Vztahy
Ilustrace

Jaký je vztah s mladší ženou? Proč je přitahují starší muži?

Mnoho lidí si myslí, že je téměř každý vztah, kdy je spolu mladá žena se starším mužem, špatný. Myslí si, že mladší ženy přitahují mužovy peníze. V dalším případě, že jde o ženu, které chyběl otcovský vzor, a proto jej hledá ve starším partnerovi. Víte ale, že může jít o normální vztah, kdy chce žena staršího muže prostě jen proto, že je se stářím rozumnější než vrstevníci?

Starší muž je gentleman

Každá žena má ráda, když narazí na muže, který se k ní bude chovat zdvořile. A co si budeme nalhávat. Každá žena narazí na gentlemana spíš u staršího muže než u toho, který bude stejně starý jako ona. U těchto mužů je větší samozřejmost, že ženě podrží dveře, pomůže obléct kabát, nebo že jí pomůže s těžkou taškou. Jde o drobnosti, ale jako celek jde o něco, co ženy na starších mužích přitahuje.

pár u stolu

Muž má větší sebevědomí

Pokud má u sebe starší muž o mnoho let mladší ženu, je stoprocentní jistota, že mu to zvedne jeho ego. A nejlépe dlouhodobě. Proto se nesmíte divit, že si vás starší muž bude chtít udržet co nejdéle. Můžete si být jistá, že se o vás bude starat, bude o vás pečovat, hýčkat si vás – zkrátka ve vás vyvolávat pocit, že jste opravdu žádaná. S velkou pravděpodobností vás bude mít rád takovou, jaká jste.

Větší soukromí

byt

Pokud randíte se stejně mladým mužem, je pořád ještě dost velká šance, že bydlí v pokojíčku u svých rodičů nebo v bytě se spolubydlícím. Když budete ve vztahu se starším mužem, budete mít skoro stoprocentní jistotu, že při první návštěvě jeho domova nenarazíte na jeho maminku, nebo nebudete muset poslouchat narážky jeho přátel na vás a váš vztah. Máte jistotu, že budete mít místo, kde budete jen vy dva.

Bude mít rozhled

Ano, i mladý muž může být přirozeně chytrý a mít přehled o světě, ale u staršího muže budete mít jistotu, že toho ví mnohem víc než vaši vrstevníci. Jistě toho přečetl víc než mladí kluci, víc toho procestoval, poradí vám s mnohem větším množstvím věcí, u kterých si nebudete vědět rady. A takové flirtování s intelektuálem má něco do sebe.

Hledáte muže? Seznamka s muži 40+

Singles 50
  • S jistotou najdete partnera ve své věkové skupině.
  • Deset zaručených seznámení.
  • Stoprocentní anonymita
256 200+
svobodných
40+
ideální věk

Má zkušenosti a nespěchá

Zatímco mladí kluci mohou být vztahově nevybouření, mohou flirtovat o sto šest s každou ženou, kterou vidí, nebo mohou hledat milenecké vztahy na jednu noc, starší pánové mají toto poznávací období již dávno za sebou. Třeba má za sebou i jedno nepovedené manželství, kdo ví? S jistotou však můžeme říct, že už s velkou pravděpodobností ví, co od partnerských vztahů očekává. Má vše promyšlené a je šance, že vám to spolu vyjde.

Žena k němu vzhlíží

vzhlížející žena

I když mladá žena nehledá náhradního otce, je ráda, když může ke svému partnerovi vzhlížet. Když může hltat každé slovo, které řekne. Když mu visí na rtech. To se bohužel u mladých mužů příliš často nestává. Je velký rozdíl v tom, když žena obdivuje zkušeného muže, který něco dokázal nebo mladého kluka, jehož největší úspěch spočívá v tom, kolik už měl holek.

Ví, co dělat

Starší muž má více zkušeností než ten mladý. A to i v posteli. U staršího muže je jistota, že pár žen už v posteli měl a zaručeně ví, jak je potěšit. Takový muž nedbá jen na to, aby si užil on sám, ale i vy. Něco na tom, aby vás něco přiučil, špatného není, ne?

Starší muž mladou ženu zklidní

To, že budete ve vztahu se starším mužem, nemusí nutně znamenat, že se musíte vzdát všech mladických událostí a party. Je ale fakt, že po boku staršího muže budete jistě klidnější. Je šance, že i na tu party půjdete spolu, ale určitě se budete krotit víc, než kdybyste byla nezadaná a šla slavit sama.

Bude o vás pečovat

Když už to na nějaké události přeci jen přeženete, muž se o vás postará. Ví, jak jsou noční ulice pro ženu nebezpečné, proto vás nenechá nikde trajdat samotnou. Pošle pro vás taxi, nebo pro vás přijede rovnou on sám. Když budete nemocná, postará se o to, aby vám nic nechybělo. Tohle je věc, která mladým mužům nedochází. Myslí si, že je naprosto v pořádku nechat chodit svoji přítelkyni samotnou v noci venku.

Kde najít mladší ženu nebo staršího muže na vztah

Pokud jste dočetli až sem, je na čase si říct, kde muži hledají mladší ženy na dlouhodobé a krátkodobé vztahy.

Hledám staršího partnera - podívejte se do naší sekce seznamky 40+ nebo se registrujte na seznamku Academic Singles
Hledám mladší partnerku - doporučujeme se podívat na seznamky pro mladší ročníky, kde budete jasně vyčnívat. Seznamka eDarling a C-date jsou jasnou volbou.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
5 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz