Bezpečnost
Ilustrace

Ověření totožnosti na Tinder zvyšuje bezpečnost uživatelů

Internet je skvělé místo. Někteří uživatelé internetu ale nejsou těmi, za koho se vydávají. Chování takových lidí se označuje jako catfishing. Tito lidé lžou o své identitě a životě a předstírají, že jsou někým jiným.

Seznamka Tinder si je vědoma toho, že její aplikaci využívají i lidé s podvodným jednáním, proto se rozhodla zvýšit bezpečnost uživatelů ověřením jejich totožnosti.

Ověření profilu pomocí selfie

Aplikace Tinder přišla s novou metodou ověřování fotografií, kdy uživatelé budou vyzváni k pořízení selfie fotografie v reálném čase. Seznamka vám zašle vzorový obrázek, podle kterého se vyfotíte. Než požádáte o ověření, Tinder doporučuje, abyste se takto vyfotografovali dvakrát. Fotografie jsou po zaslání vyhodnoceny pracovním týmem, který určí, zda je profil pravý nebo ne. Pokud usoudí, že ano, získáte ověření ve formě modrého znaku. Tím budou mít ostatní uživatelé jistotu, že si píšou skutečně s tím, koho vidí na fotce.

Software na rozpoznávání obličejů

selfie

Tinder uvádí, že postupem času bude využívat moderní technologie k rozpoznávání obličejů a porovná zaslaná selfies s profilovými obrázky uživatelů. Přistoupí k tomu z toho důvodu, že není v silách pracovního týmu ověřit miliony profilů. Software pro rozpoznávání obličejů ale může mít i své nedostatky a může nesprávně vyhodnotit zaslanou fotografii. Zda se proti chybnému rozhodnutí budou moct uživatelé odvolat, to prozatím není jasné. Systém ale bude nejspíš nespolehlivý, protože lidé často zveřejňují starší fotografie, a přitom ve skutečnosti vypadají jinak. O to obtížnější bude ověření profilu.

Tinder následuje Bumble a Instagram

Pokud toutíže po modrém čestném odznaku a chcete informovat potenciální partnery o své solidnosti, nechte si svůj profil ověřit. Tinder není první aplikace, která zavedla systém modrých značek. Předběhl ji soupeř, seznamka Bumble, který udělal v roce 2016 něco podobného a získal za to ocenění. Modrý odznak je také k vidění u ověřených účtů na Instagramu. To ale není vše, co Tinder zavádí. Američtí uživatelé mohou využít poplašné tlačítko a do budoucna se plánuje software na detekování urážlivých komentářů.

Ověřování fotografií je zatím k dispozici pouze na Tchaj-wanu a v Irsku. Všechny současné a plánované bezpečnostní prvky na seznamce Tinder ale mají za úkol jediné: chránit uživatele a poskytnout jim pocit bezpečí při konverzaci i na reálných schůzkách.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
3 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz