Informace
Ilustrace

Povahu musíte prověřit dřív, než bude vztah v pokročilé fázi

Zodpovědnost, ale také schopnost kompromisu a snaha vyjít s tím druhým v maximální možné míře. Že jsou to věci pro vztah důležité? Jistě, tohle si každý uvědomuje, nicméně výběr partnerů tomu už vůbec odpovídat nemusí.

Ba dokonce, někteří z nás mají tendenci často šlapat hodně vedle a řešit problémy, až když je vše doslova a do písmene neúnosné. Tehdy je zkrátka za pět minut dvanáct a bylo by určitě lepší řešit věci dřív. Ale jak?

Důvěřuj, ale prověřuj – heslo důležité po celá staletí 

Ilustrace 1
Přitom stačilo jen málo, partnera si lehce a nenápadně prověřit, jestli splňuje vaše představy. Možná teď slibuje a omlouvá se, ale příště to nebo ono udělá zase. Protože má takovou věc zakódovanou v povaze a jen těžko s ní něco naděláme. Tolik trpělivosti a nervů má jen málokdo, troufnete si na snahu změnit koloběh věcí nebo půjdete zase o dům dál? Má smysl vyčkávat, kdy se ten druhý změní a začne takzvaně sekat dobrotu? Odpovídejte si popravdě, ne jenom tím, v co marně doufáte, třeba už dlouhá léta…
Na obličeji se pozná leccos, nejde jen o oči, ale vlastně o veškeré rysy. Nebojte, dáme vám pár tipů a pak už je vše otázkou samostudia a vlastního pozorování. Mnoho věcí je do našeho vzhledu přímo vepsaných, takže zkušený psycholog bude číst jako v otevřené knize. A začátečník se pročte prvními řádky, které mu také hodně poradí. Takže, na co si dát pozor?

  • Husté obočí. Pokud je dokonce nadprůměrně husté a široké, jde o velmi energického člověka.
  • Uši. Když jsou nad linií obočí, tak by to mělo znamenat, že jejich nositel je velmi inteligentní.
  • Kouty. U mužů by měly znamenat, že jde o člověka kreativního a také vstřícného v jednání. 
  • Oči. Barva nehraje tolik roli, ale dejte na emoce, duše vám sama prozradí, co chcete vědět. Mimické vrásky okolo očí jsou vlastně plus, jde o pozitivně laděné lidi s úsměvem na tváři.
  • Rty. Pokud jsou hodně úzké, citově založeného člověka tu nehledejte. Široké rty, respektive jeden ret širší než ten druhý, znamená jediné – ten druhý chce víc lásky, než by sám vydal. 

Jaké jsou populární seznamky?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vážný vztah? Uživatelé od věku 25+ let.
Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména flirt.

A jistě by šlo mluvit ještě dále, protože právě vrásky jsou hodně zajímavé – odrážejí životní příběh, ať už chcete nebo nikoliv. Nenaznačují jenom prosté stáří, to by pak bylo až moc jednoduché. Ukazují i na životní styl nositele nebo nositelky a fakt, jestli si lidé prošli nějakým duševním trápením nebo pro ně byla pozemská existence zatím spíš jednodušší. 

Povaha a osobní reakce? I tady se něco dozvíte

Ilustrace 2
Pokud vám už na začátku vztahu přijde, že na požitky jste dva a problémy řeší jen jeden z páru, možná na tom něco bude. A věřte, že když se něco zažilo, zůstane to tak klidně i celá léta. Co čeká partner od vztahu? Že budete rozhodovat za něj nebo naopak řešit veškeré potíže, co nastanou? Zkuste zorganizovat společnou dovolenou a pozorujte partnerovo chování. Veze se na vlně toho, co vymyslíte vy nebo má naopak vlastní invenci? Pár dní strávených pospolu napoví víc než cokoliv jiného, hlavně když je váš vzájemný partnerský vztah ještě na počátku…

A jak to bude chodit ve společné domácnosti, když v ní konečně začnete žít? Dokáže si vzájemně vyjít vstříc nebo vás bydlení ve dvou vůbec netěší, případně vás dokonce omezuje tak, že se cítíte skoro jako ve vězení? Pokud máte až příliš často tzv. „tichou domácnost“, zřejmě je někde velký problém, který doslova doutná pod povrchem. Proč tedy čekat na erupci sopky, která by smetla vše, co zrovna teď budujete? Řešte potíže co nejdřív, vyříkejte si i drobnosti a mějte jasno. Urážlivost jistě nemá žádného smyslu, jen si zaděláte na další problémy – ignorací toho druhého určitě nepotrestáte, logicky spíš o to více podráždíte jeho nervy. A gesta si každý vyloží po svém, tak radši víc mluvte a méně máchejte rukama.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
1 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz