Tipy a návody
Ilustrace

Jak oslavit Valentýna? Zpečeťte svou lásku!

14. únor je rozhodně jedním z celosvětově nejoblíbenějších (a buďme upřímní mezi muži i nejobávanějších) svátků. Jak se k tomu tedy postavit dle toho, do jaké skupiny spadá právě váš vztah?

14. únor - Valentýn

Už od Vánoc je Valentýn aktivně připomínán, prodávají se tématické bonboniéry, zlevněné zájezdy, ceny růží prudce stoupají a, jak již bylo zmíněno, zejména pánská část společnosti zoufale bádá, co své drahé polovičce dát. Prakticky mohou nastat tři možnosti – Valentýna chtějí slavit oba, jeden z páru nebo ani jeden.

Jděte na společnou večeři

Pokud jste v páru oba romanticky naladěni a rádi kráčíte tradičními cestami, vsaďte na klasiku. Jděte na společnou večeři nebo si pusťte romantický film. Od muže se očekává, že ženě koupí kytici rudých růží, čokoládu, šperk nebo nějaké romantické překvapení. Žena by mu to měla oplatit něčím na zub (sladkým nebo nějakým dobrým pitím). Pokud máte dostatek času a prostoru, odpočiňte si od stresu a naplánujte společnou speciální valentýnskou dovolenou v Benátkách, Paříži nebo nějaké jiné lokalitě. Nemůžete si tohle všechno dovolit? I tak určitě existuje mnoho způsobů, jak si vyznat lásku. Mnoho zamilovaných ocení i jen společnou procházku (a kytice zas tak drahá není :-) ). A večeři si můžete uvařit doma a udělat si potom hezký večer (třeba i s využitím oněch plátků růží).

Valentýn je také ideálním dnem o žádost o ruku nebo posunutí vztahu „o krok dál“. Chodíte spolu jen krátce? Naplánujte si společný večer, buďte spolu déle než obvykle a vztah posuňte.

Obavy z Valentýna?

Často se ovšem stává, že po romantickém Valentýnu touží jen jeden z páru (nejčastěji dívka) a muž se ho naopak obává, nemá ho rád a neuznává ho. Ano, lásku bychom si měli projevovat celý rok a ne jen jeden den, ale zároveň je důležité uvědomit si, že zejména záleží na mínění jednotlivce, jak to cítí onen člověk samotný. A položit si otázku, zda je to taková oběť, být jeden den romantický a splnit dívce její velké přání. Žena by si toto všechno ale měla také uvědomovat a dokázat ustoupit. Romantika vašemu partnerovi nic neříká a obává se, že „zase budete zklamaná“? Překvapte ho vy. Místo na romantickou večeři nebo procházku při měsíčku vyrazte někam, kde to baví jeho – lézt na skály, na sportovní utkání nebo třeba plavat. Uvidíte, že v konečném důsledku nejde ani tak o to, co děláte, ale s kým to děláte. A že i úplně neromantický fotbalový zápas si po boku svého milovaného můžete skvěle užít. A nebo si prostě jen udělejte hezký den, soustřeďte se na to, co víte, že druhého potěší (ať už jde o úklid obývacího pokoje, to, že pro jednou půjdete venčit psa vy nebo o poslání zamilované sms).

Bez romatiky? 

A co když po romantice netouží ani jeden? Ano, ne každá dívka prahne po romantických vyznáních, okvětních plátcích rudých růží a básních. Pro každou se ona „romantika“ skrývá v něčem jiném. A i ty nejobyčejnější věci mohou být silné a nádherné, když je děláme s tím, koho máme rádi. Je jedno jestli pár sedí při úplňku na osamělém ostrohu skály a chlapec zpívá zamilované písničky nebo jestli oba sedí ve dvě ráno na benzinové stanici a jedí koupené croissanty, protože žádný jiný obchod neměl otevřeno. Nakonec je to vždycky o vás dvou.

Líbil se vám článek?
Děkujeme za Váš hlas
0 1

Autor článku

Autor
Lenka S.

Vystudovala jsem psychologii a seznamování lidí mě fascinuje. Proto jsem se rozhodla ze svého profesionálního pohledu psát články o seznamování.

Nejlepší seznamky 2024
Velké srovnání

Slyšeli jste nebo četli o nás

Žena.cz Týden.cz Dama.cz Femina.cz Flowee.cz Lidovky.cz iDnes.cz Frekvence Evropa2 Aktuálně.cz WomenZone.cz