Vztahy
Ilustrace

Malichernosti, kvůli kterým se hádá každý pár

Soužití dvou lidí je vždy obtížné, nejinak je tomu i v partnerském vztahu. Po čase ta největší chemická zamilovanost vyprchá a vám začnou na druhém vadit věci, které jste si dříve ani neuvědomovali. Vše se samozřejmě ještě násobí tím, pokud spolu pár začne bydlet.

Už se nehádáte o tom, kdo bude platit večeři (a pokud ano, potom je vhodné řídit se etiketou – platí muž, pokud nemáte peněz nazbyt, měli byste se potom o účet rozdělit), řešíte mnohem komplexnější a závažnější otázky.

Kupříkladu doplňování toaletního papíru, nechávání ostříhaných vousů v umyvadle, rovnání potravin v lednici či způsob stlaní postele.

Je to něco zcela normálního, co se stává všem lidem, nejenom párům, kteří žijí dlouhou dobu vedle sebe v relativně uzavřeném prostoru. Nastává pak „ponorková nemoc“, kdy každého na těch ostatních štve tak nějak úplně všechno a stačí jen maličká záminka pro vyvolání kolosální hádky. Speciálními případy jsou pak ponorky v autě – auto, jako malý prostor, ve kterém oba tráví vedle sebe poměrně dost času a který navíc poskytuje ideální prostor krizovým situacím. A navíc, muž a žena mají obvykle jiný styl řízení a není potom neobvyklé, že mají tomu druhému tendenci do „toho kecat“.

Jedná se opravdu o maličkosti, kdy pravý důvod je někde úplně jinde a hádka se k němu brzy stočí – ze způsobu rovnání peřin tak přejdete k tomu, jak vám vadí partnerův sobecký přístup k životu.

Co je důležité si při takových hádkách uvědomovat?

Především pochopit, v čem ponorková nemoc spočívá a že je přirozená. Stačí di pak dát jeden od druhého na pár dní pauzu a vše se zase vrátí k normálnímu fungování. Ale hlavně, hlavně, řešit ten pravý problém, ne malichernosti. Pokud vám na partnerovi něco vadí, řekněte mu to, promluvte si o tom. Nenechte to vyeskalovat do nesmyslných hádek a vzájemného obviňování.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz