Tipy a návody
Ilustrace

Just the Tip: Seznamování během pandemie

Just the Tip je sloupec psaný queer nemonogamním kinksterem Jera Brownem. V jejich článcích najdete rozhovory s vědci zabývajícími se sexualitou a pedagogikou a také inteligentní odpovědi na anonymní otázky.

Jsem pansexuálka, single padesátiletá žena, která je na seznamovací scéně asi 7 let a má za sebou patnáctiletý vztah s jinou ženou. Po skončení tohoto vztahu jsem naplno objevila svou sexualitu. Jsem v pohodě, sžita jsem se se svou vlastní sexualitou, jsem srozuměna se svou vyšší sexuální touhou a jsem smířena se svým zájem o lidi různého pohlaví (spoustu let jsem si myslela, že jsem lesbička). Miluji sex s lidmi, kteří hledají monogamní či nemonogamní vztahy, sex v dobrými kamarády i sex s bývalými partnery, ale nejsem pro sex na jednu noc, pro sex s lidmi, které neznám a pro pornografii. Seznamuji se s lidmi většinou prostřednictvím aplikací, ale nikdy jsem se popravdě nezabývala sextingem nebo kybernetickým sexem. Maximálně jsem někomu poslala fotku sama sebe v hezkém spodním prádle a přidala jsem komentář, jak se mi to s ním líbilo nebo jak jsem se na něj těšila. Jsem extrovert a chci žít život naplno! COVID19 nás ale udržuje v izolaci a seznamování je na virtuální úrovni. Spolu se sociální izolací ve mně roste zvědavost, jaký je sexting a kybernetický sex. Jak se u toho cítit dobře a jaké jsou možnosti? Také by mě zajímalo, jestli navázání vztahu ve virtuálním světě znamená podivný začátek vztahu, který ale nebude podivný po skončení sociální izolace ve skutečném světě, nebo jestli je to jen další možnost, jak se s protějškem poznat a užívat si s ním? Chci prosím více informací! Joy Wright

Sociální omezení nutí nás všechny, abychom udržovali na dálku vztahy s rodinou, přáteli i partnery. To může být frustrující zejména tehdy, pokud jste s někým navázali vztah a v dohledné budoucnosti ho neuvidíte.

Navázání vztahu na dálku

chatování

V průběhu staletí udržovali lidé vztahy na dálku prostřednictvím dopisů, telefonních hovorů a pak emailů. Díky médiím a technologickým pokrokům můžeme být ve spojení s milovanými lidmi.

Pravda je ale taková, že nedostatek osobního kontaktu může způsobit nerovnováhu – spoléháme se na jeden aspekt spojení. Je to jako chodit do posilovny a pracovat jen na pažích. A může to být až divné, když konečně trávíte čas spolu. Tuto nerovnováhu a nepříjemné pocity ale můžete snadno překonat.

Pandemická situace má ale i své výhody. Pokud máte, stejně jako já, tendenci ponořit se do nových vztahů, vzdálenost vás donutí zpomalit a dodržet některé osvědčené postupy:

  • Díky přebytku času se můžete více soustředit sami na sebe a na poznávání s protějškem. Jak se cítíte v tomto novém vztahu? Poslouchejte vaše tělo.
  • Zjistíte, že jste schopni uspokojit své potřeby a ve skutečnosti tohoto nového člověka „nepotřebujete“. Nebudete postupovat zbrkle vpřed.

Sexting a kybernetický sex: jak na to?

sexting

Vztahy na dálku samozřejmě nejsou takové, jaké byly před dvaceti lety. Videohovory a aplikace umožňují vizuální spojení. A nejen vizuální, ale i intimní.

Sexting, telefon a video sex se vám může zdát podivný a neosobní. Ale opak je pravdou – může být velmi vzrušující a obohacující. Přinášíme vám několik tipů, jak prožít skvělý sex pomocí chytrých technologií.

1. Vytvořte si mezi sebou pouto důvěry

Než někomu pošlete sexy fotky nebo budete souhlasit se sexem přes Skype, vybudujte si mezi sebou důvěru a stanovte si hranice.

2. Nespěchejte

Joy se ptala na to, jak se cítit dobře při sextingu a kybernetickém sexu. Nejlepší rada je nespěchat. Nebojte se druhému říct, že se potřebujete při sexu cítit dobře a čekáte například pozitivní reakci na vaše tělo nebo odpověď v přiměřené době. Buďte ale ohleduplní a nevyvádějte, jestliže nedostane okamžitou odpověď. Nezasílejte sexy fotky bez souhlasu.

3. Buďte kreativní

Sexting může být zábavný. Popusťte uzdu své kreativitě a hádejte, jak vypadají části vašich těl. Joy by mohla požádat svého nového milence, aby našel potraviny podobné jeho částí těla. Mohli by také spolu masturbovat a popsat, jak se při tom cítí.

4. Pamatujte, že nemusíte

To, že sexting a kybernetický sex jsou možnou náhradou za skutečný sex, neznamená, že ho musíte provozovat. Možná se bojíte, že když na takový sex nepřistoupíte, že si milence neudržíte a zklamete ho, popřípadě to bude brát jako váš nezájem.

Nic ale nemusíte – pamatujte na to. Pokud je spojení dostatečně silné, překoná vzdálenost a nezáleží na tom, zda ho budete posilovat sextingem.

Je pandemie ideální dobou k navázání nového vztahu? Možná ne, ale možná je to příležitost k vytvoření nových návyků.

 

https://rebelliousmagazine.com/just-the-tip-dating-during-the-shut-in/

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz