Bezpečnost
Ilustrace

Nová funkce na seznamce Tinder? Poplašné tlačítko!

Seznamka Tinder je oblíbeným seznamovacím portálem miliony lidí po celém světě. Funguje také v České republice a jeho aplikace se objevuje čím dál častěji v našich chytrých telefonech. Pokud i vy využíváte služeb seznamky a domlouváte si na ní schůzky, měli byste být obezřetní.

Ne každý je takový, jak se na seznamce jeví. Seznamka si je vědoma určitého nebezpečí při seznamování a přichystala novou funkci – poplašné tlačítko!

Seznamka Tinder je oblíbená miliony lidí

Mobilní seznamku Tinder využívají desítky milionů lidí. Nastaví si požadované parametry, jako je vzdálenost, věk a pohlaví protějšků a rázem se jim zobrazí vhodní partneři. Sympatickým uživatelům darují srdíčko a své nesympatie jim vyjádří křížkem. Při vzájemné shodě mohou protějšek kontaktovat a blíže se s ním seznámit. Přestaňte být single a najděte pro sebe ideálního partnera přes aplikaci seznamky Tinder.

Spolupráce se společností Noonlight

noonlight

Jak jsme se v úvodu zmínili, aplikace bude rozšířena o poplašné tlačítko, které chrání její uživatele. Tato funkce bude nejprve spuštěna 28. ledna ve Spojených Státech. Jestliže se budete cítit na schůzce v ohrožení, pomocí speciálního tlačítka si přivoláte pomoc. Tato funkce vznikla ve spolupráci se společností Noonlight, jejíž mobilní aplikace je provázána s tísňovou linkou. Díky tomu vás policie lokalizuje s přesností do 5 metrů.

Poplašné tlačítko funguje zatím jen v USA

Kdy a zda bude toto poplašné tlačítko fungovat i v dalších zemích, to zatím není známo. Pro implementaci do dalších zemí by to znamenalo, že se Tinder musí domluvit s lokálními partnery. Ti by měli na starost zázemí související s tímto bezpečnostním tlačítkem. V USA se prostřednictvím tohoto tlačítka spojíte s tísňovou linkou a můžete s operátorem komunikovat hlasem i přes SMS. Uživatelé se budou cítit bezpečněji, neboť mohou zadat, s kým mají schůzku, kde a v kolik hodin.

Společnost Match Group rozšíří tlačítko do dalších aplikací

Mateřská společnost Match Group, která vlastní Tinder a další aplikace, si klade za cíl rozšířit funkci poplašného tlačítka do dalších seznamovacích platforem, a to do konce tohoto roku. Pro tuto společnost je zásadní bezpečné seznamování. A jedná se o správný krok. Jen za rok 2018 se v Británii zdvojnásobil počet zaznamenaných sexuálních trestných činů týkajících se online seznamovacích webů a aplikací.

Prvním krokem je zapnutí sdílení polohy

Pro využití poplašného tlačítka si musíte stáhnout aplikaci Noonlight a povolit funkci pro sledování aktuální polohy. Uživatelé se nemusí obávat zneužití dat a v případě, že nejsou na schůzce, mohou v nastavení telefonu vypnout službu pro určování polohy. Pro ještě maximální bezpečnost Tinder testuje nový nástroj pro ověřování fotografií, aby uživatelé měli jistotu, že jdou na rande s člověkem z fotografie.

Poplašné tlačítko je skvělou funkcí seznamky Tinder. Pokud uživatel spustí toto tlačítko, obdrží od Noonligh zprávu s výzvou zadání kódu. Nezadá-li kód, zaměstnanci Noonlight mu zavolají, jestli nepotřebuje pomoc. Jestliže telefon nezvedne, přivolá Noonlight pomoc. Tato funkce je bezesporu vítaným pomocníkem zejména pro ženy.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
1 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz