Zajímavosti
Ilustrace

Tinder jako nejbezpečnější seznamka? S novými funkcemi ano

Plánujete rande s někým, koho jste nikdy neviděli a koho znáte pouze z virtuálního prostředí? Zejména ženy mohou mít obavy, zda je muž tím, za koho se vydává.

Takové setkání skýtá určité nebezpečí a nikdy nevíte, kdo skutečně přijde na schůzku a zda vás nebude nějak obtěžovat nebo k něčemu nutit. Seznamka Tinder si je tohoto rizika vědoma a přichází s řešením, jak ochránit své uživatele před sexuálními predátory a vyděrači.

Seznámení přes Tinder bez rizika?

Možná jste nějaký ten sexuální útok zažili i vy. Je to nepříjemná zkušenost, kterou nechcete v budoucnu opakovat. Aplikace Tinder slouží k tomu, abyste našli svého vysněného partnera nebo milence. Může se ale stát, že schůzka nedopadne podle vašich představ a leckdy se takové seznámení zvrtne v nebezpečnou záležitost. Seznamka Tinder nechce nic ponechat náhodě a přináší nové funkce, které snižují riziko plynoucí z online seznamování.

Poplašné tlačítko v americké aplikaci

safe button

Američtí uživatele mohou v současné době využívat tlačítko „panic button“ neboli poplašné tlačítko. Pokud se na schůzce budete cítit v nebezpečí, stisknete ho a rázem jste pod ochranou seznamky. Ve spolupráci s Noonlight je vám zaslán kód, který musíte zadat. Pokud tak neučiníte, zaměstnanci Noonlight vám zavolají, jestli nepotřebujete pomoc. Nezvedáte-li mobil, lokalizují vás na přesnost pěti metrů a přivolají policii.

Co k problematice uvádí generální ředitel?

Tinder spadá pod mateřskou společnost Match Group, jejíž generální ředitel Mandy Ginsberg k této problematice uvádí: „„Bezpečné a ryze pozitivní seznamování je pro naše podnikání zcela zásadní. Investovali jsme do špičkové technologie, která dokáže poskytnout pohotovostní služby v reálném čase,“ poznamenal Ginsberg. Dá se předpokládat, že poplašné tlačítko bude časem součástí dalších aplikací patřící právě této mateřské společnosti. Zda ale bude tento bezpečnostní prvek součástí aplikací i v jiných zemích, to prozatím není známo.

Počet trestných činů spojených se seznamkami stoupá

policie

Alarmující je fakt, že za poslední čtyři roky se zdvojnásobil počet trestných činů, které souvisí se seznamováním na internetu. Kontakt s cizími lidmi nemusí být vždy bezpečný a majitelé seznamek jsou si toho vědomi. Tinder je v tomto směru pokrokový a snaží se chránit uživatele všemi dostupnými prostředky. Inspirací pro něj možná byly společnosti Airbnb a Uber, které přikročily k větší bezpečnosti. Například společnost Uber má nouzové tlačítko k přivolání pomoci a v aplikaci si můžete prohlédnout profil řidiče.

Ověřte svou totožnost

Kromě poplašného tlačítka přichází Tinder s dalším bezpečnostním prvkem: ověřením totožnosti. Stačí pořídit několik aktuálních selfie a rázem se stáváte ověřeným uživatelem. Ostatní uživatelé mají tu jistotu, že nekomunikují s falešným profilem a že fotky nejsou stáhnuté kdesi z internetu. Dá se předpokládat, že těmito bezpečnostními prvky se budou inspirovat i ostatní online seznamky a seznamovací aplikace.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz