Zajímavosti
Ilustrace

Vztah a práce, dvě různé věci, na nichž nám hodně záleží

Chcete mít hezký život ve dvou, ale to nejde samo od sebe – zapotřebí je i slušný zdroj příjmů, co si někdy vyžádá spoustu času.

Dát dohromady práci a rodinu, respektive vztah s životním partnerem, aby vše klapalo, určitě není vůbec nijak jednoduché. Někdy kvůli tomu vznikne hádka, která zdánlivě ani nemá řešení. Jeden z partnerů trpí nefalšovaným workoholismem a nosí neustále chytrý mobil v kapse, protože si nemůže dovolit vypnout ani na minutu. Určitě al není dobré, když jeden z dvojice pracuje nad míru – a to i kdyby zajistil rodinu na další generace a přinesl domů spoustu peněz. Jen za ně si totiž rodinné štěstí rozhodně nekoupíte…

Kompromis je cílem, vzájemná dohoda se musí dodržet

Ilustrace 1
Muž je živitelem rodiny a vydělává velké peníze, ale zato pracuje takříkajíc od nevidím do nevidím. Současně má neodbytný vnitřní pocit, že své blízké zanedbává a o to víc se snaží v práci, kde chce být opravdu úspěšný (a vlastně také je…). Přitom v dnešní době to může být klidně i naopak, tatínek je doma s dítětem, protože žena má lépe placené zaměstnání. Jistě, být bez práce by bylo znatelně horší, už jen kvůli poklesu životní úrovně, chce to ale kompromis, který bude přijatelný pro obě strany. Partnerský vztah v opačném případě bude jako nezalévaná květina, jíž hrozí, že brzy docela uschne.
Vzájemná podpora je číslem jedna, zvláště pokud máte oba časově náročnou práci. Jedině tak můžete být spolu delší dobu – případně dokonce společně zestárnout. Hektický den pak nebude takový problém, už jen z toho důvodu, že ve dvou se to lépe táhne. Okřídlené úsloví platí beze zbytku, to vám řeknou nejen úspěšní lidé nebo celebrity, kteří mají jinak diář plný na týdny dopředu, a přesto jsou plní energie, protože mají po svém boku dobrého partnera. Pak ani nemají čas na flirt s někým jiným a nenapadají je žádné hříšné myšlenky.

Jaké jsou populární seznamky?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vážný vztah? Uživatelé od věku 25+ let.
Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména flirt.

Chvilky s vypnutým telefonem jsou ty nejlepší

Ilustrace 2
Domluvte se, že jakmile padne sedmá nebo osmá hodina večerní, začne chvíle, která bude patřit jen vám. Užíváte si navzájem svou společnost, pustíte si hezký film, něco společně uvaříte nebo strávíte čas jen „obyčejným“ klábosením, to v zásadě nehraje roli – důležité je trávit chvíle spolu, bez práce a povinností, ale zato o to více příjemněji a pohodověji. Bez telefonu a sociálních sítí, které sice spojují s lidmi na druhém konci planety, ale bohužel nás také vzdalují od našich blízkých, sedících třeba hned ve vedlejší místnosti. Nezaobírejte se prací ani internetem a raději se trochu více věnujte partnerovi nebo partnerce. Časová investice se rozhodně zúročí, nebojte se! A kdy poznáte, že vám nynější práce doslova ničí vztah? 

  • Doma se nebavíte o ničem jiném než o práci. Pořád jen řešíte, kdo, co, jak a kdy. Nemine hodina, abyste nezačali s tématem, co se týká vašeho zaměstnání, neustále je vám v patách.
  • Kvůli práci nechodíte včas na posezení s přáteli, všichni na vás dlouho čekají a musíte někdy zrušit i rande s partnerem. Prostě ani nemáte čas na zábavu, což vás trápí stále víc a víc…
  • Uvědomujete si, že jste vlastně raději v práci než doma. Lépe vyjdete i s kolegy než s partnerem v jedné domácnosti. Vlastně už ani nevíte, o čem se v bytě večer společně bavit. 

Pokud některý z výše uvedených bodů poznáváte a ztotožňujete se s ním, je něco opravdu hodně špatně. Zvlášť, jestli si vědomě nosíte domů práci nebo stres přenášíte i na své blízké, bez ohledu na to, jestli jde o děti nebo partnera – takový jev by vůbec neměl překročit práh vašeho bytu. Nejpozději ve výtahu cestou domů byste ze sebe měli všechnu tíhu shodit a těšit se na víkend. Pokud totiž takzvaně „nevypnete“, projeví se to v budoucnu na zdraví. A tady rozhodně nejde o nějaké plané strašení, protože případů spojených s obrovským vyčerpáním nebo dokonce syndromem vyhoření mají psychologové dnešní doby plné čekárny. Naučte se proto skloubit práci tak, aby vás bavila a těšili jste se současně domů, až si užijete společný večer se svými blízkými…

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz