Tipy pro muže
Ilustrace

Deset vět, které ženy od mužů prostě nesnáší

Existují hlášky, které dovedou každou ženu spolehlivě vytočit. A jejich partneři to často ani nemyslí špatně. Prostě jim to ujede a ani si neuvědomí, co způsobili. Žena něco špatně pochopí, vztáhne si to nesprávným způsobem a oheň je na střeše. Co tedy ženám opravdu neříkat? Jaké věty patří mezi ty nejčastější?

Nejsi dneska nemocná?

Jen si představte tu situaci. Žena se každé ráno pravidelně líčí, maluje se aby na svého muže působila co nejlepším dojmem a pak prostě jednou zaspí a nestihne to. Asi není nic, co by dokázalo sebevědomí ženy srazit více, než když muž při pohledu na její normální, nenalíčený obličej pronese „Jsi dneska nějaká zelená, není ti náhodou něco?“

 

 

To už máš zase měsíčky?

Menstruace bývá pravidelně jednou do měsíce. A přesto jsou muži, které dokáží měsíčky jejich partnerky velice překvapit a popudit. Ženy pak tenhle přístup „co si to dovoluješ, dostat teď měsíčky“ samozřejmě neskutečně štve. Ať už se jedná o vysvětlení, proč nemůže do bazénu, nechce se milovat, navrhuje naplánovat dovolenou u moře o dva týdny později nebo je podrážděná a popudlivá. Ženy za to nemůžou, za menstruaci. A snad není žádná, která by jí měla ráda a s nadšením. Používat proto měsíčky jako argument (či i povzdechnutí „jsi hysterická jako kdybys měla krámy“) je dost nefér.

Myslím, že na mě až příliš visíš

I kdyby by to byla pravda, takhle se to prostě neříká. Samozřejmě, že každá žena na svém milém do jisté míry „visí“, tak ženy fungují, potřebují v partnerovi vidět oporu a někoho, na koho se zkrátka mohou kdykoliv spolehnout. Ale takhle podaná věta zní vyloženě hrubě, jako by to muž ženě vyčítal. Tady není co vyčítat, jedná se o přirozenou věc, přirozenou reakci každé ženy. Špatně by to bylo, kdyby naopak o muže ani okem nezavadila. Pokud vám vadí, že si partnerka vynucuje až příliš mnoho vaší pozornosti, či je bez vás jako ztracená, promluvte si s ní o tom. Ale pořádně a vše si navzájem vysvětlete.

Opravdu chceš sníst všechny ty knedlíky?

Tuhle větu si žena automaticky přeloží jako narážku na její váhu, respektive nadváhu. A sebevědomí, jakož i domácí idylka je pasé. Většina žen je na svou váhu opravdu velmi háklivá a muži by si měli dát pozor, než něco takového řeknou a každou větu si raději rozmyslet. Ale samozřejmě, ne vždy to vyjde, někdy se jedná o něco naprosto nevinného (alespoň pro muže). A co pak? Vysvětlit a uvést vše na pravou míru.

Nechápu, že se s ním bavíš, jde mu jen o sex

Někteří muži mají tendence automaticky odsuzovat všechny další osoby mužského pohlaví v okolí své ženy. Ať už se jedná o nejlepšího kamaráda (rande s nejlepším kamarádem) nebo o kolegu z práce, který jí pomohl vyřešit ten strašný průšvih minulý měsíc. A ženy to nesou těžce. Nechtějí slyšet, že všem okolo jde jen o sex a je jim dobrá pouze k tomu. Záleží jim na porozumění a jsou rády, když mají prostě kamarády. Pokud se ale muž opravdu domnívá, že „kamarádovi“ jde jen o jedno, měl by svou milou rozhodně varovat. A vysvětlit své stanovisko, dát „důkazy“, pokusit se ji přesvědčit. Ne jen suše odsoudit, to ženu spíše popudí než o čemkoliv přesvědčí.

Promiň, ale ta tvoje kamarádka je absolutní kráva

Pozor! Ženy si často hledají nejlepší kamarádky. Ne vždy se ale povede, aby si přítel a nejlepší kamarádka hned padli do noty. A pokud vzbudí vzájemné antipatie, je zaděláno na pořádný průšvih. Nejlepší kamarádka je osoba pro každou ženu dost zásadní. A mluvit o ní ošklivě, to je jako kdybyste haněli její rodiče. Pokud je to opravdu, s prominutím, kráva, raději se veškerých rozhovorů na toto téma vyhněte, nebo alespoň pořádně mírněte a, opět, svůj názor odůvodněte. Proč jí tak moc nemáte rádi? Co dělá špatně? Nadávání vzbudí jen zbytečné hádky.

 

co ženy nesnáší?

 

Nechápu, co tady celý den děláš. Já aspoň pracuju

Každý den uklidit, zamést podlahu, dát myčku, dát pračku, vyžehlit, uvařit jídlo, jednou za týden umýt podlahu a okna, setřít prach a samozřejmě starání se o děti a každodenní dělání domácích úkolů. Tohle všechno musí žena většinou zvládnout (pokud se v péči o domácnost partneři nedělí). Že je uklizeno, kdykoliv muž přijde domů a prakticky není vidět žádná změna? Ano, a to je správně. A to by si měl muž uvědomit, když bude soudit, kdo z nich dvou pracuje více.

To moje (maminka/sestra/bývalá přítelkyně/…) to zvládá líp

Kriticky porovnávat s dalšími ženami je zatlučený hřebík do rakve celého vztahu. Neporovnávejte, co dělá žena hůře. Vede to jen k hádkám a pocitům viny a nedostatečnosti.

Promiň, já zapomněl že…

Že má žena alergii na buráky. Že ten týden si už naplánoval trek s kamarády, a tedy musí tu společnou dovolenou zrušit. Že jí zkrátka dá najevo, jak je pro něj až ta druhá (třetí, čtvrtá…) za jinými zájmy a on není schopen si pamatovat tu nejjednodušší věc. Ženy obecně mají daleko větší přehled než muži, dokáži v hlavě nosit rozvrh svůj, jeho i tří dalších lidí, pamatuje si jaké měl při prvním rande na sobě kalhoty a nosí v hlavě kompletní databázi jeho zájmů a aktivit. A hlavně jí absolutně nedochází, že muži toto neumí. Proto by se ve vztahu měl muž snažit si přeci jen něco pamatovat a žena by zase neměla mít nereálné požadavky.

Nechápu, proč s sebou všechny ty krámy

Jako třeba náhradní boty pro děti, až spadnou do vody. Obecně mají muži často dojem, že ženy fungují jako straky, co ve svém hnízdě hromadí a hromadí zbytečné krámy. Ale ono někdy jde o opravdu potřebné věci, jen mužům prostě nedochází, k čemu potřebné. Budou snad oni potom s dítětem dva týdny doma, až to kvůli mokrým botám nastydne?

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
1 1

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz