně vycházet nebude? S analytickým blížencem.

Kozoroh

22.12 – 20.1

Kozorozi jsou především cílevědomí a vytrvalí. Přísní k sobě a ostatním. Vždy přesní, všechno musí mít řád, všechno musí jít podle předem promyšleného a detailně rozvrženého plánu. Je ambiciozní, míří vysoko a tvrdě na sobě pracuje. Není lehké se s ním hádat, ale dokáže přijmout racionální argumenty a ustoupit. Kozorozi vypadají na první pohled nepřístupně, vlastní je jim kousavý a ironický humor. Když k nim jednou ale člověk pronikne, získá oddaného partnera na celý život. Ale pozor, zradu kozoroh nikdy neodpustí.  Dobře si rozumí se stejně ambiciozním beranem, kozoroh navíc dokáže držet berana v určitých mezích. Vodnář je ideální pro kozorohy, kteří se nebudou příliš trápit jeho volnomyšlenkářstvím a nebudou žárlit. Když se podaří, mohou zažít své nejtajnější sexuální fantasie s lehkostí vodnáři vlastní.  Dobrými partnery jsou také ryby a štíři.

Vodnář

21.1 – 20.2

Vodnáři jsou především nesmírně kreativní. Přemýšliví, inspirativní a nespoutaní. Potřebují někoho, kdo jim dá šanci se pořádně rozlétnout. Jsou nepředvídatelní a plní rozporů. Ve vztahu musí mít volnost. Proto zažijí nejsvobodnější vztah jen s dalším vodnářem. Ale pozor na to, aby nešlo až o příliš svobodný vztah bez jistých základů. Dobrým partnerem může být beran. Blíženci – to je zdroj věčné zábavy a energie, ale i také věčné „dětskosti“. Intelektuální protějšek mohou vodnáři najít ve vahách. Naopak těžko se sžijí s těmi, co milují klid a stabilitu, jako jsou panny nebo býci.

Ryby

21.2 – 20.3

Ryby jsou empatické, bývají vrby pro široké okolí, chápou všechny a rozumí všem… kromě sebe samých. A tak se může stát, že snadno sklouznou do snění a přestanou fungovat v realitě. Rády se vážou na druhé, a proto je důležité, aby si vybraly správného partnera – jinak mohou lehce skončit na drogách a alkoholu. Jsou přesně ten typ, který se lehce „nechá strhnout“. Hodí se ke lvům a býkům, kterým dokáži lehce pošimrat ega. Rozumět si budou i s berany. Jejich klidná povaha se hodí ke kozorohovi. Dost nesnášenliví ale bývají se štíry.

Uživatelé podle znamení zvěrokruhu
Petr - Býk Hledám spřízněnou duši
Petr - Býk Hledám spřízněnou duši
Napiš mi
Jan - Vodnář Hledám vážný vztah
Jan - Vodnář Hledám vážný vztah
Napiš mi
Josef - Štír Hledám milenku na mazlení
Josef - Štír Hledám milenku na mazlení
Napiš mi
Richard - Rak Hledám lásku na celý život
Richard - Rak Hledám lásku na celý život
Napiš mi
Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
51 13

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz