Vztahy
Ilustrace

Vztahy s mladšími muži dnes už nejsou žádné tabu

Někdo skřípe zuby, jiný by do podobného vztahu v životě nevstoupil, tedy alespoň to tvrdí tady a teď. Jiným zase tento životní styl vlastně dost vyhovuje, protože ve své věkové skupině nemohou najít partnera, jehož by považovali za rovnocenného nebo dokonce životního.

Vše je přece o prioritách, nikde není psáno, že jste se ve vážném vztahu museli narodit v témže roce nebo dokonce měsíci. Věkový rozdíl přes patnáct nebo dvacet let dnes není žádnou výjimkou, dokonce je takových manželství stále více. Bude nastalý trend pokračovat? Co vlastně přitahuje mladší muže ke starším ženám?

Není to vždy jen věc sebevědomí…

Psychologové mají jasno, když přeskočí jiskra s někým výrazně mladším, cítíte se prostě také jako mladí, alespoň po duševní stránce a nezřídka vám ten pocit dlouho vydrží. Zralá žena má více zkušeností a zpravidla už ví, co od života vlastně žádá. A mnohdy dokáže vypadat lépe než třicátnice, která o sebe vlastně ani moc nedbá. Někdy za to může plastika, jindy častější návštěvy fitness center nebo zdravější stravování, důvodů je poměrně dost. Starší žena také velmi dobře ví, jak si mladšího muže udržet, takový partner v nich umí probudit skrytou vášeň. Platí tedy, že starší muži a mladší partnerky je sice už dlouhou dobu zavedený společenský trend, ale do popředí se začínají dostávat i vztahy, kde je výrazně starším partnerem právě žena.

starší žena a mladší muž

Když chcete vědět, jestli máte společně šanci na dlouhodobou existenci, měli byste si odpovědět na pár základních otázek. Vždyť je něco podobného k vidění i u celebrit, Demi Moore nebo Keanu Reaves mají za sebou dlouhodobý vztah s někým z jiné generace, podobně jako řada českých hereckých nebo pěveckých hvězd. Takže, co je tady opravdu důležité, když se řekne partnerské vztahy?

  • Klape vám to v posteli? Pokud nechcete do budoucna oboustranně něco jako sourozenecký vztah, musíte si tady odpovědět ano. V opačném případě je velká šance, že láska vyprchá.
  • Máte nějaké společné koníčky? Když bude reakce kladná, a dokonce jich najdete hned několik, ať už jde o oblíbené filmy nebo cyklistiku a lyžování, vždy jde o velké vztahové plus.
  • Umíte najít společný konsenzus, a to v podstatě za jakékoliv situace? Pak si podle všeho opravdu dobře rozumíte. Takže máte velkou šanci se dohodnout i za nějakých pár let.

Jsou muži, které prostě přitahují starší ženy a jsou s nimi rádi, protože jsou v jejich očích výrazně sečtělejší a vzdělanější než jejich vrstevnice. Mladší muž se starším protějškem vyspěje, vzájemný soulad mu dodá na rozvážnosti. A nakonec, oslovit starší ženu není tak snadné, jak by se mohlo zprvu zdát, takže bude mít i dobrý pocit z toho, že dokázal zaujmout.

Kdy bude mít podobný vztah na holičkách?

starší žena a mladší muž

Starší žena a mladší muž, vcelku si rozumějí, ale zrovna procházejí určitou krizí. Proč vlastně? Možná je to proto, že zatímco žena už děti vychovala (případně zůstává bezdětná), muži začínají pomalu tikat biologické hodiny. A pokud ještě nezačnou, ženu může začít trápit představa, že si za ni její milý najde brzy mladší náhradu, takže se bojí opravdu naplno citově vázat. Nenechte se však zaslepit předsudky, každý vztah má své vývojové fáze, a i když jej potkají nějaké krize, může přeci trvat ještě poměrně dlouhou dobu…

Třicetiletý muž je doslova elixírem mládí, dá se říci, že je v nejlepších letech a už dávno vyrostl z pubertálních výstřelků (tedy většinou) a energie z něj sálá už na dálku. Právě proto se starší žena často zamiluje, je to i kvůli pevnému vypracovanému tělu, mužné vůni a dalším atributům, které s sebou nese elán a mladý věk. I když možná přijdou časem jisté rozdíly v životních prioritách a vztahy už nebudou jako před pár lety, stále není důvod, proč něco podobného nezkusit.

Starší muž a mladší žena v běhu staletí

Devatenácté století mělo svou představu, úplně jinou než dnes. Starší muž, většinou čtyřicátník, zajištěný úředník nebo drobný podnikatel, má zájem o vážné seznámení. Líbí se mu dcera jeho obchodního partnera či známého, stále ještě bláznivé vesnické děvče, které by bylo v dnešní době na hranici plnoletosti považováno za příliš mladé na nějaké vdavky. Přesto však dojde k dohodě, je zaplaceno tučné věno a svatba se koná – pevnému ekonomickému spojení obou rodin už nic nebrání, všechno je zdánlivě zcela v pořádku a nikoho nic netrápí. Je to však vždy vztah opravdu z lásky, tedy myšleno lásky oboustranné? Na podobnou odpověď jistě odpoví nejedna divadelní hra nebo román z podobného prostředí…

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 0

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz