Tipy pro ženy
Ilustrace

Jakého partnera má žena hledat, aby prolomila smůlu?

Mnoho žen říká, že má smůlu na chlapy. Neustále si vybírají ty nepravé, které je sice přitahují, ale nejsou to muži do života a na dlouhodobý vztah. Možná i vy přitahujete ty nesprávné muže. Ale existuje z toho cesta ven – právě teď vám prozradíme, jak prolomit smůlu na chlapy.

Hodné ženy si vybírají „zlé“ muže

Nejprve si připusťte, že si opravdu vybíráte nesprávné typy mužů. Důkazem jsou vaše krachující vztahy. Pravda je taková, že spousta žen se s hodným mužem nudí a sahá po typech, které jim nabízejí vzrušení a vášeň. Takoví alfa samci jsou však sebestřední a mají narcistické sklony. Problém také nastává, jestliže máte příliš velké ochranitelské pudy. To vás pak mohou přitahovat muži s pohnutou minulostí a problematickou povahou.

Vzpomeňte si na vztah a chování svých rodičů

rodiče

Volbu vašeho partnera ovlivňuje vztah vašich rodičů, který jste vnímali v raném dětství. Nahlédněte do své minulosti a vzpomeňte si, jaké bylo manželství vašich rodičů a zda vaši partneři neměli nějakou negativní vlastnost jako váš otec nebo matka. Ženy si obvykle hledají muže, jako byl jejich otec. Pokud byl ráznější, pravděpodobně budou takoví i vaši partneři. Problém nastává, jestliže v rodině nefungují vzájemné vztahy. V budoucnu mohou mít děti z těchto rodin problém s intimitou a komunikací s partnerem.

Udělejte si soupis svých minulých vztahů

Vezměte si papír a tužku a napište si, jakými vztahy jste prošla. Nezáleží na jejich délce. Ke každému partnerovi uveďte, jaké měl povahové rysy a jak váš vztah skončil. Pak se zaměřte na to, v čem jsou si muži vašeho života podobní. Nenechte se ovlivnit ani špatnými zkušenostmi z mládí. Je možné, že vám nějaký muž zlomil srdce a doteď jste se z toho nevzpamatovala. Tím máte tendenci opakovat ve vztazích ty samé chyby a uniknout deprivaci. Navazujete nezdravé vztahy a povědomě hledáte muže, kteří vám ubližují.

Rozklíčujte důležité otázky

zasněná

Jak najít dobrého partnera pro život? Nejprve si připusťte skutečnost, že za partnerskými neúspěchy stojíte hlavně vy a váš špatný výběr mužů. Měli byste pátrat po tom, proč se vás drží taková smůla, proč vás partneři opouštějí a proč si neustále vybíráte ty nepravé partnery. Až tyto otázky rozklíčujete, můžete začít hledat nového, vysněného partnera. Zapomeňte na nedostupné muže a najděte si takového, s kterým budete mít něco společného. Pamatujte na to, že partnera nikdy nepředěláte k obrazu svému a musíte ho brát takového, jaký je.

Jak neodradit potenciálního partnera?

Dejte mu dostatek prostoru, aby vás mohl dobývat. Neuspěchejte další schůzky a nedávejte najevo, jak moc ho chcete vidět. Komunikujte s mírou a nepište si před první schůzkou ani po ní dlouhé zprávy, v nichž byste na sebe všechno prozradila. Buďte nezávislá a tajemná a přibližujte se duševně k partnerovi postupně. Zpočátku se muži nepřizpůsobujte a neměňte své zvyky a návyky. Dělejte všechno jako před první schůzkou. V neposlední řadě si dejte na čas s prvním přenocováním u muže.

Čeho si všímat při seznámení?

Již při samotném seznámení zjistíte, zda by muž mohl být tím pravým partnerem.  Pozorujte, jak muž mluví o své primární rodině. Pokud k ní má dobrý vztah a vyjadřuje se o ní s pokorou, pravděpodobně se tak bude chovat i k vám. Zjistěte, jaké má záliby a životní cíle a zda je budovatelský typ. Všímejte si jeho chování k druhým lidem a mějte se na pozoru, jestli je například k obsluze arogantní. Zeptejte se ho, co očekává od budoucího vztahu a jak se poučil z minulých vztahů. V neposlední řadě pozorujte, jak moc si na vás udělá čas, a jestliže je to méně, než jste doufali, pravděpodobně vám to bude v budoucnu vadit.

Dámy, přestaňte si vybírat špatné muže a nedávejte jim více, než oni dávají vám. Nebuďte obětavé tam, kde není žádný vděk a odezva. Sebeobětováním si lásku nezískáte a nebudete mít pro muže žádnou cenu.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz