Vztahy
Ilustrace

Když jsou na vztah tři aneb trojúhelník zdánlivě bez řešení

Tohle je model, který některé doslova straší ze snů – jiní jej zase mají doslova jako životní hobby. Takových ale rozhodně není mnoho, většina potichu trpí, zvláště jsou-li ve společné domácnosti děti. Když se řekne milostný trojúhelník, jsou zde tři možnosti.

Vy, partner a někdo další, ať už muž nebo žena. Jsou případy, kdy se nic neprovalí a také ty, kde pravda jednou vyplave a není moc příjemné řešit budoucí následky. 

Začátky jsou vlastně nevinné, ale nejde jim odolávat

Hezky se na vás usměje, časem dojde k polibku nebo chvíli, kdy jste spolu sami. A už se vezete na horské dráze, na kterou jste možná ani nechtěli nastoupit – ale pokušení bylo jednoduše silnější a nešlo se mu tedy nějak dlouho bránit. Nevěra v partnerském vztahu je nejčastější příčinou, která je jmenována u rozvodových stání, což jistě není divu. Při každodenním kontaktu na pracovišti nebo jinde lze jen složitě odolávat. Zvlášť, pokud jde o něco nového, dosud nepoznaného a doma je v ložnici už přece jenom trochu nuda. Manželka, přítelkyně nebo partner vůbec nic netuší, až dokud nejsou k dispozici jasné důkazy. A možná i tehdy odmítá uvěřit, že by to byla pravda…

trojice na festivalu

Pokračování je celkem nasnadě, dva se do sebe zamilují, ale minimálně jeden z nich nemá úplně v pořádku svědomí. Doma se vymlouvá na práci, často jezdí na výlety na ryby nebo utíká podle svých slov za kamarády. Zatím může jít jen o podezření, ale každý hříšník si časem přestane dávat pozor, když mu jeho původně celkem nevinný flirt projde. Stačilo jen často mazat historii vyhledávání v prohlížeči, kde hrály hlavní roli internetové seznamky. Podváděnému pak dojde, co je za hodinovým pobytem v koupelně, odchody do pracovny během noci nebo několikadenní služební cestě. A potom nastane jasné dilema. Rozejít se nebo ne? 

Každý románek může jednou skončit, vztah je komplikovanější

Když jste na vztah tři, rozhodně nejde o žádnou procházku rozkvetlým sadem, ale v některých případech spíš o pravé peklo. Zamilovanost ale vždycky opadne a pak nebude mít ona bokovka žádné opodstatnění. Když jsou navíc ve vztahu děti, proč ho tak rychle ničit? Ale na druhou stranu, můžete se spolehnout, že omilostněný partner tohle v budoucnu nezopakuje? To totiž nikdy není jisté, protože vážný vztah může dostat brzy další trhlinu. Záletník má své chování někdy přímo předurčené přírodou. Co tedy dělat a jak se zachovat, když dojde na řešení problému zvaného nevěra?

přistižená dvojice

  • Jak dlouho spolu jste? Jistě se odpouští lépe někomu, koho znáte skoro půl života než partnerovi, s nímž jste dohromady rok a nevíte, proč už jste od něj dávno neodešli. 

  • Je ten druhý spíš dobrodruh? Pak je možná problém v tom, že brzy může zkusit podobnou věc zase. Samozřejmě už s někým jiným, ale princip bude stejný. Rozhodně vás to nepotěší!

  • Vezměte si do ruky papír a tužku – sepište všechna pro a proti vztahu, který zrovna máte. Jestli převáží klady, je načase dát ještě jednu šanci. S více negativy najednou je to ale jasné.

Nikdo nechce být sám, tak praví refrény mnoha zamilovaných písní. Kdo by měl rád tíživou samotu, když může být ve vztahu? Řešení komplikací spojených s nevěrou ovšem nejde ze dne na den. Ať už jste kterýkoliv z aktérů – ten třetí, který se utěšuje myšlenkou, že se na něj nepřijde nebo podváděný partner. Hodně věcí pak vyřeší komunikace, ale jedna omluva nestačí a bude to chtít spoustu času. 

Příčin nevěry může být opravdu celá řada…

Možná už spolu dva lidé žijí doslova jako bratr a sestra. Nebo není frekvence ložnicových radovánek tak častá, jak by si jeden z partnerů představoval. Jiné vztahy jsou ve vzájemné harmonii až do doby, než přijde faktor X – tedy zakázaná láska, která si nevybírá a její počátky tu mohou být třeba už zítra. Ptát se proč je proto důležité, ale žádná z odpovědí nemusí být zcela jednoznačná.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
3 1

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz