Tipy pro ženy
Ilustrace

Dámy, jaké je to s přítelem mít společnou koupelnu?

Nastěhovali jste se k sobě a teď už sdílíte domácnost jen a jen ve dvou. Samozřejmě, na tento krok jste se oba těšili, takže proč ne? Je to další sblížení, další jistota, že chcete být spolu.

Ovšem pokud máte doma nového přítele, vždycky se s takovým krokem pojí trochu nedorozumění, alespoň tedy zpočátku. Drobné chyby přehlížíme, nad těmi většími se trochu pohádáme. Společný byt s mužem znamená také dělení složenek napůl. Ale na druhou stranu, koupelna se přeci jen trochu změní – jak konkrétně? 

Opravy už od nynějška zajistí šikovné ruce pána domu…

Nejprve pár výhod, které znamená koupelna sdílená ve dvou. Je zcela jasné, že pokud se doma něco porouchá a je váš partner jen trochu šikovný, určitě všechno uvede do funkčního stavu doslova na počkání. Když půjde jen o nějakou maličkost, jako je třeba prasklý držák na mýdlo, připravte se jen na několikaminutovou akci. Pokud ucpaný odpad, potrvá to samozřejmě podle všeho o něco déle, nemůžete přece chtít zázraky. Tenhle řemeslník ale nevyžaduje proplacenou fakturu a nebude se svým příchodem otálet a vymlouvat se ještě týden po zavolání, už jen proto se doma opravdu hodí!

muž opravuje odtok 

Oba dva určitě potěší i společná koupel, třeba i s voňavými oleji a okořeněná trochou bublinek. Proč se nudit ve vodní lázni, když je tu k dispozici tolik zajímavých variací, že? Nadšení, alespoň tedy to takzvaně začátečnické, rozhodně není od věci. A ve sprše se také dá dělat věcí, zvláště když jste doma úplně sami a máte volné dopoledne, protože dnes zrovna nemusíte vstávat do práce. Což je skutečně skvělé, ne?

Někdy ale sdílená koupelna nebude tak úplně vítaná

A proč tam je už celou hodinu? S kým si píše na tom mobilu, co si vzal s sebou a zřejmě neleží jen tak na poličce? Třeba právě takové otázky se mohou honit hlavou, když sdílíte koupelnu s partnerem, který se k vám před měsícem nastěhoval. Možná si jen tak hraje na mobilu, ale důvodů, kvůli nimž se zavřel zrovna v koupelně, může být hodně. Nemáte prostě žádnou jistotu, co zrovna dělá a zničehonic bafnout na něj, to by asi nebylo moc v pořádku. Co dál ženy prostě štve, když se řekne muž a koupelna? 

holící se muž

  • Nepořádnost. Aneb byl zvyklý na úplně jinou frekvenci čištění toalety, když žil ještě single.

  • Vousy, ale i chlupy, ty jsou prostě všude. Samozřejmě, nejen na vaně, nejen na dlaždičkách. 

  • Ranní shon. A zrovna, když si potřebujete upravit vlasy a spěcháte do práce, on se rozhodl sprchovat se. Bude to chvíli trvat, o koupelnu v podstatě každé ráno válčíte. Co s tím udělat?

Seznamovací večer už je dávno za vámi, ale teď máte stále na talíři jediné – když prohlásíte, že se jdete sprchovat, bere to on jako výzvu ke sprše ve dvou, která bude mít zanedlouho sladkou tečku. Když ale sex ve sprše zrovna nechcete, tak se raději ani nevyjadřujte, jinak je zde riziko, že vaše slova nebudou pochopena, jak zrovna mají být…

Ztráta intimity aneb bude to také trochu bolet

Přijdete o něco, co bylo jenom vaše – nedá se nic dělat, odteď se budete muset o koupelnu dělit. Milenecký vztah znamená také sdílet společné prostory bytu, zvlášť když už spolu bydlíte, rozumí se to dokonce samo sebou. Možná vám bude partner pořád připomínat, že vlasy jsou ve sprše a bude zapotřebí je vyndat. Bohužel, taková je většina pánů, takže si nevyberete – myšlenka na změnu partnera se možná vkrádá, ale nakonec racionálně uznáte, že nemá jen a pouze kvůli tomuhle valného smyslu. Na online seznamky se totiž běžně chodí z jiných příčin!

žena ve vaně

Bude třeba se smířit s nastalou situací, důvod je zcela zřejmý. Ne vše je v životě růžové, a nakonec jste spíš spokojena, že už nebydlíte sama, no ne? Pak musíte zkrátka snést pár podobných problémů, pokud nejsou zásadní, zase tolik se neděje. Sdílená koupelna tedy možná zpočátku moc nepotěší, ale zvyk je železná košile, jak praví jedno velmi moudré úsloví staré stovky let…

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
1 1

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz