Tipy pro ženy
Ilustrace

Jak sbalit chlapa

Už vám není dvacet, nějaký ten vztah asi už také máte za sebou a teď byste chtěla chlapa? Mužského, žádného kluka, někoho, s kým byste mohla strávit zbytek života, založit rodinu nebo kdo by vám pomohl vychovávat děti z předchozího vztahu. Nedaří se vám a hledáte zaručený návod, jak sbalit mužského? Potom jste tady správně. Co tedy (ne)dělat?

Nedávejte se lehce

Pokud se mužů zeptáte, jak nejlépe chlapa sbalit, pravděpodobně vám většina z nich odpoví že zaručeným receptem je dobrý sex. Ale upřímně, chcete být ve vztahu s někým, komu jde jen o sex? Proto je pravidlo o sexu na třetím rande naprosto nesmyslné. Naopak, trochu to protahujte. Muže přitahují ženy, které musí dobývat. Dávejte mu trochu zabrat, ať se snaží. Ne moc, aby zbytečně necukl, ale také ať nedostane všechno zadarmo.

 

Chcete se seznamovat online? Nejlepší seznamky

Singles 50 logotype img-responsive
Singles 50
Seznamka pro starší uživatele od 40 let. Vážná seznámení.
Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Hledáte vzdělaného partnera? Uživatelé od věku 25+ let.
eDarling logotype img-responsive
eDarling
Seznamka s registrací až na 25 minut, kde projdete osobnostním testem. Velmi vážná seznámení pro ty, kteří to myslí opravdu vážně.

 

Projevujte osobnost

Ano, jsou muži, kterým vyhovují hloupoučké ženy bez vlastní vůle, zcela oddané a odkázané na muže. Ale opět si položte otázku, chtěly byste někoho takového? Nebo toužíte po muži, kterému imponují inteligentní, schopné ženy s osobností? Když mu na všechno řeknete „Ano miláčku“ a hned se podřídíte, nebude to úplně to ono. Nebojte se vyzdvihnout vlastní osobnost, to v čem vynikáte.

Ale zase to nepřehánět…

Ale pozor, většina mužů tak nějak „čeká“, že se jim žena bude spíše podřizovat. Je to vrozené, stejně jako ženám ve většině případů imponují dominantnější muži, ti, kteří pro ni dokážou být pevným bodem a rytířem na bílém koni, muži přirozeně hledají partnerky, které dokáží ustoupit. Žádné dračice. Tvrdé obchodnice a ženy které touží dominovat to zkrátka mají těžší. Ano, není to genderově vyvážené, ale vztahy takhle zkrátka fungují. Muži u žen touží po jakési věrné oddanosti, aby je „následovala až na konec světa“. Takže ano, být ochotná podřídit se a nechat bojovat jeho. Ale zároveň být odhodlaná postavit se po jeho boku a být s ním.

 

 

Projevování obdivu

Muži mají rádi, pokud jim ženy projevuje obdiv. Vyjadřujte, co se vám na něm líbí. Lehce, nenápadně mu lichoťte. Každému chlapovi se to nesmírně líbí a vám to přidá body na víc. Samozřejmě, nesmíte lichotit hloupě, ale pár dobře zvolených slov dokáže udělat divy. Pokud se vám na něm něco líbí, pokud něco udělal, něco pro vás zařídil nebo tak, vyjádřete své potěšení. Chvalte a děkujte. Každý muž je tak trochu lvíče, které se potřebuje vyhřívat na výsluní ženiny pozornosti. Dejte mu ji.

Neflirtovat!

Z nějakého důvodů je časté řešení některých žen „nechat ho žárlit“. Flirtovat s jinými, jen aby si on uvědomil, o co přichází nebo o co přijít může. To ovšem rozhodně není ideální řešení. Uvědomte si, že tím ubližujete především těm ostatním mužům. Se kterými flirtujete, aniž byste o ně měla jakýkoliv doopravdový zájem. Žárlivost nikdy není řešení. Naopak, většinou pak plodí ještě další problémy a všechno by se ve výsledku vyřešilo mnohem snadněji a lépe, kdybyste to vyřešila jinak.

Vypadat dobře

Bohužel (nebo možná bohudík, jak se to vezme) u mužů je zkrátka vzhled při prvním rande vždy to nejdůležitější. Muži jsou vyloženě vysazeni na atraktivnost svého protějšku, partnerku si vybírají podle toho, jak se jim vzhledově líbí. Takže ano, na vzhledu si dejte záležet. Opravdu hodně záležet. Pokud si při výběru oblečení nevěříte, vezměte někoho s sebou, kamarádku nebo nějakého mužského člena rodiny, aby vám s výběrem pomohl. Samozřejmostí je líčení, ale pozor, nepřehánět to!

Teplá večeře

Z ženského pohledu je to smutné, ale ano. I teplá večeře hraje svou roli. Zní to jako klišé, ale je to pravda. Muži jsou zkrátka daleko více než ženy zaměřeni na jídlo a ženu, která jim dokáže uvařit ocení.

Nebýt husa

Každý týden si koupit novou kabelku, vyžadovat ke každému svátku a výročí diamantový prstýnek a ve volném čase chodit „shopovat“. Tohle muže opravdu nepřitáhne. Chlapi ocení inteligentní konverzace na úrovni, chtějí se bavit i o věcech, které zajímají je či o neutrálních tématech. A žena by si toho měla být vědoma a nezatěžovat ho příliš svými koníčky. Zvláště nakupováním, na které jsou muži doslova alergičtí. Nebuďte sama s sebou posedlá, neřešte jestli se vám rozmazaly stíny, rozlila jste si víno na šaty nebo se stal jiný „trapas“. Když dokážete všechno tohle ustát s grácií, přidá vám to body. Hysterčení naopak spolehlivě zničí každý vztah.

Držet si tajemství

Zkázou každého vztahu je stereotyp a pocit, že o druhém už víme všechno. Důležité je dát muži dojem, že o vás ještě neví všechno, že je co objevovat, že mu máte co nabídnout. Není to o zamlčování. Ve vztahu by zase měla existovat naprostá důvěra. Ale zvláště na začátku se hodí nevykecat hned všechno. Nechat ho objevovat.

Nadšení

Obecně mají muži rádi usměvavé ženy, s životní energií. Nenudit, nevykládat monotónně a nezaujatě, naopak, snažit se smát a dávat do své řeči pravé zapálení pro věc. Nadšení je nakažlivé a nesmírně sexy.

Soustřeďte se na něj

Aktivně se o něj zajímejte, poslouchejte, co říká. To nejhorší, co se může stát je, že si každý bude mluvit svoje a nebude absolutně respektovat druhého. Chcete-i mu ukázat svůj zájem a zalichotit jeho egu, je nutné poslouchat. A dávat najevo, že vás to zajímá. Kvalitní dialog je ostatně základní kámen každého vztahu a bez něj to zkrátka nejde.

Nebojte se dotyků

Pravděpodobně už oba máte nějaké zkušenosti. Proč tedy být nervózní a uhýbat před každým dotykem? Uvolněte se, letmo se ho dotkněte na ruce, jen jako by náhodou a ani dotyku od něj, pokud nebude přecházet za určitou hranici se nebraňte.

Buďte sama sebou, nebojte se, usmívejte se, a hlavně si dobře uvědomujte svou cenu a srovnané koho vlastně hledáte a jaký chcete, aby byl.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
5 1

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz