Tipy a návody
Ilustrace

Svatý Valentýn bez drahé polovičky, jak ho strávit?

Čtrnáctý únor se v naší kultuře poměrně rychle zabydlel, západní trend je celkem jasný a bez svatého Valentýna si mnozí zejména mladí lidé neumějí představit závěr zimního období.

Alespoň malá růže partnerce nebo třeba dobrá večeře v restauraci, někteří si dopřejí i prodloužený víkend v některém z evropských velkoměst – Paříž je tady skutečně symbolická. Pokud jste však zrovna na tento svátek single, můžete si i tak užít jeho oslavu. A kdybyste nechtěli, dá se mu úspěšně vyhnout, žádný zákon přece v jeho ohledu nic nenařizuje, maximálně tím někoho moc nepotěšíte.

Každý ho oslaví jinak, zajděte třeba do kina

Svatý Valentýn můžeme oslavit nejen sami, ale i s partou přátel, meze se skutečně v žádném případě nekladou. Vyberte si v kině cokoliv jiného než romantiku a udělejte si hezký večer, je přece jisté, že ani tak nebudete v přítmí sálu úplně sami, protože i další lidé bude zajímat aktuální sci-fi pecka nebo něco z lehce detektivního žánru. Pokud ale nemáte 14. únor z nějakého důvodu zrovna moc v oblibě, vyhněte se určitě návštěvě restaurací. Tady si totiž společnost na základě filmu nevyberete, spíš budete potkávat neustále jen zamilované dvojice různého věku, které vám zrovna na náladě asi v takovou chvíli moc nepřidají. Řada podniků připravuje pro své návštěvníky i různé valentýnské akce, se kterými vás jistě budou pokoušet, i kdybyste přišli večer úplně bez doprovodu. A kdo by o to stál?

Ilustrace 1
S dobrým pitím jde všechno snáz a s kamarády jistě vypijete lahev vína dřív, než by řekl švec. Nejde o flirtování nebo nějakou seznamku, ale užijete si večer stejně tak dobře, jako třeba ve společnosti rodiny. Pusťte si nějakou americkou komedii, nalijte si k ní lehké růžové víno, podobná dvojice přece bude skvěle ladit.

Valentýn nemusíte mít pod kůží, dělejte něco jiného

Nikdo vás přece nenutí k zamilovaným aktivitám, zvláště pokud jste ještě na online seznamce nenašli toho pravého či tu pravou. Příští rok to už třeba bude jinak, ale letos si ještě dáte pauzu, protože jste zrovna po rozchodu nebo vám prostě vyhovuje být zrovna nyní single. Chce to trochu adrenalinu, když jste z většího města a celý panelák nebo ulice slaví Valentýna, je načase zajít si třeba do přírody nebo odjet na chatu. V opačném případě hrozí, že budete neustále konfrontováni s růžemi, bonboniérami a červenými doplňky s andílky a pentličkami, jak to na svátek věnovaný všem zamilovaným běžně chodívá.

Jaké jsou populární seznamky?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vážný vztah? Uživatelé od věku 25+ let.
Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména flirt.

Můžete jít i trochu proti proudu, za podobnou demonstraci si vás maximálně pár lidí na okraji zájmu smaže ze sociálních sítí, nic jiného však už nehrozí. Anti-Valentýn může být příležitostí k manifestaci nezadaných a vůbec všech, kteří ještě nenosí snubní prstýnky. Účastníky takového podniku rozhodně najdete, žádný strach – třeba stačí rozeslat pozvánky, i kdyby to bylo myšleno z legrace. Alespoň uvidíte, kdo ze známých má nadhled a kdo nikoliv. A co ještě můžete udělat?

  • Profil na seznamce. Symbolicky jej založte právě v tento den, aby vám přinesl štěstí. Funguje to, nebojte se! A kdyby ne, tak jste se alespoň rozhoupali k tomu hledat lásku také online.
  • Všemu nechejte volný průběh. Je to den jako každý jiný, žádný pátek třináctého se nekoná, rozhodně se nepíchnete o trn z náhodné rudé růže a neusnete na celý rok. Prostě se nedejte!
  • Hurá do práce. Gruntování v bytě, umytí oken nebo třeba vaření, prostě něco dělejte. Cokoliv je lepší, než jen koukat smutně z okna a dívat se na nekonečné průvody zamilovaných párů. 

Pokud však Valentýna slavíte opravdu rádi, rozhodně nebude od věci jej oslavit skutečně originálně, zvláště když zrovna máte kde a také s kým. Můžete požádat svou milou o ruku nebo ji pozvat do restaurace, udělat prostě nějaké překvapení, co ji hodně potěší. Trošku rozmazlování nikdy neuškodí, tento den si jej dokonce zaslouží. Byla by přece velká škoda nechat si ujít takovou příležitost, že? 

Ilustrace 2

A odkdy se vlastně Valentýn oslavuje?

Ti, kteří jej nesnáší z důvodu, že jde o zámořský svátek, mají svým způsobem pravdu – rozšířil se k nám hlavně z USA, kde se oslavuje už od začátku minulého století. Tradice je ale mnohem hlubší a jako taková vznikla na evropské půdě, takže je určitě podobný předsudek spíš krátkozraký. Každopádně, jde o věc svobodné volby. Kdo chce, ten slaví, kdo nechce, ten bude mít přes den na práci něco jiného než lásku. 
 

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz