Informace
Ilustrace

Trochu sobectví v životě ještě nikdy nikomu neuškodilo…

Myslet spíš na sebe než na druhé, to je věc, která se ne vždy v životě daří podle představ. Rodina je na prvním místě a osobního volna se bohužel vůbec nedostává.

Bez koníčků, jimž bychom se mohli věnovat, je všechno tak zoufale nudné. Duše chřadne a spolu s ní celé tělo. Neumíte si opravdu najít trochu času na sebe, abyste se dali po náročném týdnu dohromady? Nebojte se, nikdo vás nemůže mít za sobce, pokud spravedlivě rozdělíte čas mezi sebe a ty druhé – a nebudete jenom otrocky zabezpečovat potřeby svých blízkých. Víc sebeúcty rozhodně neuškodí!

Radost z maličkostí je důležitá, začněte právě zde!

Ilustrace 1
V životě dochází k senzačním momentům, které nám doslova vlijí krev do žil na dlouhé týdny. Ale pravdou je, že tu nejsou zrovna moc často – a když si na ně zvykneme jako na drogu, dojde pak bohužel k dlouhodobému zklamání. Přitom, chyba lávky! Mnohem lepší je mít radost z maličkostí. Jako například…

  • Bydlení máte, postel také. Teplá sprcha kdykoliv. Nestačí přitom už jen tohle k pocitu štěstí? 
  • Jaro miluje každý a je v plném proudu. Nebo se spíš těšíte na léto? I to je přece příjemné…
  • Máte rodinu a ta je zdravá. Což opravdu není málo, vzpomeňte na lidi, kteří to štěstí nemají.
  • Žijete teď a tady! Vy sami si smíte udělat s životem, co uznáte za vhodné – nikdo jej neřídí. 

Myslet sami na sebe, to není sobecké v pravém slova smyslu. Máte také své zájmy, jako každý jiný člověk a rozhodně neupozaďujete rodinu nebo blízké tak, že by šlo o nějaký přestupek proti bontonu. Nezapomeňte odpočívat, sledujte signály svého těla, protože někdy jeho vyčerpané buňky volají o pomoc a musíte je vyslyšet. Pokud jste totiž nemocní, je to jen známka, že tělo a duše nejsou ve vzájemném souladu. A nechcete se přeci úplně upracovat, že?

Jaké jsou populární seznamky?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vážný vztah? Uživatelé od věku 25+ let.
Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména flirt.

Nudný život nemá nikdo rád, zkuste ochutnat trochu vzruchu

Pokud vás neustále ubíjí stereotyp, tak být šťastní opravdu nemůžete – to je jasně daná rovnice. Ochutnat něco nového a zajímavého je v podobném případě zcela žádoucí, žijeme přece jenom jednou. Malou část příjmů věnujte na libůstky a radosti, zcela bez výčitek, a nikoliv v utajení, aby rodina nic nevěděla – žádný pocit viny tu nemá smysl, copak nějak ohrozíte domácí rozpočet? 
Přestaňte se také zabývat věcmi, které řeší ostatní lidé a co si o vás vlastně doopravdy myslí. Drby budou na světě vždycky, odezní většinou stejně tak rychle, jako vznikly. Druhým se na vás možná něco nelíbí, ale to je jejich osobní názor. Vzpomeňte na Němcové Babičku a rčení o tom, že není na světě člověk ten, co by se zalíbil lidem všem. A berte tedy stav věcí s humorem, někteří trochu závidí, jiní zase mají problémy sami se sebou, dalším se nezavděčíte, i kdybyste se doslova přetrhli vejpůl. Tak proč je potom brát vážně, alespoň některé z nich? Musíte být sami sebou, a ne celý život něco srovnávat nebo řešit, zvlášť pokud jde o podobné malichernosti…

Rovnováha je v životě velmi důležitá

Ilustrace 2
Má dáti a dostává, mezi těmito dvěma položkami by měla být rovnost, jinak něco děláte bohužel docela špatně. Nikdo vám v životě neukáže přesný směr – než vy sami. Nezapomínejte na sebe a současně ani na druhé. A když jim pomůžete, trochu se odměňte, hřích to v žádném případě nebude. Mnoho věcí je v nás skryto už z dob dospívání a rodinné výchovy, takže si nenechte brát sebevědomí naučenými scénáři – všechno se totiž dá dělat trochu jinak (a většinou lépe), odhoďte proto dřívější zkostnatělé pravdy.
Nefunkční partnerské vztahy jsou obtížné na řešení, raději z nich vycouvejte. A zkuste třeba rande naslepo nebo online seznamku, kde se ukáže, jaké máte možnosti. Přeci jen, nemusíte být nutně nešťastní, když je tu šance na změnu. Vše je ale hodně pozvolné…

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz