Tipy a návody
Ilustrace

Proč vlastně chodit na seznamky? Důvodů je hodně

Internet nám úplně změnil život, i když ještě na přelomu tisíciletí byl spíš zábavou na jeden večer v týdnu. Nástup moderních technologií znamenal i více příležitostí k seznamování, zvláště pro zaryté introverty, které byste na party, ples nebo diskotéku nedostali ani omylem.

Seznamky v online prostoru nabídnou, že udělají první krok za vás – a je na každém, jestli takovou možnost přijme nebo si bude životní lásku hledat na koncertech, sportovních utkáních nebo v knihovně. Všechny varianty jsou totiž správně, záleží jen, jak to sami cítíte…

Seznamovací portály mají v ČR už velmi dlouhou tradici

V polovině devadesátých let minulého století měly seznamky už několik milionů registrovaných uživatelů, ale na celosvětový boom si musely ještě nějakou dobu počkat. Internet v pravém slova smyslu vznikl v roce 1987 a tehdy šlo jen o desítky tisíc počítačů – v roce 2009 existovaly v síti už skoro dvě miliardy strojů. Na internetu nakupujeme, chatujeme, někdy i pracujeme, ale především pak poznáváme nové lidi. Emaily létají všemi směry prakticky bez přestávky, diskuzní fóra se plní, sociální sítě přetékají fotkami.

A jak to bylo s online seznamkami?

muž u pc

V českých zemích začal první podobný projekt už v roce 1996 a další rozvoj přišel se startem sociálních sítí, které známe velmi důvěrně i dnes. Obliba neustále roste, stále více nových uživatelů touží poznat člověka, jenž by ukončil jejich single smutnění a osamělost. A jestli se to povede? Jednou určitě, protože pokud jsou online v jednu chvíli tisíce lidí, dříve nebo později si k sobě cestu prostě najdou! Velkým bonusem je, že seznamování online je i pro nesmělé povahy nebo vás dá dohromady s někým, koho byste v běžném životě snad ani nikdy nepotkali. Pak už přece stojí za to zkusit štěstí, že?

Založte si profil – a v každém případě mějte trpělivost

I když internetové seznamky zkracují vzdálenosti a znamenají další cestu k potenciálnímu rande, určitě není radno nic uspěchat. Životní láska přeci nepřijde sama od sebe, hodinu po registraci a schválení profilové fotografie. To by byla až moc velká náhoda ve světě, kde je seznamovací rituál trochu složitější oproti nějakým pohádkovým scénářům. Sestavit profil, který se bude líbit a o nějž bude zájem, je přeci jen náročné – přísně vzato, jde o vědeckou disciplínu, kterou nesmíte podcenit. A především, nebojte se popsat, co opravdu hledáte. Jen tak se může ozvat ten pravý či ta pravá…


Oslovení na úvod musí být originální, ať už přemýšlíte, jak sbalit ženu nebo hledáte jen milenecký vztah, s obyčejným pozdravem a omšelou frází nezabodujete snad vůbec nikde. Neměli byste se zmiňovat ani o ex-partnerech nebo mluvit o lásce na první pohled. Prozatím jde jen o kontakt, kdy se představíte a vyměníte si pár milých vzkazů. Na nic víc ještě myslet ani nemůžete – tedy, pokud berete seznamování opravdu seriózně.

Online seznamování má i své stinné stránky

Bohužel, jako snad všude, ani zde se nesetkáme jen se samými pozitivy, a ne vždy je internetový prostor určený pro seznamování zalit sluncem. Nedávejte všanc citlivá osobní data, stejně tak nesmíte hned na začátku prozradit svou přesnou adresu. Není vždy jisté, kdo je na druhé straně, když se ještě neznáte osobně, je přeci jen namístě trochu opatrnosti. Je opravdu rozvedený? Skutečně přijde na první rande, nedělá si jen legraci? Přesně takové otázky se nám na začátku honí hlavou. A proč ještě chodit na seznamky? Kvůli čemu si vytvořit profil?

  • Bavit se. Ano, jednoduše, občas si domluvíte rande, jindy přestane protistrana odepisovat. Život na tom však nestojí a nepadá, takže si nemusíte dělat vrásky. A jednou to jistě vyjde!
  • Stydlivost v běžném životě. Možná se jen podceňujete. Seznamka udělá první krok s vámi.

Promyšlená odpověď na vzkaz. Naživo to tak jednoduché nebude, musíte střílet od boku.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
4 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz