Tipy pro muže
Ilustrace

Věty, které svobodné ženě neříkejte

Najít partnera, se kterým budeme chtít strávit ideálně zbytek svého života, není snadná záležitost. A pokud už nějaký takový je, tak je buď zadaný, nebo se hodně dobře skrývá. Nejen tohle mohou být důvody toho, proč jsi radši single. Třeba ti to prostě vyhovuje. Jenže i tak se najdou rýpalové, kteří mají řeči, jež nás štvou. Co neříkat před svobodnou ženou?

Věta číslo 1 – Až moc si vybíráš

Nedaří se ti s nikým navázat spokojený partnerský vztah, ale ani milenecký vztah? V tuto chvíli se ve tvém  okolí velmi často začnou šířit řeči o tom, že jsi až moc vybíravá. Ale co má tato věta o vybíravosti znamenat? Pokud se nám někdo nelíbí a víme, že není šance, že bychom se do dané osoby mohli zamilovat a chtít s ním trávit celý svůj život, nemá smysl si něco začínat a přemáhat se. Zde platí, že bys měla jít za svým srdcem a nemít vztah jen proto, abys nějaký měla.

otrávená žena

Věta číslo 2 – Zkus se víc snažit

Věta o tom, že se při hledání partnera málo snažíš, umí hodně srazit sebevědomí i náladu. Pokud chceme být sami, jsme sami. Pokud chceme mít vztah, snažíme se seznámit. Nikdy však nelze někomu říkat, že se při hledání partnera málo snaží. Vždyť hledání partnera stůj co stůj ne vždy vede k dobrému konci. A chodit s někým jen tak nemá smysl. Pokud budeme někoho chtít, někdo se určitě najde. Třeba i na místě, kde bychom to nečekali.

Věta číslo 3 – Víc o sebe pečuj. Zkus se třeba občas namalovat

žena s rtěnkou

Je nad slunce jasné, že žena, která o sebe pečuje a dbá o to, jak vypadá, má větší šance, že si jí všimne nějaký muž než ta, která svůj vzhled neřeší. Nikdy však nemá smysl dělat ze sebe něco, čím nejsme. Pokud ráda chodíš v džínech a sukně nesnášíš, nenos je. Když se v něčem necítíš dobře, tvé okolí si toho všimne. Raději zapracuj na svých přirozených kvalitách. Jistě se nějaké najdou.

Věta číslo 4 – Musíš začít chodit víc ven

ženy v baru

Kamarádi to s námi většinou myslí dobře. Ne vždy jsou však jejich rady příjemné a žádané. Pokud tě osočují za to, že chodíš málo do barů, na party a na další místa, kde se to hemží lidmi, nemusíš se cítit provinile, ani divně. Ne každý má čas na věčné seznamování se. Pokud nefandíš online seznamkám, ale ani bujarým večírkům, třeba narazíš na toho pravého v knihovně, kam ráda chodíš. Nikdy nevíš.

Věta číslo 5 – Zkus být trochu jiná

Dnešní svět je plný kritiky. Ta se v hojné míře snáší právě i na nezadané ženy, kterým přátelé neustále říkají, co vše je na nich špatně, a co by měly zlepšit. Jednou jsi moc pracovitá, podruhé skoro nic neděláš. Nebo jsi moc upovídaná, tvrdohlavá? Každý z nás je nějaký. Ale určitě nemá smysl se měnit kvůli někomu, s kým bychom případně chtěli trávit svůj život.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
1 1

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz