Tipy a návody
Ilustrace

Přitažlivost už na první pohled – čím umíme zaujmout okolí?

Jistou dávku sex-appealu má snad každý z nás, někdo více a někdo zase méně, je však jasné, že existují různé skupiny lidí s odlišnými preferencemi. Někomu se nelíbí blondýny a jinému zase brunety, tak už to na světě chodí.

Jsou ti, kteří dávají přednost duchovní spřízněnosti, jiní však kladou důraz na fyzickou přitažlivost. Je vzhled až tak důležitý a na základě čeho se rozhodují ženy, jestli je protějšek přitažlivý nebo mu nebudou už věnovat další pozornost?

Muži zrají jako víno, šedé vlasy jsou sexy

Třeba u vrásek je situace hodně odlišná. Zatímco u žen se nedá říci, že by jim dělala každá další vráska nějakou radost, v případě mužů se vrásky běžně považují za známku přitažlivosti a totéž platí o lehce prošedivělých vlasech. Ovšem, je jasné, že partnerské vztahy vznikají z mnoha různých podnětů a vzhled není vždycky na prvním místě, jde však o spouštěcí mechanismus prvotní přitažlivosti, které prostě nelze odolat. Co ještě je třeba, abychom si druhého všímali trochu více? A možná si domluvili i zajímavé rande, na kterém se určitě nebudeme nudit?

gentleman

  • Humor, ten se nikdy neomrzí. Zvláště, pokud jste v něm naladěni na stejnou vlnu. Inteligentní a jemný humor nebo nejčernější možná varianta, vždycky záleží jedině na osobním vkusu.
  • Inteligence, kterou podpoří osobité vyjadřování. Všeobecný přehled se opravdu cení, na seznamovacím trhu dokonce dvojnásob. Vždyť kdo by nechtěl doma inteligentní protějšek?
  • Zdravé sebevědomí. Není to žádný floutek nebo princezna, prostě jen ví, jaká je jejich cena a známky nejistoty bychom hledali jen těžko. Není to tak nakonec dobře, zlatá střední cesta?

Oceňuje se i gentlemanské vystupování, které je zvláště v dnešní době někdy skoro vzácností. Nakonec, jaká žena by se aspoň občas nechtěla cítit jako princezna, kterou pomalu dobývá galantní muž? Seznamovací večer v atmosféře jako za starých časů, přednost ve dveřích a podobné věci, jichž se dnes bohužel nedostává. To vše je při seznamování vlastně obrovskou zbraní. A díky čemu jsou přitažlivější naopak dámy, dívky a ženy?

Vzhled nemusí být vždycky na prvním místě

Samozřejmě, dobře vypadat, to znamená při seznamování výrazně větší zájem publika než u pomyslné konkurence v okolí. Atraktivní žena, kterou budou další muži trochu závidět, to je skutečně velká výzva. Přidat se musí i jiné vlastnosti, samozřejmě, kráska, co nenabídne naprosto nic dalšího, už svou bitvu předem prohrála – dlouhodobý vztah se buduje na úplně jiných základech, než je jen a pouze fyzická přitažlivost.

 

Samostatná žena, optimisticky naladěná nebo taková, která si ví rady se vším v domácnosti a umí vybudovat útulný domov, má obrovský náskok před dalšími. Přirozené chování zaručeně zabere, protože pánové zkrátka nemají rádi, když si v jejich okolí někdo na něco hraje. Alespoň tedy většina z nich, protože platí, že lidé jsou různí.

Sympatický úsměv boří ledy, je na něj vždy spoleh

Vzhled si lze různě vylepšit, plastické operace umí dnešní chirurgové zvládnout opravdu na jedničku s hvězdičkou. Ale úsměv, ten jen tak nenahradíte – v něm je buď něco zvláštního, nebo není. Bonusem je pak i umění společenského bontonu, nikdo nemá rád ženu, která se neumí chovat na veřejnosti. Mluví vulgárně, je neupravená, nabídne jen neotesané chování. Koho by tohle zaujalo? K ženě, respektive ženství, patří přeci jiné atributy…

usměvavý muž

Hledejte v každém případě někoho, kdo vás bude respektovat takové, jací jste. Není přeci třeba vylepšovat vzhled pomocí plastik aneb podpořit svou sebejistotu a získat pozornost toho, s kým si v jádru zase tak moc nerozumíte. Možná bude lepší zaměřit se na poznávání povahových rysů vašeho nového objevu.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
1 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz