Tipy a návody
Ilustrace

Jakým způsobem získat zpět svého bývalého přítele nebo přítelkyni?

Rozchody nejsou nikdy snadné. A jsou o to více obtížnější, pokud nejste na ukončení vztahu připraveni a nemůžete se smířit s tím, že skončil.

Mnoho lidí poznalo tu bolest, když jim partner oznámil, že nechce ve vztahu pokračovat. Představy o vztahu se rozplynuly a zbyla jen prázdnota v srdci. Tito lidé se zlomeným srdcem často přemýšlí, co udělali špatně a jak by mohli dostat partnera zpět.

I když je spousta rozchodů definitivních, ve vašem případě tak tomu nemusí být! Sestavili jsme pro vás pár tipů, jak získat zpět milovaného partnera. Než se vzdáte veškeré naděje, udělejte si čas na přečtení dnešního článku a vyzkoušejte následující rady v praxi.

Zjistěte, proč došlo k rozchodu

Zamyslete se kriticky nad tím, proč došlo k rozpadu vztahu. Žádný pár se nerozejde bez důvodu. Určitě i ve vašem případě existuje nějaký důvod, proč jste nezůstali spolu. Možná jste spolu neuměli komunikovat nebo jste měli problémy v sexuální rovině. Rozchod problém nevyřeší, ale může vám otevřít oči k poznání, proč váš vztah skončil.

Zapracujte na znovuobnovení vztahu

Při dobývání svého partnera nechtějte hned vyřešit všechny problémy, které byly důvodem k rozchodu. Na druhou stranu se je nesnažte zamést pod koberec a zapomenout. Společně idenfitikujte, co bylo příčinou vašeho rozchodu. Jakmile obnovíte svůj vztah, teprve tehdy si stanovte plán, jak vaše problémy vyřešit. K obnovení vztahu přistupujte pozvolně. Buďte v této fázi trpěliví a rozvážní a poučte se z předešlých chyb. Před obnovením vztahu se opakovaně sejděte a diskutujte, jaké jsou vaše představy o obnovení vztahu a co od něj oba očekáváte.

Postavte se problémům čelem

odvaha

Jakmile s bývalým partnerem začnete pracovat na vašem vztahu, teprve tehdy začněte řešit problémy, kvůli kterým vás protějšek opustil. Pokud je v této fázi nevyřešíte, mohou se znovu objevit na scéně po odeznění počáteční romantiky a euforie, že jste zase spolu. Problémy nezlehčujte a vyslechněte si svého partnera.

Počítejte s tím, že možná budete muset požádat o odpuštění

Uvědomili jste si, že za některé problémy ve vztahu můžete jen vy? Přiznejte partnerovi svou chybu, omluvte se mu a požádejte ho o odpuštění. Váš partner váš vstřícný krok ocení a možná vám dá novou šanci. Omluva by měla být vždy upřímná a neměli byste po ní přecházet do protiútoku, čím pochybil váš partner a za co by se měl omluvit on.

Některé vztahy mají skončit

Některé vztahy již nemají šanci na znovuvzkříšení a je lepší se smířit s tím, že nemá smysl je obnovovat. Udělejte si čas na to, abyste se zbavili svých vnitřních emočních ran a podívejte se na věc objektivně. Pokud je z vašeho pohledu vztah možné zachránit, měli byste se o jeho obnovu pokusit. Jestliže jsou ale problémy příliš velké a neřešitelné, možná je čas nechat minulost minulostí. Jakmile situaci zvážíte s čistou myslí, možná zjistíte, že rozchod byl ten nejlepší krok!

 

Po rozchodu nezasypejte partnera zprávami

Ihned po rozpadu je důležité vyčkat a nezasypat svého bývalého partnera srdcervoucími, zoufalými a vyčítavými zprávami. V jeho očích tak klesnete a budete mu připadat ubozí a vnucující se. Místo toho mu ponechte nějaký čas, aby k vám mohl přijít sám. Když pozná, že umíte žít i bez něj, budete pro něj mnohem atraktivnější.

Starejte se o svůj vzhled

péče o vzhled

Hlavně ženy po rozchodu tolik nepečují o svůj vzhled a rezignují na všechny zkrášlovací procedury. Proměňte se z Popelky v princeznu a starejte se o svou vizáž. Posílí to vaše sebevědomí, zvedne vám to náladu a ukážete svému bývalému partnerovi, o co přišel. Zajděte si do salonu, nechte si udělat nehty a kupte si nové oblečení.

Žijte svůj vlastní život

Nedovolte, aby váš život ovládaly myšlenky na rozchod a abyste žili jen v uzavřené ulitě v bezpečí svého domova. Právě po rozchodu nastává vhodný okamžik splnit si dávné sny a užít si čas, který máte jen sami pro sebe. Naučte se nový cizí jazyk, vydejte se na výlet, seznamte se s novými lidmi a budujte svou kariéru. Nerezignujte na svůj vlastní život!

Navažte s bývalým partnerem kontakt

Asi po měsíci kontaktujte svého bývalého partnera. Až uvidí, jaký žijete nový život, jaký máte svěží vzhled a jak jste připraveni řešit problémy a čelit jim, neodolá vám! Pokud o vás projeví zájem, je na vašem rozhodnutí, zda váš vztah obnovíte. Třeba se vám nový způsob života zalíbí natolik, že se k partnerovi již nebudete chtít vracet.

https://millennialmagazine.com/2020/01/29/ways-to-win-back-an-ex-boyfriend-or-girlfriend/
Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
5 2

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz