Tipy a návody
Ilustrace

Vztah vám sotva začal, tak jak si jej udržet?

Partnerství má svá pravidla, i když je pravda, že každý vztah je trochu odlišný a nikde na světě nenajdete stoprocentní shodu – snad jako třeba u otisku prstů, který dodnes používají jako doplňkovou metodu vyšetřovatelé zločinů.

Cíl je jasný, jít ideálním směrem, cestou za společným štěstím. Ale jak toho dosáhnout? Důvěra a kompromis jsou dvě kouzelná slova, se kterými by se jistě nemělo doma šetřit. Drobné rozdíly mezi vámi byste neměli nijak řešit, problémy ale mějte na paměti hned v první řadě. Prakticky polovina manželství se sice rozvádí, jde ale o známku toho, že každé druhé naopak v rámci možností vyjde. Takže, jak být v té úspěšné polovině pelotonu? 

Velkorysost a vyrovnanost jsou velice důležité vlastnosti

Ilustrace 1
Brát, ale také dávat – a ideálně mít tyto dvě položky v rovnováze – stejně jako má dáti a dal. Dokonce i maličká pozornost dokáže mít úspěch, takže se nebojte dávat dárky různých velikostí, i když zrovna peněženka ospale zívá a do výplaty je spíš pořád docela daleko. A za druhé, nesmíte ztratit svou osobní identitu, i kdybyste byli na začátku sebevíc zamilovaní. Po čase si pak řeknete, kde se ve vás tahle vlastnost vzala? Navíc, když zůstanete sami sebou, budete přesně takovými lidmi, do jakých se partneři zamilovali na začátku. Což je po všech stránkách vlastně plus…
Neberte také lásku jako něco, co tu bude vždycky a automaticky, bez nejmenší snahy nebo dalších důležitých věcí. Společný smích je jako otevřené okno, úsměv řeší mnoho problémů a malý vtip ulehčí každou debatu. Není třeba se neustále tvářit tak vážně, vždyť nejste na obchodním jednání a nemusíte mít obličej bez nejmenšího hnutí jako pokeroví profesionálové. Všechno vyléčí čas, každý rodinný problém se dá vyřešit s chladnou hlavou a bez velkých hádek, jimiž trpí hlavně děti. Po pár letech si sice už nebudete tolik rozumět, jako když jste se tehdy potkali na internetové seznamce, ale vztah se musí budovat – na to rozhodně nezapomínejte!

Zážitky? Ale jistě, ty vás dají vždycky dohromady

Ilustrace 2
Když chodíte společně na nějakou zájmovou aktivitu, ať už je to fitness centrum nebo šachový klub, děláte něco společně. A právě to je stavebním kamenem každého vážného vztahu. O společných zážitcích pak můžete debatovat celé hodiny, a když zrovna nenajdete žádnou aktivitu, co by vás oba naplňovala stejně nebo není dostatek času na nic jiného, i procházka parkem bude určitě prozatím také postačovat. Ale pozor, tím to nekončí, najdou se ještě další velmi důležité věci…

  • Minulost prostě neřešte. Pokud tam byla nevěra, na krátký čas jste šli od sebe nebo nějaká obrovská hádka kvůli bydlení, dětem, společné budoucnosti – nic neřešte a nepřipomínejte!
  • Otevřenost je naprosto zásadní. Mluvte spolu co nejvíc, všímejte si jakékoliv zpětné vazby, neútočte zbytečně na protistranu a přemýšlejte o slovech, které vám partner při diskuzi sdělí. 
  • Žárlivost rozhodně nikam nevede. Vždycky naopak přináší do vztahu další krize, zvlášť, když jste překonali poslední jen s obtížemi. Pokud je žárlení váš velký problém, pracujte na něm.

Jaké jsou populární seznamky?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vážný vztah? Uživatelé od věku 25+ let.
Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména flirt.

Některé vztahy však jednoduše slepit nelze, protože vás dohromady pojí jen moc málo na to, abyste byli víc než dva známí. Možná pak bude prostě lepší rozejít se a hledat své životní štěstí někde jinde. Seznamovat se nakonec nemusíte jen v online prostoru, existují i rande naslepo, díky nimž si užijete trochu vzrušení a zábavy nebo seznamovací večírky, organizované předními agenturami v oboru. Možností je zkrátka víc než dost, jen si vybrat tu, co vám bude nejvíce vyhovovat. Když skončí jeden vztah, rozhodně nic nenasvědčuje tomu, že by neměl v dohledné době přijít další – i když se vám to možná na první pohled nezdá a svět se doslova zbořil. Je však třeba nést hlavu vzhůru, protože jedině tak si vás všimne někdo další…

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
2 0

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz