Zajímavosti
Ilustrace

Až 72 procent uživatelů zablokovalo na seznamovací aplikaci nějakého uživatele

Používáte i vy seznamovací aplikace? Možná se vám stalo, že vás nějaký uživatel zablokoval nebo jste vy někoho zablokovali kvůli obtěžujícímu chování. V Česku i ve světě je populární seznamka Tinder.

Ta v poslední době přináší řadu vychytaných funkcí s cílem zvýšit bezpečnost uživatelů a minimalizovat případy obtěžování.

Výzkum společnosti The Manifest

the manifest

Alarmující je fakt, že téměř tři čtvrtiny uživatelů, kteří využívají seznamovací aplikace, zablokovali za posledních šest měsíců jiného uživatele. Tento průzkum provedla na 187 uživatelích společnost The Manifest, která shromažďuje a ověřuje data a poskytuje rady podnikatelům. Průzkum společnosti dále prozradil, že více než polovina uživatelů nahlásila nevhodné chování uživatelů přímo provozovateli seznamky.

Nahlášení a zablokování uživatelů

Seznamovací aplikace mohou být dobrým sluhou, ale zlým pánem. Přinášejí lidem možnost seznámit se a domluvit si schůzku v reálném životě. Někdy však dochází k vytváření falešných profilů a ke zneužívání těchto aplikací. Z toho důvodu je nutné, aby ostatní uživatelé mohli nahlásit obtěžující uživatele a mohli si je kdykoliv zablokovat. Řada seznamek si je tohoto problému vědoma a snaží se realizovat veškerá možná opatření, která výskyt podvodníků eliminuje.

Tinder zvyšuje bezpečnost

tinder safe button

Nejoblíbenější seznamovací aplikace Tinder má od ostatních uživatelů zpětnou vazbu o úskalích seznamování ve virtuálním prostředí. Ke konci ledna společnost Tinder oznámila, že vybudovala řadu bezpečnostních funkcí s využitím špičkových technologií. Spolupracuje se společností Noonlight nabízející prvotřídní bezpečnostní službu napojenou na policii. Dále zavedla ověření fotografií, kdy zaměstnanci seznamky porovnávají fotografii pořízenou v reálném čase s profilovými fotografiemi. V neposlední řadě umožňuje nahlášení nevhodného obsahu zpráv.

Řada lidí odstranila seznamovací aplikace ze svého telefonu

Někteří lidé odinstalovali seznamovací aplikace ze svého telefonu kvůli obavám o svou bezpečnost. Většina uživatelů odstranila aplikaci během posledních šesti měsíců a měla k tomu řadu důvodů. Osmnáct procent uživatelů smazalo aplikaci kvůli stresu z jejího používání a jedenáct procent smazalo aplikaci poté, co se přestali cítit bezpečně. Kromě funkce „Obtěžuje vás to?“ Tinder také plánuje zavést funkci „Zpět“, která požádá uživatele o přehodnocení odeslané zprávy s urážlivým textem.

Seznamovací aplikace si získávají stále větší oblibu. Až 37 procent lidí použilo takovou aplikaci alespoň jednou za posledních šest měsíců, což motivuje aplikace k řešení bezpečnostních problémů. V současné době se Tinder ujímá vedení řešení těchto problémů a využívá k tomu nejmodernější technologie a umělou inteligenci, která rozpozná urážlivé zprávy a dává uživatelům možnost, aby si dvakrát rozmysleli, než odešlou takovou zprávu.

Zdroj:

https://finance.yahoo.com/news/72-dating-app-users-block-134100136.html
Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz