Vztahy
Ilustrace

Co je horší? Jednorázovka nebo citová aférka?

Nevěra je něco, co ženy považují za zradu jejich vztahu. Jde o něco, co nejsou schopny překousnout. Stejně tak je to i u mužů. Když jsme s někým ve vztahu, je pro nás nevěra něčím nepřípustným. Víte ale, zda je horší jednorázový úlet nebo citová aféra?

Nevěra je podle obou pohlaví něco špatného

Ženy i muži nahlíží na život naprosto jinak. Pro každé pohlaví je důležité něco jiného. Ženy mají větší potřebu věci řešit, muži mají naopak rádi svůj klid. I jejich náhled na vztahy může být diametrálně odlišný. V jednom se ale obě pohlaví shodnou. Nevěra v partnerském vtahu není nic hezkého, správného, ale ani přípustného. Co je ale horší? Jednorázová nevěra, kdy se vaše polovička vyspí s někým cizím a vrátí se k vám, nebo když jejich poměr trvá delší čas a jsou v tom i city?

odhalená nevěra

Flirt seznamka pro zadané a její „nevěrnický“ průzkum

Tak jako se liší ženské pohlaví od toho mužského, liší se i jedinec od jedince – muž od muže, žena od ženy. Na téma nevěr vznikla spousta výzkumů. Jeden z nich vytvořila i flirt seznamka pro zadané s názvem Victoria Milan. Jde o seznamku, kde spolu mohou flirtovat zadané osoby, kterým nevěra nevadí. Otázkou zůstává, zda je třeba hledat ve fungujícím vztahu nevěru, případně zda je lepší setrvávat v nefunkčním stavu. Výsledky tohoto průzkumu se zúčastnilo přes 5000 členů této online seznamky. A jaké byly výsledky?

Jak to vidí ženy

žena s ženou

Z výsledků průzkumu prováděného u žen vyplynulo, že pro většinu z nich je horší milenecký vztah s jinou ženou, kde jsou ve hře i city než vztah, který je čistě sexuální. To však neznamená, že je pro ně některá z těchto možností přípustná. Nevěra jako taková se s pochopením setká opravdu málokdy. Co se týče přesných výsledků, citovou nevěru by odpustilo pouhých 30 % žen, tu sexuální 76 %. Nikdy však není jisté, jak by se testované osoby zachovaly, kdyby v dané situaci opravdu žily.

Jak to vidí muži

citové vzplanutí

Muži to mají na rozdíl od žen opačně. Většina mužů by ženě snáze odpustilo citovou nevěru než tu sexuální. Jako hlavní důvod muži uvádějí to, že kdyby je jejich partnerka nahradila v posteli někým jiným, měli by pocit, že selhali a nebyli dostatečně dobří. V tuto chvíli tedy nejde jen o chybu partnerky, ale i zničení mužovy sebejistoty. Na rozdíl od žen by sexuální nevěru odpustilo jen 35 % mužů, milostné vzplanutí ale 80 % mužů.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
2 1

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz