Tipy a návody
Ilustrace

I nesmělé osoby se mohou seznámit

Při seznamování se je trochu nervózní každý z nás. Bohužel, někteří více, jiní zase méně. Introvertů a nesmělých osob je na světě mnoho. A právě pro tento typ lidí je potkávání nových potencionálních partnerů velkým problémem. To ale neznamená, že nemohou narazit na svoji spřízněnou duši i jinak než v reálném světě.

Bez poznávání nových lidí to nepůjde

Pokud jste nesmělí a představa toho, že byste měli jít někam ven a seznamovat se s novými lidmi, vás děsí, nemusíte se bát. Nejste sami. Na světě je velké množství těch, kterým nedělá tento typ seznamování dobře. Pro tyto z nás je nejjednodušší možnou volbou seznámení se skrze internet. I k tomuto typu seznamování je třeba jistá dávka odvahy, budete muset vystoupit ze své komfortní zóny, tak jako je tomu u jakéhokoliv seznamování se, ale stále je to snazší, než někoho pozvat na schůzku reálně. A uvidíte, že najdete někoho, s kým si po několika zprávách vyjdete i na skutečné rande.

seznámení

Musíte myslet na to, že pokud chcete najít opravdovou lásku, musíte projevit snahu i vy, i když se třeba stydíte a jste nesmělí. Pokud nenajdete partnera mezi těmi, s nimiž se setkáváte reálně a pravidelně, nepůjde to jinak, než že budete muset hledat někoho jiného. A to třeba formou online seznamky, která je alespoň částečně anonymní. To však není jediná možnost, kterou máte. Jak se tedy seznámit, pokud jsme nesmělí?

Zkuste oslovit lidi ve svém okolí

Pro introverty je seznamování se s novými lidmi něčím, co pro ně není příliš příjemné. Pokud i vás trápí tento problém, máme pro vás řešení a tip na to, kde se seznámit. Zkuste na to jít krůček po krůčku. Nevyhledávejte nové známosti v cizích městech apod., naopak zkuste rozšířit okruh přátel z řad těch, s nimiž se setkáváte každý den. Oslovte svého kolegu v práci nebo někoho, o němž víte, že má stejné zájmy jako vy. Bavte se s těmi, co znáte od vidění, jistě najdete několik osob, s nimiž si budete mít co povědět.  A třeba se vám podaří najít budoucího partnera, s nímž navážete na dlouhodobý vztah.

Nemyslete na odmítnutí

úvolnění

Hodně plachých osob se vzdá jakékoliv snahy ze strachu z odmítnutí nebo po tom, co už někdy odmítnuti byli. Zkuste se toho ale nebát. Téměř nikdy se nestane, že narazíte na osudovou lásku už na prvním rande s první osobou. Většinou si projdeme několika neúspěchy, než narazíme na někoho, koho už nikdy nebudeme chtít nechat nikam jít. Pokud hned napoprvé nenajdete někoho, s kým si budete rozumět, neznamená to, že takovou osobu nenajdete nikdy.

Vystupte ze své komfortní zóny

Přestaňte se schovávat za vaši nervozitu a čas od času vystupte ze své komfortní zóny, zkrátka udělejte něco, co byste nikdy nečekali, že uděláte. Jděte na nějakou akci, kde jsou nezadané osoby; dejte se do rozhovoru se spolujezdcem v autobusu; kontaktujte někoho, s kým jste se dlouho neviděli. Trénovat lze kdekoliv.

Pozorně naslouchejte

Ne každý je rozený řečník, to však neznamená, že nemůžete být pozorný posluchač. Ne každý umí házet jednu chytrou větu za druhou a pokládat komplimenty na počkání. Místo toho zkuste pečlivě naslouchat tomu, co ostatní říkají, ptejte se jich na podrobnosti apod. Věřte nám, že dotyčná osoba bude mile překvapena, že jí někdo opravdu naslouchá.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
1 1

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz