Vztahy
Ilustrace

Afrodisiakum z přírody rozhodně zabere, v ložnici už nebude nuda

Zamilovanost je krásná, někdy přetrvá i dlouhé měsíce – na tom druhém nenajdete jediné chybičky a máte pocit, že to takhle bude napořád. Po pár letech už není vášeň tak silná a máte možná pocit, že vztahu zkrátka něco chybí.

Pomoci může nejen nějaký společný koníček, ale třeba také bylinky a započítat jistě můžeme i některé druhy koření. Nejen, že si trochu rozproudíte krev, ale díky tomu se dostane ke slovu i erotika. Nechoďte spát hned po televizních zprávách! Naopak, užijte si tak hezký večer ve společnosti partnera, jako už dlouho ne…

Intimní touha aneb kvarteto chemických látek na pochodu

Abyste v sobě znovu probudili skryté vášně, je třeba, aby se v mozku začala ve větším množství tvořit jedna ze čtveřice chemikálií. Serotonin a dopamin všichni známe, doplní je ještě gaba a například i acetylcholin. Protože je láska vlastně chemickou reakcí, rozhodně byste neměli podceňovat sílu přírody. Mnohé dokázala totiž už před tisíciletími, osvědčené recepty na lepší funkci libida jsou opravdu staré, snad jako lidstvo samo. Takže, s čím můžeme začít?

 

  • Dopamin a jeho tvorbu podpoří černý pepř, česnek, kmín nebo bazalka, ze které si můžeme udělat za pár minut čaj. Tato látka má značný vliv na sebedůvěru a náladu, nepodceňujte ji!
  • Serotoninu bude víc, když si dáte kousek dobré čokolády nebo třeba banán. Nejen, že budete lépe naladění, ale také fantazie si přijde na své. Pomůže také sklenka červeného!
  • Trochu zahřejte organismus, povede se to se skořicí, muškátovým oříškem a zázvorem. Kromě toho, že hodně pomůžete svému zdraví jako celku, rozproudíte si krev v celém těle!

Samozřejmě, že by se dalo pokračovat, protože každá světová kuchyně má své osvědčené recepty, jak znovu najít ztracenou touhu – a někdy stačí jen opravdu málo. Je to totiž učiněná flirt seznamka spojená s gastronomickými hody, od chřestu až po ústřice, od ženšenu k šafránu. A opravdu, stačí jen málo, jedna špetka a vše je hned veselejší. Hrstka oregana do voňavé koupele, uklidňující účinky levandule a čaj ze šalvěje, to je velmi dobrá kombinace nejen pro dlouhé zimní večery, k dokonalému zahnání domácí nudy.

Kotvičník může být domácím číslem jedna

Na podporu sexuálního vzrušení je tu bylinka, co je zdánlivě zapomenutá, na pěstování nenáročná a v našich zeměpisných šířkách navíc docela tradiční. Kotvičník zemní, z nějž si vyrobíme kapky nebo třeba jen šálek čaje, je totiž skutečným elixírem potence. Kromě jiných efektů totiž výrazně zvedne hladinu testosteronu, což má velký vliv nejen na to, co se děje v ložnici. Partnerské vztahy jsou sice založené na porozumění a ochotě vyjít si vstříc, ale nejen v mládí se vzájemné pouto utužuje při postelových radovánkách.

pár v posteli

I když vás podobný fakt možná překvapí, výbornou práci odvede i celer, a to vlastně všechny jeho části. Nejlepší bude syrový, takže přemoci nechuť a vypít trochu začerstva lisované šťávy bude tou jasně nejlepší variantou pro podporu libida. Příliš častá frekvence konzumace celeru ale může dráždit ledviny, takže nezapomeňte, i zde platí – všeho s mírou!

A když se řekne skořice, krev začne proudit…

Výbornou práci odvede i skořice, která stimuluje působení estrogenů na pohlavní orgány. A když podobně aromatické koření ještě propojíme s vanilkou a ženšenem, dostaneme z něj to skutečně nejlepší. Vždyť právě skořice pronikla už i do antických příběhů, měla vyvolat milostnou touhu u krále Šalomouna a jistě se to povede také u vás.

skořice

Hlavně však nezapomeňte na pozitivní myšlení a dejte si rande tam, kde jste se poznali poprvé nebo prostě na místě, kde jsou krásné vzpomínky stále živé. Nezapomeňte se občas trochu překvapit, hezky se oblečte nebo si nechte udělat nový sestřih – a uvidíte, že v kombinaci s dobře namíchaným koktejlem koření jednoduše zabodujete…

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
2 1

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz