Zajímavosti
Ilustrace

Seznamka Tinder vydělala v roce 2019 neuvěřitelných 1,2 miliardy dolarů

Milovníci a uživatelé seznamek a seznamovacích aplikací jistě znají světovou seznamku Tinder. Této seznamce se mimořádně daří a překonává rekordy v příjmech. Mateřská společnost Match Group zveřejnila své roční příjmy za rok 2019.

Polovina příjmů společnosti Match Group je z Tinder

Společnost Match Group vlastní seznamku Tinder, která jí přinesla více než polovinu z příjmů. Společnost odhalila, že Tinder dosáhl v roce 2019 příjmů 1,2 miliardy dolarů, což je o 43 procent více než v roce 2018. Společnost vlastní i další seznamovací platformy Hinge nebo OkCupid. Celkový příjem společnosti činil za minulý rok 2,1 miliardy dolarů. Tinder je v tomto směru ale nejúspěšnější a nejvýdělečnější seznamovací aplikací společnosti Match Group.

Zpoplatněné prémiové účty

tinder ceny

Tinder je sice bezplatná aplikace, ale nabízí prémiové účty Tinder Plus a Tinder Gold, z které plynou společnosti příjmy. Jen meziročně vzrostl počet předplatitelů o 36 procent, ale ve 4. čtvrtletí roku 2019 došlo ve srovnání se třetím čtvrtletím ke zpomalení růstu počtu předplatitelů. Prémiové účty přinášejí aplikaci bez reklam a nabízejí další funkce, jako je neomezený počet lajků, možnost změny posledního hodnocení, super lajky, hodnocení uživatelů po celém světě a zviditelnění mezi nejlepšími profily ve vaší oblasti.

Výměna vedení Tinder

Tinder má v současné době více než 5,9 milionů předplatitelů prémiových účtů. Oproti čtvrtému čtvrtletí roku 2018 se jedná o nárůst o 36 procent. Nicméně nárůst se zpomalil ve třetím a čtvrtém čtvrtletí roku 2019 a po poklesu akcií o 10 procent. Informace o stoupajících příjmech společnosti Tinder přichází v době, kdy se generální ředitelka Mindy Ginsberg připravuje na odchod ze společnosti. Minulý měsíc oznámila, že odstupuje z funkce a potvrdila, že 1. března 2020 bude nahrazena prezidentkou Match Group Shar Dubey.

Zdroj:

https://www.businessinsider.sg/tinder-strong-growth-revenue-2019-2020-2/?r=US&IR=T
Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz