Tipy a návody
Ilustrace

Hledáte toho pravého? Jak poznat, že jste jej už našly?

Najít v současnosti partnera, se kterým nám to bude klapat, není nic jednoduchého. Na vině je malá snaha jednoho nebo obou partnerů, nedostatek důvěry, ale i internet – konkrétně sociální sítě. I tak se ale nevzdáváme a snažíme se najít toho pravého.

Neskrývejte své pravé já

Přes týden jsme v jednom kole, které se skládá z práce a spánku. O víkendech se naopak snížíme dospat a vyřádit, z každé akce si s sebou neseme spousty fotek, které mají ostatním dokázat, jak moc jsme se svým životem spokojené. Opravdu ale chcete na své okolí působit naprosto jinak, než jaká ve skutečnosti jste? Nedivte se, když si najdete partnera, který bude očekávat, že bude mít vztah s tou ženou, kterou potkal na párty, a která nic neřeší, baví se a je s ní vždy sranda, i když to není tak úplně pravda. Zkuste si dát načas a při výběru partnera dbejte nejen na viditelné faktory, ale i ty, které jsou ukryty pod povrchem.

Nepodléhejte svým citům

snění

Možná jste potkala muže, který se vám líbil. Prošla jste si jeho Instagram a líbil se vám ještě víc. Slovo dalo slovu a měli jste své první rande. Potom další a další, až se z toho vyvinul vztah. Jednu vlastnost však máme my ženy společnou. Velmi snadno podléháme svým citům a je pro nás snadné se do někoho zamilovat. V tuto chvíli jde vše stranou a chyby partnera nevidíme, alespoň zezačátku.

Nepřehlížejte potíže ve vztahu

Časem si jeho chyb a nedostatků začnete všímat více a více, ale přijde vám škoda kazit to hezké, co mezi sebou máte. Ignorujete tedy své pocity a všechny jeho chyby přehlížíte, i když se vlastně trápíte. Časem je to neúnosné a přijde na řadu rozchod. Je ale nutné, aby tak dopadl každí váš vztah?

Pozorujte jeho chování i charakter

pár u koní

Pokud chcete najít muže, se kterým budete mít skvělý partnerský vztah, jehož nebudete litovat, měla byste být opatrná už při jeho výběru. Při vašem seznamování se pozorně sledujte jeho charakter i jeho chování. Je jasné, že se budete odlišovat a ne na vše budete mít stejné názory. Pokud však už zezačátku vidíte, že jsou vaše názory úplně opačné, dejte raději ruce pryč. Kromě charakteru posuzujte i jeho vzhled. Pokud vás přitahuje, jste na dobré cestě. Pokud s vámi však jeho přítomnost ani nehne, nemá smysl se snažit.

Jak vám to klape v posteli?

milenci v posteli

Poté, co mezi vámi dojde na první sex, měla byste být schopna si upřímně odpovědět, zda stál za to. Některé nedostatky lze vyladit. Každý z nás je zvyklý na něco jiného. Pokud se vám něco nezdá, s partnerem to proberte. Je důležité, abyste se shodli i v této oblasti.

Pozor na svoji sebeúctu

Pokud se do nějakého vztahu chcete opravdu pouštět, měla byste mít vyřešenou svoji minulost. Měla byste být spokojená sama se sebou a mít zdravé sebevědomí. Nemusíte být modelka, ale trocha zdravé sebeúcty nikomu neublíží. Na světě totiž pobíhá spousta mužů, kteří mají zájem o nesebevědomé holky bez špetky sebeúcty – bohužel nejde o prince na bílém koni, ale o člověka, který vašich problémů využije. Proto se dejte nejprve do pořádku a až poté si vyčkejte na někoho, kdo bude stát za to.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 1

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz