Tipy pro ženy
Ilustrace

Máte spolu regulérní vztah nebo jenom randíte?

Každý to už někdy zažil – trávíte spolu večery i noci, scházíte se s železnou pravidelností, voláte si, když nemůže jeden nebo druhý přijít a už jste spolu byli na několika výletech. Přesto nemáte zcela jasno, jestli spolu chodíte, tedy máte vážný vztah – nebo je to jen randění, které je v podstatě docela nezávazné.

Jak to bere váš partner a jak vy? Vyjasněte si tuhle situaci, protože jinak podobnou otázku vyřeší budoucnost. Nalít si čistého vína je hodně důležité…

V jaké jste fázi aneb komunikace všechno vyřeší

Partnerský vztah má nepochybně různé fáze a než bude takzvaně ruka v rukávě, může to přeci jen chvíli trvat. V každém případě, když žijete v nejistotě, musíte si promluvit, jinak byste se užírali dál a dál, třeba i poměrně dlouhou dobu – a vlastně zbytečně. Má smysl zůstávat spolu, jste pro partnera prioritou nebo randí ještě s někým jiným a jste číslo dvě nebo klidně až tři? Pokud máte oba zájem o dlouhodobý vztah, je vlastně vše v pořádku. A můžete na tom i stavět, protože každý dům potřebuje pevné základy!

pár na romantické večeři

Podle čeho poznáte, že je váš protějšek na podobný rozhovor vůbec připravený? Náznaky jsou celkem jasné. Plánuje s vámi letní dovolenou už v únoru? Představí vás kamarádům a měl by zájem poznat ty vaše? I když má v práci náročný projekt, přesto si vyhradí večer v týdnu, jenž strávíte celý spolu a nebude vás nic rušit? I to jsou indicie, podle nichž budete mít jasno – tenhle vztah tedy opravdu někam spěje, úplně bez debat!

A kdy se partner zase tolik vázat nechce?

Že s vámi moc nepočítá, poznáte také ještě před tím, než udeříte pověstný hřebíček na hlavičku. Bude to asi bolestivé zjištění, ale pravdu přece po čase ocení každý. Tak například, je stále ještě registrovaný na seznamce nebo odkládá a ruší společné víkendy nebo výlety? Potom zřejmě má důvod – a tím důvodem je třeba někdo další v jeho životě. Nebo prostě jen není přesvědčený, že vztah zrovna s vámi bude dlouhodobě stabilní. Jediná možnost, jak budete mít jistotu, je aktivní komunikace, jinak se bohužel nikam nedostanete.

Pokud si chcete promluvit, je třeba volit vhodná slova. Někdy může být, zejména pro pány, taková diskuze přímo noční můrou a bude lepší, když všechno úhledně zabalíte, aby se nikdo nevylekal hned po pár větách. Možná si není jistý, co by sám chtěl – ale právě proto musíte klást otázky, které celou situaci rozklíčují. Alespoň tedy pro vás. Které to třeba budou?

pár na procházce

  • Jsem s tebou ráda a ty se mnou určitě také. Jak si myslíš, že to bude mezi námi do budoucna?
  • Jenom se scházíme, ale možná ti to nestačí. Nechtěl bys náš vztah posunout zase někam dál?
  • Kam si myslíš, že společně směřujeme? Bude to dlouhodobý vztah nebo zůstaneme, kde jsme?

Chcete dál randit, ale nehodláte se vázat? Potom byste si měli otevřeně promluvit a mít jasno o tom, že vnímáte situaci úplně stejně. Promluvte si o životě, který byste chtěli žít, budoucnosti, jíž můžete a nemusíte mít společnou. Pokud žádnou společnou domácnost nevidíte, možná bude načase vztah ukončit, protože se už neposune nikam dál…

Mezi randěním a vztahem aneb jak reagovat na okolí

Číšník v restauraci vás vnímá jako pár, některý ze známých, jehož náhodně potkáte na ulici, vlastně také. Jak potom celou záležitost vysvětlit, respektive dementovat tvrzení, že jste už se vší samozřejmostí bok po boku, a ne jenom jako relativně čerstvě randící dvojice? Možná potkáte svého ex a nevíte, co říct. Chystáte se jít společně na oslavu a všichni vás vnímají jako partnery, někdo přidá kompliment o tom, jak krásný pár jste a jak vám to spolu sluší. Možná by pak bylo načase ujasnit si, že pokud takto působíte na okolí, možná opravdu párem jste – a stačí jen málo, abyste žili spolu. Zajděte si na rande a vše si vyjasněte. Budete se na každý pád cítit lépe!

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
2 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz