Vztahy
Ilustrace

Na seznamování se musí opatrně, ale jak si vybrat ideální protějšek?

Možná vám teď přijde, že jste potkali protiklad svých snů – je naprosto skvělý, působí moc mile a nevíte, kam s očima, když se na něj díváte. Je to skvělá zpráva, protože hledání se protáhlo na dlouhé měsíce a nyní máte konečně před sebou výsledek.

Jde ale o zlatou medaili nebo spíše hodně pochybnou známost, která vás bude za dalších pár měsíců spíš mrzet jako (další) nepříjemná životní zkušenost? Našlo by se jistě pár věcí, na které je dobré si dát pozor, jinak můžete doslova a do písmene splakat nad výdělkem…

Seznamky jsou tak trochu sázkou do loterie

online seznamování

Zpočátku jde o tip, ve který by nikdo nevěřil a až později pravda vyjde najevo, často hodně nepříznivá. Bohužel, tak to v životě chodí a neexistuje zaručený recept, jak se vyhnout potížím. Přesto, když máte oči opravdu otevřené, můžete si ušetřit dost nepříjemností. Kterým profilovým fotkám a profilům se tedy raději vyhnout, ve svém vlastním zájmu?

  • Hezounek. Osoba s tak krásným úsměvem, tak dokonalou fotkou, že už prostě nelze odolat.
  • Snaží se, a to až moc. Startuje hned po prvním rande. Možná jde o faleš nebo i zoufalství?
  • Učiněný milionář. Protože má, alespoň podle úvodního zdání, spoustu peněz a neví, co s nimi.

Samozřejmě existuje i mnoho dalších různých typů, které se prezentují nejen ve světle online seznamek, ale také na veřejnosti – tam je ale odhalíte někdy i dříve, protože klasické internetové seznamování je trochu sázkou do loterie. Každopádně platí, že můžete hodně získat. Pokud si však vyhlédnutý protějšek zamiloval spíš sebe a máte už ze vzkazů pocit, že se rád poslouchá a rande bude právě o jeho životních úspěších a vychloubání se, opravdu na něj budete chtít jít, případně se sejít ještě i podruhé nebo potřetí?

Nehledá vztah, spíš se jen tak pobavit…

Bohužel, na řadě seznamek nenajdete hned napoprvé někoho, kdo by chtěl totéž, co si přejete vy. Pobavení, pár pěkných večerů a pak už vůbec nic? I tak může velké očekávání skončit, pokud se odevzdáte příliš brzy. Někdy prohlédnete až po čase, když vás osloví jiným jménem. Prostě si jen splete své známosti, to se někdy stává i nanejvýš zkušeným typům lovců.

Signály, které vás mají varovat? Sobecké chování, ale také příliš velký počet dřívějších partnerů. Dávejte si také pozor na náznaky stalkingu, protože i když začíná hodně mile, třeba ve formě dárečků, po čase už otravuje a nevíte, jak se dotěrů zbavit. Seznamování zvláště pro ty, kteří na věc příliš spěchají, znamená také určité riziko v podobě pohlavních nemocí. Zdravotní potíže se někdy projeví až po delší době, prevencí je zde zdrženlivost. Musíte si opravdu všechno vyzkoušet hned? Odpovězte si sami, protože na sex musí být vždycky dva, že?

Pohlavní nemoci jsou nejen dnes skutečně velkým strašákem

bezpečný sex

Nejčastěji se dá setkat s kapavkou, která je bakteriálního původu a dá se zkraje vyléčit antibiotiky, řada lidí se však stydí jít k lékaři a tím jen oddalují potíže, které se pak násobí. Horší je syfilis, nemoc, která se léčí opět antibiotiky – ale pokud se nechá neléčená, způsobí velké problémy, které končívají opravdu tragicky. V Evropě je také poměrně častý výskyt chlamydií, které se dají poměrně snadno zaměnit za zánět močových cest kvůli svým vnějším příznakům. Nejhorší je samozřejmě infekce HIV, která je jedním z nejhorších problémů napříč planetou. Antibiotika nestačí, nakažení pacienti musí užívat velmi speciální léčiva, a to po velmi dlouhou dobu. Skutečně pak podobné riziko stojí za pár hezkých nocí, strávených ve víru vášně?

Při seznamování nejen na online seznamkách je tedy zapotřebí určitá obezřetnost, ale současně nemáte důvod se bát nějakých problémů již dopředu – pokud se samozřejmě vyvarujete rizikového chování.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
1 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz