Vztahy
Ilustrace

Druhá míza nemusí mít zrovna šťastné konce, milí pánové

Přechod je u mužů méně diskutované téma a snad i právě proto jej nikdo příliš neřeší, až do té doby, než zaklepe na dveře. Pak samozřejmě přijde určitá panika a s tím spojený pocit, že se musí projevy věku rázně zamaskovat.

I proto dochází k takzvané druhé míze, která postihuje nejčastěji padesátníky. Není snadné překonat nástrahy podobného věku, především spojené s pocitem, že už je mládí pryč. Krize pozdního středního věku může bohužel znamenat nejen velký životní pád, ale také značnou ekonomickou ztrátu.

Nový účes signalizuje, že je něco v nepořádku

Přišel manžel s účesem, na který by předtím dříve ani nepomyslel? Zkrátka obrovská změna vizáže, a to doslova ze dne na den? Patrně se něco děje a rozhodně podobná věc neznamená jen průvan v peněžence, protože kadeřník nebo nové oblečení něco stojí. Podobný trend se vyskytuje v pubertě, vzorce chování se opět jen opakují. Ve finále může přijít na to, že s manželkou si už nemá co říci a děti jsou ve věku, kdy jej už tak docela nepotřebují – tudíž, sečteno a podtrženo, má možnost si ještě trochu užít života. Trochu víc se prohlíží u zrcadla, jeho zájmem je možná flirt seznamka pro zadané a vypadá to, že je nějak moc natěšený a veselý. Právě v takovém případě je třeba trochu zbystřit…

Vykutálená slečna kolem dvaceti si pak může snadno najít cestu, jak ostatně potvrzuje i celá řada vztahových odborníků. Proč tomu tak vlastně je? Oba si totiž vyjdou vstříc a předají tomu druhému, co v danou chvíli od života žádá. Konkrétně jde tedy o…

  • Mladý vzhled, muž má skvělý pocit ze sebe sama, že si dokázal namluvit o generaci mladší.
  • Společenské postavení. Starší muž, který má kontakty a leccos může pro partnerku zajistit.
  • Pocit moci. To je zde oboustranné a velmi silné afrodisiakum. Oba se cítí přímo skvěle.

Hledáte nezávazný vztah?

Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména partnery na jednu noc.
cDate logotype img-responsive
cDate
Chcete experimentovat, chcete nezávazný vztah?
Flirtkontakt logotype img-responsive
Flirtkontakt
Flirtujete rádi? Chcete spíše jen sex?

Deprese zde nejsou namístě, naopak – druhá míza je provázená pocitem euforie z toho, že i když kalendář mluví jinak, muž se stále cítí mladý, nejen díky mladé milence, ale třeba i mladším přátelům nebo změnou koníčků. Projevy jsou totiž velmi různorodé, vždy nějak souvisí s pocitem, že stáří je ještě daleko a věk je jen relativní číslo, které v podstatě nic neznamená. A po dvaceti nebo i více letech po boku jedné ženy jsou životem znudění, takže chtějí ještě zkusit něco nového. Internetová seznamka může pomoci, ale poznat mohou někoho i na pracovišti, kde vzniká řada podobných „nových“ vztahů.

Mnoho mužů druhé mízy po letech zalituje

starší muž a mladší žena

Samozřejmě, s odstupem času jsou pak věci úplně jiné. Třicet let věku ve vztahu je pořádný rozdíl, a ne vždy jsou oba ve stejné kondici – mladá dívka se chce bavit ve společnosti, nicméně padesátník už by si dal raději malou pauzu. A pánové pak trochu litují, že se do podobné akce vůbec kdy pouštěli. Stále je totiž mnoho peněz a úsilí, ve finále přišla vniveč a jak mnohdy potvrzují, zestárli ještě o něco rychleji. S věkem schopnost regenerace klesá, mladým dívkám tikají i biologické hodiny, takže situace je poněkud neudržitelná. Otcovství v pokročilejším věku je přitom podle řady psychologů nezodpovědné. Podobné rodiny však stále vznikají, a to i u řady celebrit, kde se druhá míza projevuje úplně běžně, jako u lidí, kteří slavní nejsou a žijí své životy bez přítomnosti paparazzi.

Zaslepenost, která raní muže v pokročilejším věku, je přímo pověstná. Zdravotní problémy nebo deprese ale určitě nezmizí, spíš se jen odsunou a projeví ve větším měřítku někdy v budoucnu. Teď je tu ještě čas prchavé euforie, kterou ale zanedlouho vystřídá pocit marnosti. Únava stoupá a věku nikdo neporučí. Samozřejmě se dnem šedesátých narozenin neuzavírají všechny životní možnosti, ale s prudkým životním tempem se prostě stárne rychleji a bude lepší zvolnit. Nakonec, nejen vdovcům a vdovám nebo dlouhodobě osamělým pak jistě přijde vhod seznamka pro seniory.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 1

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz