Tipy pro muže
Ilustrace

Co všechno vlastně ženy milují na mužích?

Básníci o tom přemýšlejí už po celá tisíciletí, platí to i pro věhlasné učence a vědce, přesto se nikdy nejde dopátrat jednoznačné vyčerpávající odpovědi. Důvodů, kvůli kterým jsou muži přitažliví, by se totiž našla celá řada a neexistuje žádný zvláště univerzální.

Mnoho lidí přitom žije v určité představě, ke které došli před mnoha lety – a dnešní situace je přitom úplně o něčem jiném, protože doba se hodně mění a povahy samozřejmě s ní. Takže, díky čemu jsou pánové pro opačné pohlaví tak moc okouzlující?

Upoutat tady může klidně i malá drobnost

profil

Může to být už profilová fotka, ale jen málokdy pramení přitažlivost jen a pouze ze samotného fyzického vzhledu. Atributů je třeba víc a ideálně rovnoměrně rozdělených, kromě vizáže je totiž rozhodující i samotná vůně. Elegáni samozřejmě mají náskok, otočí se za nimi všechny dívky a ženy bez rozdílu věku. Jednoduše si řeknou – fešák!

Podmanivá vůně, pečlivě vybraný outfit a svěží dech, to je trojkombinace, která udělá i z průměrně vypadajícího muže skutečně atraktivního. Upravenost je totiž až na pomyslném prvním místě, nikdy není radno podcenit zejména výběr obuvi. Značnou roli ale určitě hrají i další části oblečení, nemělo by být křiklavé a s elegancí rozhodně dojdete nejdál. Tedy dobře, vzhled a vůně, ale co tam máme dál? Přeci je jasné, že těmito atributy ještě nekončíme a rozhodně se přitom nemusí jednat o potomka nějaké slavné šlechtické dynastie.

Umět se správně chovat, to je velká zbraň

Při seznamování už často napoví i první dojem, takže muži, kteří nemají vybrané chování, nemusí jednoduše uspět až do takové míry, jak si původně představovali. Zvýšený hlas je kontraproduktivní, stejně jako projevy nefalšovaného egoismu, díky nimž každý milenecký vztah končí dřív, než mohl vůbec začít. Nezapomenout se přímo okázalým způsobem pochválit, to znamená také neuspět, nezapomínejte! Milé a galantní chování zapůsobí o poznání více, správné oslovení ve vhodný čas má také sílu magnetu.

Důležité je i naslouchání, čímž se dostáváme k až pověstné seznamovací radě – nemluvit jen a pouze o sobě, to je totiž čiré šílenství! Pak by totiž rande také skončilo dřív, než jste sami původně chtěli a nejspíš by nedošlo ani k žádnému opakování. S promile navíc dojem neuděláte snad nikdy, takže odložte plány o tom, jak sbalit ženu raději na dobu, až bude míra alkoholu blíž nule, ideálně spíš na druhý nebo i jakýkoliv další den, kdy bude vhodnější příležitost.

Přirozenost je tady opravdu hodně důležitá

Nehrajte si na něco, čím nejste, nemuselo by se to vyplatit. Pan Dokonalý neexistuje, to si možná ženy myslely naposledy někdy kolem šestnáctých narozenin a v této věkové skupině asi nebude dobré hledat perspektivní vztah, pokud navíc nechcete mít ještě zbytečné oplétačky s rodiči. Jak vlastně vypadá takový ideální muž, co je pro většinu žen fyzicky přitažlivý? Pár bodů by se našlo…

  • Bez gelu na hlavě, ideálně s havraním odstínem vlasů.
  • Jasně modré oči, které vypadají jako andělské? Proč ne.
  • Dokonalá upravenost je velkou předností všech mužů.
  • Vousy jsou v kurzu, hladce oholená tvář pánům nesvědčí.

Mužnost je zde totiž velmi důležitá, takže se nebojte ani pár dnů strávených ve společnosti strniště. Hlavně nepočítejte kalorie a nebuďte v koupelně zbytečně dlouho, protože tím pádem byste okamžitě přestali být zajímaví. Drsoň s kamenným výrazem ve tváři zrovna neletí, stejně tak ani jeho pravý opak s nagelovanou hlavou. Nejen seznamka je hlavně o tom, že podobné extrémy jsou samozřejmě nežádoucí.

můž

Jako magnet jistě nepůsobí jen strniště

Jak ukazují četné průzkumy, nejen strniště – vousy jako symbol mužnosti, válečníků a dobyvatelů, ale třeba i žilnaté předloktí dokáže dámy více než zaujmout. Prim hraje i více husté obočí, než je obvyklý celostátní průměr, snad i proto, že podle některých názorů působí podobný člověk mnohem upřímněji. Důležitý je i vhodně vybraný účes, slušivější často znamená kratší, s kadeřemi podobnými princeznám se už dnes hrají jen vybrané druhy sportů – a seznamování k nim příliš nepatří.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 1

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz