Vztahy
Ilustrace

Rozvedení mají stejnou šanci na seznámení, jako kdokoliv jiný

Pokud jste si prošli rozchodem či dokonce rozvodem po dlouholetém vztahu, asi se teď ještě necítíte právě nejlépe. To je úplně v pořádku, dejte si čas, věnujte se dětem nebo koníčkům a urovnejte si své věci. Není důvod zůstávat single, takže si možná zanedlouho domluvíte nějaké rande.

Nelámejte ovšem nic přes koleno, ale zbytečně také neoddalujte první krok. Čím dřív ho uděláte, tím spíš pro vás bude opravdu těžkým. Láska na vás čeká v každém věku a někdy dokonce tam, kde byste ji snad původně ani vůbec nečekali. Náhody jsou totiž občas dost příjemné…

Zamilovanosti se poručit nedá, bude to chtít nadšení

Ilustrace 1
Pokud chcete hledat novou lásku a seznámit se tak, aby byl další vztah perspektivní, potřebujete se zbavit všech pout s předchozím vztahem, který je už ukončený. To je první předpoklad, ale máme tu ještě druhý. Nic byste neměli srovnávat, protože i když se mohou některé partnerské vztahy v mnohém podobat, žádné dva nebude určitě navlas stejné. Každý ve vás něco zanechá a nejhorší by bylo, kdybyste měli po tom předchozím úplně zahořknout a nedávat dalším možnostem vůbec šanci. Nebyl by to pak moc smutný život? Chce to pozitivní myšlení, když ho jednou aplikujete, začnete potkávat i zajímavější lidi, kteří vás naučí se ještě více smát – vesmírné zákony prostě fungují.

Nic neposuzujte podle minulosti, už jen proto, že jste po rozchodu přece začali psát novou kapitolu svého života. A pokud tomu tak není, začnete rychle novou stránku, otočte list, zapomeňte na to, co dříve bylo a soustřeďte se jenom na budoucnost. Jedině tak je totiž možné začít bez starých křivd a s naprosto čistým štítem. Musíte také trochu riskovat, protože lásku nenajde ten, jenž se zbytečně moc bojí, to je přeci jasné.

Jaké jsou populární seznamky?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vážný vztah? Uživatelé od věku 25+ let.
Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména flirt.

Při rande nemluvte o bývalém partnerovi

Zmínku o bývalém vztahu byste měli nechat až na dobu, kdy už bude takzvaně ruka v rukávě. Pokud se s nějakou historkou vytasíte už třeba hned při prvním rande, budete tím vysílat jasný signál, že něco není v pořádku. Raději se poučte z bývalých chyb a také chyb, které dělal bývalý partner. I když se to nemusí na první pohled zdát, za mnoho špatných věcí mohou v jistém směru oba, takže je zde spíš důvod k zamyšlení, a nikoliv k ventilaci na veřejnosti – navíc před člověkem, kterého ještě ani moc neznáte. A který by pak mohl chtít z rodícího se vztahu utéct. 

Jistě také nebude lepší seznamovat se velmi pozvolna, protože nechcete nic uspěchat a lepší přece je, když si dobře vyberete, že? Lepší než bar, kde nevíte, na koho narazíte, bude určitě založení profilu na online seznamce. Právě tady totiž můžete potkat nejen protějšek, co má zrovna také po rozvodu a určitě si budete mít co říci – nebo spíše napsat – pro začátek. Pak se konverzace rozvine a uvidíte sami, jestli si naplánujete rande nebo bude příjemné si jenom trochu popovídat a zahnat chmury. Obojí je totiž správně, musíte zkrátka co nejdříve opustit svou bublinu a vyjít mezi lidi. Jedině tak se začnete zase znovu smát.

Připraveni na další kapitolu – jak to poznáte?

Ilustrace 2
Je tu další etapa života. To, že zrovna přichází a klepe na dveře, musíte poznat jen a pouze vy. Díky pár indiciím ale budete mít jasněji, jestli je třeba ještě trochu počkat nebo se naopak začít pomalu ale jistě seznamovat a znovu zažívat ten pocit příjemné zamilovanosti. Život je přece i o radostech, nebo snad ne? Takže, když budete mít jasno v následujících bodech, je vyhlídka na vztah na dobré cestě.

  • Máte celkově jasnou představu o budoucím partnerovi. Reálnou, hodí se dodat a třikrát podtrhnout. Je potom potřeba se zaměřit na to, co skutečně chcete a co můžete získat. 
  • Už víte, jaký vztah chcete. Nesnažíte se najít někoho jen proto, abyste měli vztah. A už vůbec nebudete žít jen a jen pro něj nebo pro ni. Máte svou vlastní existenci, přátele, práci…
  • Závazek na prvním místě. Bez břemen z bývalých vztahů, otevřeni všemu možnému plánování. Víte, že na to máte – budování nového partnerského vztahu stojí čas a trpělivost.
     
Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz