Tipy a návody
Ilustrace

7 tipů na to, jak se seznámit v metru

Hodně z nás odsuzuje cestování městskou hromadnou dopravou. Připadá nám, že má vše zpoždění, je to nepohodlné a musíte stále čekat. Víte ale, že to má i svá pozitiva? Mezi ně patří například možnost navazování nových známostí. A my si dnes řekneme, jak sbalit holku, nebo jak sbalit kluka v metru.

Koho potkáte v metru?

Je jasné, že cestování autem bude vždy pohodlnější a leckdy i praktičtější. Na druhou stranu, při cestování metrem se můžete setkat s hodně zajímavými lidmi, se kterými se můžete klidně i seznámit. V metru můžete potkat takřka kohokoliv. Od dětí až po důchodce. Ať je to jakkoliv, každá z těchto osob na nás může nějak zapůsobit. Ideální je pokud narazíte na někoho, s kým si budete moct během své jízdy povídat. Taková řeč s milou ženou dokáže zvednout náladu naprosto dokonale. A třeba narazíte i na někoho, s kým si budete chtít povídat víc než jednou.

Bohužel – setkat se můžete i s typem muže, který bude mít mírně oplzlé řeči, kterými se vás bude dost nešikovně snažit sbalit. V těchto chvílích nemá žádný rozhovor smysl a raději si jej nevšímejte.

Dívejte se kolem sebe

Pokud do metra nastupujete tak, že se díváte jen pod své nohy a při cestě se díváte jen do mobilu, může vám toho hodně unikat. Při příští cestě se zkuste dívat na to, kdo všechno s vámi cestuje, kdo nastupuje na zastávkách a s kým by se nejspíš dalo mluvit. Pokud budete stále s hlavou skloněnou, budete vypadat nesebevědomě a bez zájmu.

Kontakt s druhou osobou

Při seznamování se v metru musíte postupovat rychle, máte o dost méně času, než kdybyste se setkali někde jinde. Začněte s letmými pohledy a úsměvy, díky nim zjistíte navzájem, že jste se zaujali. Pokud cestujete s ženou, pochvalte, jak vypadá. Klidně jí můžete i nabídnout pomoc, pokud vidíte, že nese něco těžkého. Pokud jste žena a vidíte muže, co se na vás usmívá, začněte konverzaci. Klidně se zeptejte na to, kam cestuje, a představte se. Jména hrají při seznamování se velkou roli.

seznámení v metru

Buďte milí

Pokud se rozhodnete s někým seznamovat, buďte na tu osobu milí. Zkuste se i více usmívat, úsměv hraje opravdu velkou roli v tom, jak na druhé působíme. Vždy se najde někdo, kdo si váš úsměv zamiluje a s radostí vám jej bude oplácet.

Nezapomeňte na kontakt

Pokud si s někým budete povídat a poté z metra jen tak vystoupíte, je malá šance, že na tu osobu znovu narazíte. Proto, pokud vás konverzace s tím druhým opravdu bavila, klidně vytáhněte svůj mobil a požádejte o kontakt s tím, že si určitě rádi znovu popovídáte. Můžete navrhnout klidně i schůzku – kino, kávu nebo jen procházku. Pokud bude mít druhá osoba stejný zájem jako vy, určitě vám číslo dá.

Co udělat, když nestíháte?

Někdy se může stát, že si kontakt ještě předat nestihnete a budete muset vystupovat vy nebo druhá osoba. Pokud máte opravdový zájem, můžete si svoji jízku prodloužit, případně ji ukončit o něco dříve.  Po cestě se můžete s druhým dál bavit a požádat o kontakt.

Když to nevyjde

Při seznamování se v metru musíte myslet na to, že je i šance odmítnutí, kdy si druhá osoba nebude chtít kontakt s vámi vyměnit. V této chvíli to berte s nadhledem a neřešte to. Dotyčný má jistě důvod, proč nechce. Může to být antipatie, ale třeba i čekající partner uvnitř společného domova.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
1 1

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz