Tipy a návody
Ilustrace

Jak ho dostat zpátky do života? Dáme vám návod

Rozchod byl pro vás hodně nepříjemný, to špatné, co se mezi vámi stalo, už nechcete řešit. Lepší by bylo, kdybyste si k sobě znovu našli cestu, protože v koutku duše svého bývalého partnera stejně milujete. Jak ale docílit návratu?

Je jasné, že plán musí jít po malých krůčcích a nic nelze uspěchat. Bojíte se neúspěchu? Není třeba. Nejdřív to zkuste, dejte do svého cíle všechno a teprve pak budete mít jasno. Přemýšlejte i nad důvodem, proč ho vlastně chcete zpátky. Je to proto, že se chcete vrátit k někomu, koho už znáte, a naopak byste neradi poznávali někoho nového, kdo vás může určitě víc překvapit, někdy i nepříjemně? 

Zamyslete se nad konkrétními důvody rozchodu

Ilustrace 1
Byla to postelová avantýra jednoho z páru nebo je v tom nevěra tentokrát nevinně a vzájemná náklonnost prostě jen vyprchala, jak už to po letech pod jednou střechou někdy bývá? Podle důvodu číslo jedna poznáte, jestli bude obnovení vztahu obtížné nebo naopak spadá do kategorie trochu snadnějších návratů. Určitě jde i o to, jak jste spolu byli. Vztah, který od začátku neklapal a trval jen pár týdnů nebo měsíců je o něčem jiném než dlouholeté a vlastně v jádru spokojené soužití. Takže, jak začít misi týkající se návratu? Co je třeba udělat, ověřit, prostudovat a nad čím je nutné určitě ještě trochu popřemýšlet? 

Každý začátek je těžký a tady musíte být ještě o to opatrnější, abyste bývalého partnera nevyplašili. Baví se s vámi zcela normálně i po rozchodu, ať už byl, jakkoliv bouřlivý? To, že jste jeden k druhému ztratili důvěru je sice špatné, ale čas umí zahojit rány v mnoha případech. Než litovat, že něco nepůjde jistě bude lepší jít do rizika a pokusit se o úspěch. Nikde není psáno, že právě vám tohle nové rande nevyjde.

Dokážete spolu mluvit? Začněte stručně

Jaké jsou populární seznamky?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vážný vztah? Uživatelé od věku 25+ let.
Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Divoké rande logotype img-responsive
Divoké rande
Seznamka, kde najdete zejména flirt.

Největší chybou by bylo, aby každá vaše myšlenka vyšla na povrch a vlastně jste spíš prosili, aby se ten druhý vrátil. Pokud si vylijete srdce hned zkraje, dáte najevo, jak vám ten druhý chybí a nemůžete bez něj žít, emaily a SMS se vymažou, telefonní číslo se nejspíš zablokuje a nebudete mít – minimálně po dlouhou dobu – žádnou naději na návrat. Buďte zpočátku raději stručnější, pošlete krátkou zprávu o tom, jak se zrovna daří a že jste zrovna teď na místech, kam jste vždycky chodili společně. Nu a při té příležitosti jste si vzpomněli, na tom jistě není nic zvláštního…

A pozor, jistě víte, že otázka, jak sbalit muže rozhodně není o tom, že se budete neustále vnucovat a bombardovat SMS o tom, co děláte, jak se dotyčný má nebo kde teď je. Cílem je mít frekvenci takovou, aby se dělaly pokroky, ale současně, aby se ten, na kom vám stále záleží, nepřehltil a tím pádem nenudil. Možná, pokud nereaguje hned, si musíte počkat na nějakou zajímavější příležitost. Narozeniny, jmeniny, vánoční svátky, důvodů k tomu napsat – alespoň krátký vzkaz – se jistě najde poměrně dost. Znamená to jediné, myslíte na bývalého partnera, vzpomenete si, ale zároveň se nijak nevnucujete. A jestli odpoví, je vše na dobré cestě, protože udělal pomyslný první krok. 

Trpělivost je důležitá, všechno jednání chce svůj čas

Ilustrace 2
Možná si budete psát klidně i pár týdnů nebo i měsíců. Pokroky jsou v tomto ohledu někdy i dost nepatrné, přesto však potěší. Bude to doslova a do písmene maraton. Možná si rozmyslíte účast v polovině, když potkáte novou lásku na nějaké online seznamce – možná se ale také za nějakou dobu sejdete tváří v tvář v kavárně, kde jste se kdysi poznali. Když už takovou schůzku dohodnete, bude klíčové se na ni dobře připravit. Šanci obvykle dostanete jen jednu (a nesmíte se potom zhroutit z případného neúspěchu, což už je ale trochu jiná kapitola).

  • Kde byste se měli sejít? Rozhodně dbejte na vkusné a nevyzývavé oblečení, mělo by jít o místo, které je neutrální – a nemáte na něj vzpomínky. Berte to jako drink s kamarádem.
  • O čem si vlastně povídat? Pozor, tady není prostor pro negativa, usmívejte se a zeptejte se třeba na rodinu, domácí zvíře, jak se daří v zaměstnání a tak podobně. Žádné děti a svatby.
  • Po pár dnech můžete napsat, jak to bylo celé fajn – a že byste si s chutí celou schůzku zopakovali. Teď už je jen na ex, jestli odepíše s pozitivním tónem nebo zahraje věc do autu.

Pak už možná stačí jen málo. Výlet, schůzka, společný víkend a už bude zase ruka v rukávě. Nebo také ne, to nemůže nikdo posoudit dopředu. Není však důvod cokoliv nezkusit a mít pak jen oči pro pláč, až se bývalý partner znovu zamiluje a nebudete mít šanci (minimálně tedy na delší dobu, protože v lásce platí, že nic nemusí být navěky).

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 1

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz