Zajímavosti
Ilustrace

First dates aneb klasické rande naslepo v TV

Možná to někdy skončí naprostým trapasem a jindy se dočkáte setkání s životní láskou, na které budete s úsměvem vzpomínat ještě po mnoha letech. Reality show jsou oblíbenou kratochvílí pro miliony diváků po celém světě a na scénáristech je vždycky těžký úkol – jak zaujmout náročné publikum, aby týden, co týden usedalo před obrazovkami? Na Primu se už brzy chystá původně anglická reality show se všeříkajícím názvem First dates…

Vysílá se už od roku 2013

Reality show, za kterou stojí například Brian Protheroe, Miguel d´Oliveira nebo Fres Sirieix, odstartovala v červnu 2013. Hodinový pořad vysílaný na Channel 4 se natáčel v Londýně, setkali se zde lidé, kteří se nikdy předtím neviděli. Restaurace, kde se pořad připravuje, je snímána hned dvaačtyřiceti kamerami a k obsluze je připraven početný personál. Kromě klasických epizod je pak pro diváky ve Velké Británii pravidelně připravován i valentýnský nebo vánoční speciál nebo také díl, kde se potkávají celebrity.

Jaké jsou populární seznamky?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vážný vztah? Uživatelé od věku 25+ let.
Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména flirt.

Kromě britských diváků se mohli jako první podívat na First Dates v Nizozemsku a Kanadě, později se model rozšířil prakticky do celého světa, nevyjímaje Německo, kde se pořad vysílal s podtitulem Ein Tisch für Zwei nebo Pierwsza Randka v Polsku. Módní vlna se v roce 2019 nevyhnula Portugalsku, Rakousku nebo Finsku, od března 2020 se pak dočkali i diváci v Belgii. Nyní se chystá překvapení i pro ty české.

Připravuje se casting, brzy se bude natáčet

Plnoletý a nezadaný, takový musí být uchazeč do castingu na First Dates pro TV Prima, horní věková hranice je teoreticky neomezená a šanci má tedy naprosto každý zájemce – stačí pouze zaujmout tvůrce této zábavné show, aby vám dali příležitost. Pořadů, kde se lidé seznamují, už bylo nejen na českých televizních obrazovkách poměrně dost. Toto je však nový model, kdy se rande naslepo stane vítaným zpestřením. Hodinový pořad vás jistě zaujme, zatím však není zcela jasný termín, kdy se se mohlo rande s First Dates dostat do TV vysílání.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
1 1

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz