Bezpečnost
Ilustrace

Online seznamky a podvodníci na nich

Nebaví tě být pořád sama? Řekla sis, že už by to chtělo novou známost a rozhodla ses k tomu využít kouzla seznamek? V tom případě buď opatrná. Na online seznamce můžeš totiž narazit jak na normální lidi, co hledají známost stejně jako ty, tak i na obyčejné podvodníky.

Seznamky jsou ve světě velmi oblíbené

žena s počítačem

Online seznamky jsou ve světě seznamování se velmi oblíbené. Někteří je preferují před klasickým seznámením se v reálu. Proč? Důvody jsou různé. Od neúspěchů v normálně začínajících vztazích až po nedostatek času na chození na rande. Na online seznamce můžeš narazit na spoustu fajn lidí, současně se na nich však vyskytuje hodně podvodníků.

Oběti se stydí přiznat

Podvodníci již dávno přišli na způsob, jak okrádat nevinné oběti – i na seznamce. Přibývá stále více případů okradených osob poté, co se zamilovaly do své online známosti, která „byla ve finanční tísni“ a tyto osoby se jí rozhodly pomoci zasláním financí. Ve většině případů však šlo jen o podvodníky. Na policii je však nahlášen jen zlomek podvedených osob, protože ne každý má tu odvahu přiznat, že se nechal napálit.

Falešný profil je jen začátek

Tito podvodníci často působí i na sociálních sítích, kde působí důvěryhodněji. Používají k tomu falešné profily a profilové fotografie, kde nahrají fotografie z internetu. Velmi oblíbené jsou fotografie modelek, vojáků apod. A důvody k tomu, abys poslala svému milému peníze? Ty jsou různé. Buď nemá na cestu za tebou, stal se mu úraz, dostal se do problému, nebo jej někdo okradl o vše, co měl.

A zamilovaná žena poslala peníze…

žena s platební kartou

Ale je to pravda? Bohužel – není. Avšak zamilovaná žena je schopná takovémuto podvodníkovi naletět. Poté, co mu peníze pošle na účet, muž přestane komunikovat. Uklidňuješ se tím, že to nic neznamená? Věř nám, znamená. Na světě je spousta mužů, kteří hledají jednu ženu za druhou, tráví čas jejich okouzlováním a potom je prostě okradou.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
4 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz