Tipy a návody
Ilustrace

Jak na originální rande, které bude mít brzy pokračování?

Možná se nepovede stoprocentně, ale pokud se bude zanedlouho opakovat, vlastně to vůbec nevadí. Je ale pravdou, že první rande je pomyslným strašákem mnoha nezadaných lidí. Zvládnu to dobře? Zadaří se oslovit protějšek, abychom se viděli ještě někdy?

Je to jen pomíjivá hodinka nebo dvě strávená u kávy, která už navždy rozhodne o tom, jestli jste si sympatičtí vzájemně nebo je náklonnost spíš jen jednostranná. V některých situacích dokonce platí, že se sejdou dva zcela cizí lidé, kteří se nepřitahují ani zdaleka tolik, jako když si psali na online seznamce. Připravte se na to, život si zkrátka nevybírá!

Perfektní schůzka snad ani neexistuje

Děláme si určitý myšlenkový konstrukt, těšíme se, jak to celé dopadne přímo na jedničku. Ale realita je pak vzdálená představám a snění se někdy i během pár minut rozplyne doslova jako pára nad hrncem. Co s tím udělat? Snad jen si říci, že pro jedno kvítí slunce nesvítí, možná to nebyla historická chvíle, po roce třeba budete ve vztahu s jinou osobou mluvit docela jinak. Třeba bude namístě i jistá radost, protože jinak byste asi nepotkali stávajícího partnera a nedali se s ním dohromady, že? Představy obou pohlaví o prvním rande jsou také trochu odlišné.

 

 

Ono vlastně seznámení přes seznamku může být i trochu zrádné v tom, že si vytvoříte iluzi o tom druhém, která pak rychle zmizí a nevíte, co si počít. Proto by bylo lepší první rande moc neodkládat, ale stanovit si dobu, po níž si budete jen psát – a pak už nastane chvíle, kdy byste se měli poprvé setkat. Vlastně, proč ne? A kam tedy vyrazit? Za prvé, setkání by mělo samozřejmě bavit oba.

  • Muž nechce vždy právě romantiku, ale večeři při svíčkách zajistí své vyvolené dámě moc rád.
  • Netradiční nápady jsou vítány! Prověříte si pak na horské túře, zda jde o holku do nepohody.
  • První rande je hlavně o atmosféře. Trochu se už znáte, z konverzace víte, co ten druhý rád.
  • Restaurace, kino nebo sklenička. Někdy nezbyde nic jiného než právě tyto tradiční způsoby.

Pokud půjde o aktivitu, která se dá zařadit do spektra těch poněkud netradičních, určitě je pak skoro jisté, že konverzace nebude váznout. Námětů k povídání je pak hodně, tedy pokud můžete v horách popadnout dech. Nejhorší věc, přímo strašák každého prvního rande, je ticho. Samozřejmě, okamžik bez nějaké konverzace je žádoucí na oddech, ale co když jsou ty okamžiky tři? Časová prodleva beze slova pak roste, jeden se dřív nebo později podívá na hodinky a omluví se. Nebo v panice řeknete něco, čeho byste pak litovali, jen proto, aby takzvaně „řeč nestála“.

Zajímavé rande? Každý to vidí jinak

Moment překvapení, který se dá plně využít ve prospěch toho, kdo na rande zve. Výlet nebo jen chvilka v kavárně, kolotoč na pouti, menší flirt, procházka po památkách. Ať už vás napadne cokoliv, nebojte se realizace, protože vše je v životě jednou poprvé a třeba vše nakonec dopadne tak, že budete alespoň o zkušenost bohatší. Ankety hovoří jasně, ženy ve většině případů očekávají nějakou květinu, útratu v restauraci by měl vzít na svá bedra muž, takže tradice minulých desetiletí jsou stále živé. To platí i o doprovodu domů, o němž konečně v dotaznících hovoří drtivá většina žen.

Bohužel neexistuje recept na povedené rande, ale pokud si nerozumíte už na začátku, určitě by to dál neprobíhalo lépe. A je lepší se rozejít dřív, než přejdete do vztahu, v němž pak budou oba celkově nespokojení. Zaplatit útratu a promptně odejít, nic dál neprotahovat, nepadli jste si do oka, skoro jste se nedali do řeči. Někdy je to docela galantní, neztrácet čas svůj ani toho druhého. Jindy zase máme přes oči růžové klapky, konverzace na internetu probíhala trochu jinak a chceme tomu dávat neustále nové a nové šance – bez ohledu na jasné stanovisko druhé osoby. Přitom, nedá se nic dělat, smiřme se se skutečností, život je prostě takový, a ne vždy nám přináší jen své kladné stránky…

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
5 1

Autor článku

Autor
Tomáš P.

Seznamky jsem dříve přehlížel, ale našel jsem díky nim svoji životní partnerku. Proto jsem se rozhodl začít psát na blog o seznamkách, abych pomohl i dalším ve hledání partnera.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz