Tipy a návody
Ilustrace

První zpráva na seznamce aneb překonejte ostych

Jak začít konverzaci na seznamce je věčné téma online seznamování. Základním pravidlem je nebát se odmítnutí, dodat si sebevědomí a pustit se do toho rovnýma nohama. Odpusťte si "originální" fráze, kterých je plný web. Lidé na seznamce hledají partnera. Napište jim tedy čím vás ten druhý zaujal. Zaručeně budete mít větší úspěch než s “ahoj, jak se máš?”

Nezbyde, než je oslovit, tedy pokud nechcete čekat do konce života na toho pravého nebo tu pravou někde v koutku, což by bylo jistě docela naivní. První zpráva by v sobě měla nést krátké sdělení, rozhodně by neměla nudit a s komplimenty to také moc nepřehánějte. Jaká jsou další nepsaná pravidla, díky kterým byste mohli ve finále dobře uspět?

Jaké jsou populární seznamky?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vážný vztah? Uživatelé od věku 25+ let.
Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména flirt.

Ve zprávě buďte adresní, možná vás v něčem inspiruje také profil

Prohlédněte si pečlivě profil toho, komu chcete napsat a třeba vás zrovna políbí múza. Autentická a poměrně vtipná zpráva určitě zaboduje. Nemluvte jen o sobě, protože tím napoprvé asi jen tak nezaujmete. Pokud je na profilu nějakým způsobem uvedeno jméno (třeba v přezdívce), oslovujte právě jím. Zkuste se na něco zeptat, aby se rozproudila další konverzace. Možná byl vytipovaný protějšek na nějaké dovolené a uveřejňuje z ní fotky, takže probírejte cestování. Nebo chová domácí zvíře a dal i jeho pár fotografií na profil, takže rozeberte trochu i kočičí život. Možností je v tomto směru opravdu hodně…

Pozor na lichotky! Ačkoliv se to může zdát trochu jako nemístná rada, zamyslete se nad ní. Od v podstatě cizího člověka nebudete chtít číst v první zprávě, jak jste roztomilí a sexy. Spíš to zapůsobí zvláštně, vstupujete totiž na tenký led, pokud se tedy nejedná o flirt seznamku. Komentovat jednotlivé tělesné partie nebo chválit křivky také není zcela vhodné. To si klidně můžete nechat na později, až se budete trochu lépe znát. Nevystřílejte si zkrátka všechen prach už předem!

Zvláště ženám chodí spoustu zpráv, takže buďte hodně originální a také stručnější

Musíte zaujmout, to je přeci cílem vašeho krátkého dopisu. Nezapomeňte, že zejména příslušnicím něžného pohlaví mohou chodit denně i desítky různých zpráv, taková je častá praxe tuzemských seznamek. Zaměřte se proto hlavně na kvalitu, zpráva nad rozsah klasické SMS zprávy už může působit trochu kontraproduktivně. Stačí pár vět a dotyční se rozhodnou sami, jestli jim stojí za to odepsat. A pokud se tak nestane, samozřejmě žádná škoda – řekněte si nahlas, že pro jedno kvítí slunce nesvítí!

Pravopis? Ano, i ten hraje svou roli, někdy dokonce hodně zásadní. Spisovná zpráva na úvod prokáže vybroušený styl. Bez hrubek, bez zkratek, bez nářečního vyjadřování. Nemusíte přeci vysněnou dámu svého srdce oslovit nějakým jadrným výrazem, že? Bavte se tak, jako byste se potkali někde na party, odlehčenou formou a uvidíte, že budete mít výrazně větší šanci na úspěch.

Žádné finance, žádná politika, neprobírejte ožehavá témata současnosti, stejně je na seznamce nevyřešíte – důležitější bude přimět protistranu k odpovědi, která rozproudí konverzaci. A ejhle, rande je doslova za dveřmi! Nebojte se na něco malého zeptat, alespoň pak bude větší důvod k alespoň nějaké reakci. Nezapomeňte, lepší krátký vzkaz než úplné „přehlédnutí“. Pokud k němu ale dojde, berte život s humorem, ozve se někdo jiný! A v neposlední řadě, projděte si vlastní profil a přinejmenším ho trochu vylepšete. Pár fotek, pár frází o vás, to nikdy nemůže uškodit. Naopak, nebudete tak záhadní. Tajemno je sice svým způsobem vzrušující, ale neplatí to, když vlastně o protějšku naprosto nic nevíte…

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
4 4

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz