Informace
Ilustrace

10 věcí na seznamce Tinder, s kterými se můžete setkat i vy

Tinder je populární seznamovací aplikace, která vám pomůže najít lásku a zprostředkovat nová spojení. Často se na ní nacházejí profily, které se podobají jako vejce vejci a pro něž jsou charakteristické určité věci.

Internet a seznamovací aplikace vám usnadňují seznamování a naplňují vaše představy o vztahu. Narazit můžete na přeberné množství aplikací, díky nimž poznáte zajímavé lidi. V posledních letech je však staromódní poznávat se konvenčním způsobem a je takřka zázrak, když se s někým seznámíte na ulici nebo v baru. Vy i vaši přátelé možná máte zkušenosti se seznamkami s tzv. přejetím doprava, například Tinder. Mnoho profilů na seznamovací aplikaci Tinder má společné znaky, které si právě teď prozradíme.

1. 420-friendly

thc

420-friendly“ je věta, kterou zná většina lidí, kteří kdy navštěvovali veřejnou školu. Objevuje se i na profilech uživatelů seznamky Tinder. Touto větou vyjadřujete souhlas s kouřením marihuany nebo jí oznamujete, že takové lidi tolerujete a nevadí vám se s nimi seznámit. Tato informace vám ale může snížit počet uživatelů ve shodě.

2. Hodnocení

Popis prostřednictvím hodnocení vyzkoušelo již mnoho uživatelů seznamky Tinder. Pomocí hodnocení popsali svou osobnost, aniž by přímo mluvili o tom, kdo jsou. Udělí si hodnocení, které by jim dle jejich názoru dal přítel, bývalý milenec nebo rodiče. Nutno podotknout, že je toto chování uživatelů podivné.

3. Pokud se chcete dozvědět více…

Varianta hodnocení je: „Jen se zeptej!“ Pointou je vzbudit zájem, přimět lidi k přetažení doprava a motivovat je k seznámení. Uživatelé mají často na svém profilu „světový cestovatel“, „amatérský šéfkuchař“ a za tím větu: „Pokud chcete vědět víc, zeptejte se.“

4. Emoji

emoji

Používání emoji místo slov je na Tinderu běžným jevem. Uživatelé se tak mohou vyjadřovat kreativním způsobem a představit se ostatním uživatelům. V aplikaci Tinder nechybí emoji obličeje, emoji jídla i sportovní emoji. Povídá se, že obrázek vydá za tisíce slov, ale těžko říct, zda s emoji uděláte dobrý první dojem.

5. Výška / váha

Řada uživatelů hledí při seznamování na fyzický vzhled. Ve společnosti se diskutuje o tom, zda není takový přístup k seznamování příliš povrchní nebo jestli je to přirozené jednání ovlivněné přírodou. Ať je to jakkoliv, Tinder funguje na základě porovnávání fotografií. Spousta uživatelů chce znát váhu a výšku protějšků a podle toho se rozhodují, zda přetáhnou prstem doprava.

6. Píseň

Tinder přidal funkci, díky které mohou uživatelé ukázat svůj hudební vkus. Stačí propojit svůj profil se Spotify a zveřejnit svou oblíbenou píseň. Pokud bude mít někdo stejný nebo podobný hudební vkus jako vy, může to být důvodem k zahájení konverzace.

7. Cestovatelské plány

Nacházíme se v době, kdy lidé cestují po celém světě a zveřejňují na seznamovacích aplikacích své fotografie z cest. Dále na svých profilech odtajňují, jaká je jejich další cílová destinace a hledají někoho, kdo by jim o dané lokalitě něco pověděl nebo kdo by jim ukázal město.

8. Sapiosexuál

intelektuál

Sapiosexuálové jsou lidé, které přitahuje intelekt člověka. S tímto odborným termínem se identifikují někteří uživatelé seznamovací aplikace Tinder. Fyzická přitažlivost pro ně není zdaleka jediným kritériem a hledí hlavně na inteligenci. Sapiosexuál byl přidán v roce 2014 do seznamu sexuálních orientací seznamky OkCupid.

9. Nezávazný vztah

Někteří uživatelé nehledají nic vážného a přistupují k seznámení s humorem a bezstarostným přístupem. Tuto skutečnost uvádějí ve svém profilu a mají v něm požadavek nezávazného vztahu.

10. Klady a zápory

Uživatelé seznamky Tinder popisují své klady a zápory, které jsou často v obecné rovině. Například: „umím uvařit pro dva, nebojím se pavouků, mám účet na Netflix, nemám rád horory, nesnáším sport…“. Pokud ale uživatelé kopírují klady a zápory od ostatních lidí a mají stejný profil, nepůsobí to moc dobře.

https://www.thetalko.com/generic-tinder-bios-overused/
Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
4 2

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz