Informace
Ilustrace

Výhody seznamování se online, ty prostě v žádném případě nelze opomenout

Žijeme na internetu, doslova a do písmene. To platí nejen pro sociální sítě nebo nakupování elektroniky či hledání zajímavějších mobilních paušálů.

Online se totiž také seznamujeme a rozhodně to není jen záliba u mladších ročníků. Tisíce lidí mohou najít přes internet partnera, kterého by v běžném životě vůbec nepoznali. Možná nemáte na klasické seznamování čas, ale na to se vás v online světě nikdo ptát nebude. Vydejte se do prostředí, kde si nemusíte na nic hrát, a zvláště introverti budou snadno sami sebou!

Seznamování online nabízí možnost najít lidi klidně z celého světa

Nezáleží na tom, odkud přesně jste. Můžete poznat i člověka, který žije o padesát kilometrů dál nebo je klidně i ze sousední země. Online seznamování umožní dosud netušené možnosti, se vším, co k tomu patří – takže mějte obě oči otevřené a v případě hodně negativních dojmů konverzaci jedním kliknutím ukončete. Vždyť bude určitě brzy nějaká další…

Navazujete nové kontakty a budete z nich mít radost. Někdy je potěšující si prostě chvíli psát, budete možná i trochu překvapení, že je o vás takový zájem. V běžném životě nečekané, v online světě padá část zábran a ostych jde také stranou, odmítnutí „po písmenkách“ není nijak bolestivé a za pár minut můžete už mluvit s někým dalším. Dodá nám sebevědomí, pokud jsme pro pár lidí atraktivní a možná si i domluvíme schůzku mnohem snadněji než v reálu. Bez červenání, bez koktání a trapných chvilek, odpověď po internetu si můžete libovolně dlouho rozmýšlet, takže se na nastalou situaci přímo skvěle připravíte.

Trochu se poznáte ještě před prvním rande, což je velké plus

V ideálním případě si napíšete několik dlouhých dopisů. A můžete vlastně klidně v rozhovoru po představení a pár slovech úvodem navázat tam, kde jste přestali při konverzaci online. Víte, co toho druhého zajímá a jaký používá slovník, takže trapná chvíle ticha se odsune na neurčito a možná se vůbec konat nebude. Zbytečné zklamání? To možná také nastane, ale když už se trochu znáte prostřednictvím chvilek dopisování, je už jen proto méně pravděpodobné.

Výhodou je také maximální bezpečnost. Když nenapíšete naivně všechny své kontakty do každé seznamky, nikdo vás nebude obtěžovat maily nebo skrze sociální sítě, natož aby vám neustále telefonoval. Pohlídejte si soukromí, v zájmu provozovatele seznamky určitě není, aby vás přivedl do nějakých potíží a měl pošramocenou pověst. Prudič se dá jednoduše ignorovat, stisknete jedno tlačítko a zablokujete si nechtěné zprávy. V osobním kontaktu to tak jednoduché nebude, zvláště pokud potkáte podobného člověka třeba na ulici…

Pojďme si to tedy celé ještě krátce shrnout, jaké jsou ty největší výhody seznamování se online?

  • Bezpečnost. Na seznamce nečeká přepadení nebo horké chvilky. Sami se rozhodnete, jestli projevíte přízeň nebo daný profil zablokujete, aby vám raději už nikdy nemohl nic napsat.
  • Celý svět se na vás dívá. Nejste jen v baru nebo v kavárně, nesedíte v kině. Ale teoreticky můžete zaujmout i mladíka ze sousedního města. Jste prostě v kontaktu se širokým okolím.
  •  Poznáte se ještě před prvním rande. Napíšete si aspoň pár vzkazů, než se dohodnete na schůzce, to je prostě zákonité. A odhalíte, jak se dotyční lidé chovají nebo co mají třeba rádi.
  • Třeba potkáte i někoho, na koho byste jindy prostě nenatrefili. Online svět dává dohromady lidi, kteří by neměli za normálních podmínek šanci se vůbec kdy poznat – a byla by to škoda!
Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz